text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Dikte (mm)
Garantie
Garantie periode
Kwaliteitskeurmerk
Filter 4 resultaten

Watervast spaanplaat

Een vochtwerende spaanplaat is watervast en wordt ook wel spaanplaat V313 genoemd. Het plaatmateriaal is te herkennen aan de groene kleur. PontMeyer biedt deze spaanplaten aan in verschillende uitvoeringen.

Vochtwerende spaanplaten bij PontMeyer

De vochtwerende spaanplaten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes van 10 mm tot 22 mm. Je kunt kiezen uit rechte platen of platen met tong en groef. Spaanplaat vochtwerend met tong en groef schuif je eenvoudig in elkaar. De platen zijn verkrijgbaar in drie verschillende afmetingen:

  • 2440x610 mm
  • 2440x1220 mm
  • 2500x1250 mm

Tot slot bieden we een kant-en-klare achterplaat voor een inbouwtoilet aan.

Spaanplaat vochtwerend toepassen

Watervaste spaanplaten worden toegepast in licht vochtige ruimtes, zoals in een schuur. De vochtwerende verlijming zorgt ervoor dat het plaatmateriaal in een vochtige omgeving minimaal uitzet. Het is belangrijk om de vochtwerende spaanplaat goed te beschermen tegen direct contact met water. Hiervoor is de plaat namelijk niet geschikt. Het plaatmateriaal kan worden gebruikt voor diverse toepassingen, zoals:

  • Voor meubels in vochtige ruimtes
  • Als constructieplaatvoor vloeren, wanden en daken
  • Als verloren bekisting of betonbekisting (de ongeschuurde plaat)

Vochtwerende spaanplaten verwerken

Je kunt watervaste spaanplaat laten verzagen in één van de PontMeyer vestigingen. Of wanneer je vochtwerende spaanplaten online besteld, kun je daarbij aangeven om de plaat te verzagen. Het is ook mogelijk om spaanplaat zelf op maat te maken met een cirkelzaag of decoupeerzaag. Snijd de spaanplaat eerst een halve centimeter in om het zagen te vereenvoudigen. Het plaatmateriaal is op de ondergrond te schroeven, nagelen of lijmen. Spaanplaat vochtwerend is te verven met reguliere verf of met latex. Behandel de plaat met een voorstrijkmiddel voor een betere hechting van de verf.

Watervast spaanplaat kopen bij PontMeyer

Wil je watervaste spaanplaten kopen bij PontMeyer? Dat kun je gemakkelijk en snel online doen. Heb je nog geen account? Maak er eentje aan in twee eenvoudige stappen. Vervolgens kun je de prijzen inzien en je bestelling plaatsen. Heb je vragen? Kom langs in één van onze vestigingen of bel de klantenservice. Onze medewerkers staan klaar om je te helpen.