text.skipToContent text.skipToNavigation
LET OP: Vóór 13:00 besteld, is de volgende dag afhalen! Voor meer informatie over de maatregelen klik hier!

OSB

14 producten gevonden

Bent u op zoek naar duurzame constructieplaten voor een gunstige prijs? Koop dan OSB platen van PontMeyer. OSB platen kunnen worden gebruikt voor veel verschillende toepassingen, zowel binnen als buiten. OSB is een constructief sterke plaat die veel wordt gebruikt voor bijvoorbeeld vloeren, wanden, daken en gevelbekleding. De platen zijn redelijk sterk en relatief vlak.

Neem ook eens een kijkje in ons assortiment aan underlayment platen en spaanplaten tong en groef. Meer weten? Lees dan ons artikel over het afwerken van OSB platen.

Bent u benieuwd naar de prijzen van onze OSB constructieplaten? Maak dan in twee eenvoudige stappen een account bij ons aan. Hierna heeft u de mogelijkheid om al onze prijzen in te zien.

OSB platen kopen

Wilt u een OSB plaat kopen, die geschikt is voor uw klus of bouwproject? Dan bent u bij PontMeyer aan het juiste adres. Bij ons vindt u OSB constructieplaten die u kunt gebruiken als wandbekleding achter gipskarton, verpakking, prefab en voor vloeren en ondervloeren. Vanwege het grote formaat leent dit plaatmateriaal zich tevens voor renovaties en herstelwerkzaamheden. Gaat u aan de slag onder vochtige omstandigheden? Koop dan de OSB 3 plaat. Deze heeft vochtwerende eigenschappen.

U kunt onze OSB platen kopen in verschillende afmetingen, zoals 1196x2800, 2440x1220 en 2440x590. Daarnaast is het plaatmateriaal beschikbaar in verschillende diktes. Heeft u dikke constructieplaten nodig? Kies dan voor OSB platen van 18 mm. Voor dunnere platen heeft u de keuze uit OSB platen van 9 mm en OSB platen van 12 mm.

OSB hout

OSB is de afkorting voor ‘Oriented Strand Board’. Dit materiaal komt tot stand door verschillende lagen houtschilfers aan elkaar te lijmen met bindmiddel. Hierdoor bestaat OSB voor 95% van hout. Het overige deel bevat enkele toeslagstoffen. Denk hierbij aan stoffen, zoals lijm en paraffine. De OSB platen van PontMeyer zijn ongeschuurd en onbehandeld. De platen voldoen ruim aan de Europese norm voor formalhyde (E1). Onze OSB platen zijn zelfs vrijwel vrij van formalhyde. Daar komt nog eens bij dat de OSB plaat een stabiele houtsoort is. Dat wil zeggen dat het hout niet krimpt en geen kwasten of scheuren bevat.

OSB platen tong en groef

Wij hebben zowel OSB platen met als zonder tong en groef in ons assortiment. Een tong- en groefverbinding zorgt ervoor dat de platen gemakkelijk in elkaar te schuiven zijn. U kunt kiezen uit een tong- en groefverbinding aan de lange zijde of geheel rondom de OSB plaat.

OSB vloeren en wanden

De OSB plaat is in te zetten als vloerplaat en wandplaat. Twijfelt u tussen het gebruik van OSB of underlayment, bij het leggen van een vloer of het plaatsen van een wand? OSB is ruwer dan underlayment en is hierdoor goedkoper. Daarnaast is de OSB plaat redelijke sterk en relatief vlak, waardoor dit plaatmateriaal uitermate geschikt is om te gebruiken voor wanden. OSB platen worden ook vaak gebruikt als vloerplaten. Bent u van plan om binnenkort een parket- of laminaatvloer te leggen? Dan kunt u de OSB vloer gebruiken als ondergrond.

OSB dakplaten

U kunt OSB plaatmateriaal, naast het gebruik als vloerplaat of wandplaat, ook gebruiken als dakplaat. De watervaste lijm maakt OSB platen redelijk watervast. Langdurige blootstelling aan regen en wind kan echter wel van invloed zijn op de kwaliteit van de platen. Het is raadzaam om OSB platen te beschermen met folie, wanneer u deze gebruikt als dakplaat. De OSB plaat wordt veelal gebruikt als vervanger van de traditionele multiplex platen.

OSB platen kopen bij PontMeyer

Ben u klaar om OSB platen te kopen? Plaats dan online een bestelling of breng een bezoekje aan de dichtstbijzijnde PontMeyer vestiging. Daar kunt u gebruik maken van de drive-in, zodat u uw materiaal droog kunt inladen. Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij staan iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.