text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

OSB platen

15 producten gevonden

OSB plaat

Bent u op zoek naar duurzame constructieplaten? Koop dan OSB platen van PontMeyer. OSB hout is een plaatmateriaal dat gemaakt is van verschillende lagen houtschilfers, oftewel multiplex. De houtschilfers van OSB hout zijn groter dan die van spaanplaten en MDF, waardoor er minder lijm en productie-energie nodig is om ze te maken. Houd hier rekening mee bij het verven van OSB platen, want er is een speciale grondverf nodig die geschikt is voor OSB platen verven. OSB platen kunnen worden gebruikt voor veel verschillende toepassingen, zowel binnen als buiten. OSB is een constructief sterke plaat die veel wordt gebruikt voor bijvoorbeeld een OSB vloer, wanden, daken en gevelbekleding. De platen zijn redelijk sterk en relatief vlak.

Neem ook eens een kijkje in ons assortiment aan underlayment platen en spaanplaten tong en groef. Meer weten? Lees dan ons artikel over het afwerken van OSB platen.

OSB platen kopen

Wilt u een OSB plaat kopen, die geschikt is voor uw klus of bouwproject? Dan bent u bij PontMeyer aan het juiste adres. Bij PontMeyer vindt u OSB constructieplaten die u kunt gebruiken als wandbekleding achter gipskarton, verpakking, prefab en voor vloeren en ondervloeren. Vanwege het grote formaat leent dit plaatmateriaal zich tevens voor renovaties en herstelwerkzaamheden. Gaat u aan de slag onder vochtige omstandigheden? Bestel dan de OSB 3 plaat. Deze heeft vochtwerende eigenschappen.

Bij Pontmeyer heeft u keuze uit OSB platen met verschillende afmetingen, zoals 1196x2800, 2440x1220 en 2440x590. Daarnaast is het plaatmateriaal beschikbaar in verschillende diktes. Heeft u dikke constructieplaten nodig? Kies dan voor OSB platen van 18 mm. Voor dunnere OSB platen heeft u de keuze uit OSB platen van 9 mm en OSB platen van 12 mm.

OSB hout

OSB is de afkorting voor ‘Oriented Strand Board’. Dit materiaal komt tot stand door verschillende lagen houtschilfers aan elkaar te lijmen met bindmiddel. Hierdoor bestaat OSB hout voor 95% van hout. Het overige deel bevat enkele toeslagstoffen. Denk hierbij aan stoffen, zoals lijm en paraffine. De OSB platen van PontMeyer zijn ongeschuurd en onbehandeld. De platen voldoen ruim aan de Europese norm voor formalhyde (E1). Onze OSB platen zijn zelfs vrijwel vrij van formalhyde. Daar komt nog eens bij dat de OSB plaat een stabiele houtsoort is. Dat wil zeggen dat het hout niet krimpt en geen kwasten of scheuren bevat.

OSB hout kan ingedeeld worden in verschillende klasse (klasse 1 t/m klasse 4). Het grootste deel van het aanbod bevindt zich ik klasse 2 (OSB 3 plaat) en klasse 3 (OSB 3 plaat). OSB 2 platen zijn geschikt voor droge omstandigheden met een luchtvochtigheid lager dan 65%. OSB 3 platen kunnen daarentegen in ruimtes gebruikt worden met een hogere luchtvochtigheid (t/m 85%).

OSB platen tong en groef

Bij Pontmeyer hebben we zowel OSB platen met als zonder tong en groef in het assortiment. Een tong- en groefverbinding zorgt ervoor dat de platen gemakkelijk in elkaar te schuiven zijn. U kunt kiezen uit een tong- en groefverbinding aan de lange zijde of geheel rondom de OSB plaat.

OSB vloeren en wanden

De OSB plaat is in te zetten als vloerplaat en wandplaat. Twijfelt u tussen het gebruik van OSB of underlayment, bij het leggen van een vloer of het plaatsen van een wand? OSB is ruwer dan underlayment en is hierdoor goedkoper. Daarnaast is de OSB plaat redelijke sterk en relatief vlak, waardoor dit plaatmateriaal uitermate geschikt is om te gebruiken voor wanden. OSB platen worden ook vaak gebruikt als vloerplaten. Bent u van plan om binnenkort een parket- of laminaatvloer te leggen? Dan kunt u de OSB vloer gebruiken als ondergrond.

OSB dakplaten

U kunt OSB plaatmateriaal, naast het gebruik als OSB vloer of wandplaat, ook gebruiken als dakplaat. De watervaste lijm maakt OSB platen redelijk watervast. Langdurige blootstelling aan regen en wind kan echter wel van invloed zijn op de kwaliteit van de platen. Het is raadzaam om OSB platen te beschermen met folie, wanneer u deze gebruikt als dakplaat. De OSB plaat wordt veelal gebruikt als vervanger van de traditionele multiplex platen.

OSB platen kopen bij PontMeyer

Bent u benieuwd naar de prijzen van onze OSB constructieplaten? Maak dan in twee eenvoudige stappen een account bij ons aan. Hierna heeft u de mogelijkheid om al onze prijzen in te zien. Bent u klaar om OSB platen te kopen, omdat u een bijvoorbeeld een OSB vloer gaat leggen? Plaats dan online een bestelling of breng een bezoekje aan de dichtstbijzijnde PontMeyer vestiging. Daar kunt u gebruik maken van de drive-in, zodat u uw materiaal eenvoudig en snel kunt inladen. Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij staan iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.