text.skipToContent text.skipToNavigation

Watervast MDF (vochtwerend MDF)

6 producten gevonden

MDF is een bijzonder veelzijdig product dat gemakkelijk bewerkt kan worden. Gewoon MDF is niet geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes. Dit materiaal is namelijk niet te gebruiken bij blootstelling aan vocht. Heeft u plaatmateriaal nodig dat watervast, oftewel vochtwerend, is? Kies dan voor watervast MDF. Dit plaatmateriaal is verlijmd met watervaste lijm, waardoor het goed toepasbaar is in vochtige ruimtes. Hieronder leest u meer over het kopen en gebruik van MDF watervast. Bekijk ook eens ons volledige aanbod aan MDF of neem een kijkje in ons assortiment aan MDF standaard, MDF gegrond en MDF brandvertragend.

Watervast MDF

Bent u op zoek naar watervast MDF, oftewel vochtwerend MDF? Dan bent u bij PontMeyer aan het juiste adres. Bij ons vindt u watervaste MDF platen in verschillende afmetingen. Onze waterbestendige MDF platen zijn 18 mm dik en kunt u gebruiken voor toepassingen in de badkamer, keuken, kelder en andere vochtige ruimtes.

MDF watervast kopen

Wilt u watervast MDF bij ons kopen? Goede keuze! U kunt deze online bij ons bestellen. Maak in twee stappen eenvoudige een account bij ons aan. Daarna kunt u de prijzen inzien en een bestelling bij ons plaatsen. Bestelt u liever niet online? Kom dan langs in een van onze vestigingen. In onze drive-in laadt u uw nieuwe lading watervaste MDF gemakkelijk en droog in. Zo kunt u zo snel mogelijk verder met uw klus!

Watervast MDF met 10 jaar garantie

Medite exterior is een vochtbestendig MDF product, ontworpen voor toepassing in vochtige omstandigheden. Ook buitentoepassing is goed mogelijk mits een goede coating wordt aangebracht. 10 jaar garantie, CE 4.

Wat is watervast MDF

Een betere betere benaming voor het watervaste MDF is vochtwerende MDF. De term watervast komt voort uit de watervaste lijm die gebruikt wordt. Door deze watervaste lijm is de plaat beter bestemd tegen vocht. Een vochtwerende MDF-plaat is MDF dat wordt bewerkt met een hogere druk en een vochtwerende lijm. Deze lijm is de polycondensatie lijm ureumformaldehyde met toegevoegde melamine. Deze MUF lijm zorgt ook voor de groene kleur van de kern van de plaat. Daarnaast is vochtwerend MDF onder hogere druk geperst waardoor deze meer richting HDF opschuift. Platen die op deze manier behandeld worden moeten een vocht cyclus test doorstaan, de V313. Bij deze test wordt een plaat 3 dagen op kamertemperatuur (20 graden celsius) ondergedompeld in water. Daarna wordt de plaat voor één dag bij -12 graden celsius bewaard. Tenslotte wordt de plaat 3 dagen op 70 graden celsius bewaard. De plaat wordt daarna op een aantal aspecten beoordeeld zoals vochtgehalte, uitzetting of inkrimping, beschadigingen van de plaat, beschadigingen van de bevestiging en andere kleine aspecten. Als de testplaten die binnen de marges blijven mag de fabrikant de platen verkopen als V313 platen.

Waarom watervast MDF bij PontMeyer kopen?

Bij PontMeyer hebben we alles in huis om uw project te ondersteunen met 600 mensen in dienst. We bieden bijvoorbeeld advies op maat van een van onze vele experts. Met onze meer dan 50 vestigingen is er altijd een PontMeyer bij uw project in de buurt. Als u liever uw materiaal laat bezorgen kan dat al vanaf € 450, zonder bezorgkosten. Daarbij kan u het materiaal op maat laten zagen, zodat dit niet op de bouwplaats hoeft. Naast watervast MDF hebben we bijna elke vorm van gefabriceerd hout en meer dan 20 houtsoorten. Ook andere materialen van dakpan tot keukenframes vindt u zeker bij ons. Alles in een keer bij elkaar en op jouw manier afgewerkt en geleverd, dat is beter bouwen.

Watervast MDF bij PontMeyer kopen

Vindt uw watervast MDF bij PontMeyer: Hoge kwaliteit, echte vakkennis, een sterk netwerk en brede serviceopties. Wilt u meer weten over wat PontMeyer voor u kan betekenen? Kom dan een keer langs bij onze inspiratieruimtes om het product in het echt te zien. Ook kan u daar kijken naar de nieuwste materialen en efficiënte manieren om een klus op te leveren van gevels tot keukens. Weet u al wat u wilt? Kijk dan waar voor u het dichtstbijzijnde afhaalpunt is.