text.skipToContent text.skipToNavigation

Zachtboard

2 producten gevonden

Voor divers plaatmateriaal bent u bij PontMeyer aan het juiste adres. Zoekt u bijvoorbeeld zachte vezelplaat voor uw klus? PontMeyer heeft in dat geval diverse platen zachtboard voor u in het assortiment. Op deze pagina vindt u al het leverbare plaatmateriaal dat tot deze categorie behoort. Neem gerust een kijkje en vind gelijk het materiaal waar u naar op zoek was! Wilt u graag meer informatie over zachtboard en de bijbehorende eigenschappen? Lees dan verder.

Zachte vezelplaat van houtvezels

Er zijn twee soorten boards te koop bij PontMeyer. Zo vindt u hardboard én zachtboard in ons assortiment. Hardboard is, zoals de naam al aangeeft, een harde vezelplaat. Daarentegen is zachtboard veel poreuzer. Vandaar ook de naam ‘zacht’ board. Tijdens het productieproces van dit plaatmateriaal worden houtvezels niet samengeperst, maar bij elkaar gehouden. De natuurlijke bindstof houdt namelijk de natte houtvezels bij elkaar. Hierin verschilt zachtboard dus met hardboard. Het specifieke productieproces van zachte vezelplaten zorgt er tevens voor dat het materiaal geluidsdempende eigenschappen heeft. Bovendien is het kwetsbaarder dan bijvoorbeeld hardboard door de poreuze samenstelling. 

Voordelen van zachtboard

Als groothandel voor diverse bouwmaterialen beschikt PontMeyer over de nodige kennis en informatie. Uiteraard delen we deze maar al te graag met u. Wanneer u bijvoorbeeld op het punt staat om dit plaatmateriaal te kopen, dan wilt u uiteraard wel weten in hoeverre het aansluit bij uw toepassingen. Zo beschikt zachtboard dankzij de poreuze samenstelling over een geluidsdempende eigenschap. Dit kan erg goed van pas komen als u bezig bent met een ruimte waarbij dat belangrijk is. Denk bijvoorbeeld aan een oefenruimte. 

Toepassingen voor dit plaatmateriaal

Dankzij de specificaties leent dit plaatmateriaal zich uitstekend voor diverse constructies. Zo kunt u het gebruiken voor het plafond, als wandbekleding, als prikbord of als een ondervloer. Houd er echter wel rekening mee dat zachtboard gevoelig is voor vocht. U kunt daarom het materiaal een extra behandeling laten ondergaan. Hierdoor worden de platen uiteindelijk beter bestendig tegen vocht. Bovendien is het plaatmateriaal gelijk brandveilig dankzij die extra behandeling.  Overigens kunnen deze platen op twee manieren geproduceerd worden: nat of droog. De uiteindelijke toepassingswijze van zachtboard is afhankelijk van hoe het materiaal gecreëerd is. Bij het droge proces wordt wel lijm gebruikt. Hierdoor ligt de densiteit van de platen lager. Dat maakt het plaatmateriaal beter geschikt voor thermische isolatie en geluiddemping. 

Zachtboard online kopen

Dus heeft u dit uitstekende plaatmateriaal nodig voor uw bouwproject of klus? Dan zit u bij PontMeyer goed! Hierboven vindt u ons complete assortiment van dit plaatmateriaal. Selecteer de gewenste platen en u komt direct op de productpagina terecht. Daar vindt u aanvullende informatie over de desbetreffende plaat. Vervolgens vult u het aantal in dat u nodig heeft en u kunt zorgeloos online de bestelling plaatsen bij PontMeyer. Heeft u de zachtboard platen direct nodig? Dan kunt u ook langs een van onze vestigingen gaan. Daar kunt u het materiaal afrekenen en direct meenemen! Als u meer informatie wilt over zachtboard of ander bouwmateriaal dat verkrijgbaar is bij PontMeyer, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Met PontMeyer bouwt u immers beter!