text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
​​​​​​​

Zachtboard

Zachtboard, oftewel softboard, is een zachte vezelplaat, bestaande uit vezels die onder medium druk zijn samengeperst. Dankzij de poreuze samenstelling is zachtboard geluiddempend. Je kunt deze plaat behandelen voor vochtbestendigheid en brandveiligheid.

Bij de productie van zachtboard hoeft geen gebruikgemaakt te worden van lijm en chemische bindmiddelen. Door de warmte komt namelijk het natuurlijke bindmiddel lignine vrij, wat ervoor zorgt dat de vezels bij elkaar gehouden worden.

Zachtboard in vergelijking met hardboard

Zachtboard is, zoals de naam al insinueert, zachter dan hardboard. Dit komt doordat de zachtboard platen onder minder hoge druk worden geperst dan de hardboard platen. Het verschil in druk is bepalend voor de dichtheid van de plaat. Hoe dichter de plaat, des te sterker hij is.

Zachtboard toepassen

Dankzij de specificaties leent dit plaatmateriaal zich uitstekend voor diverse constructies, zoals plafonds, wandbekleding, prikborden of als een ondervloer. Houd er echter wel rekening mee dat zachtboard gevoelig is voor vocht.

Zachtboard bewerken

Je bewerkt zachtboard eenvoudig met gangbare houtbewerkingsmachines of scherp snijgereedschap. De vezelplaten kunnen gezaagd, geboord, gefreesd of geschuurd worden. Let op dat je alleen de onderzijde van de platen schuurt, omdat de bovenzijde al afgewerkt is. Liever zachtboard op maat? Laat dan jouw platen bewerken in onze zagerij. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice of voeg onze zaagservice toe aan je winkelmand.

Zachtboard kopen bij PontMeyer

Wil je zachtboard bij PontMeyer kopen? Log dan in of maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wil je zachtboard in de aanbieding kopen? Bekijk dan onze acties. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van PontMeyer? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of lees onze Bouwkrant.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.