text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Product
Dikte (mm)
Afmeting (mm)
Randafwerking
Samenstelling
Verlijming
Afwerking toplaag
Brandklasse
Milieucertificaat
Toepassingsgebied
Productgroep
Filter 2 resultaten

Zachtboard

2 producten gevonden

Zachtboard

Zachtboard, oftewel softboard, is een zachte vezelplaat bestaande uit vezels die onder medium druk zijn samengeperst. Hiervoor hoeft geen gebruik gemaakt te worden van lijm en chemische bindmiddelen. Door de warmte komt er namelijk een natuurlijk bindmiddel genaamd lignine vrij wat ervoor zorgt dat de vezels bij elkaar gehouden worden. Daarnaast beschikt zachtboard dankzij de poreuze samenstelling over een geluiddempende eigenschap. Een zachtboard plaat kan behandeld worden, zodat de plaat vochtbestendig en brandveilig is.

Zachtboard in vergelijking met hardboard

Zachtboard is, zoals de naam al insinueert, zachter dan hardboard. Dit komt doordat de zachtboard platen onder minder hoge druk worden geperst dan de hardboard platen. Het verschil in druk is bepalend voor de dichtheid van de plaat. Hoe dichter de plaat, des te sterker de plaat is.

Zachtboard toepassen

Dankzij de specificaties leent dit plaatmateriaal zich uitstekend voor diverse constructies, zoals plafonds, wandbekleding, prikborden of als een ondervloer. Houd er echter wel rekening mee dat zachtboard gevoelig is voor vocht.

Zachtboard bewerken

Zachtboard kan eenvoudig bewerkt worden met gangbare houtbewerkingsmachines, maar ook met scherp snijgereedschap. De vezelplaten kunnen gezaagd, geboord, gefreesd of geschuurd worden. Let op dat je alleen de onderzijde van de platen schuurt, omdat de bovenzijde al afgewerkt is. Laat jouw zachtboard platen bewerken in onze zagerij. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice of voeg onze zaagservice toe aan je winkelmand.

Zachtboard kopen bij PontMeyer

Wil je zachtboard kopen bij PontMeyer? Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.