text.skipToContent text.skipToNavigation

Hardboard platen

13 producten gevonden

Hardboard ook wel high-density fiberboard (HDF) genoemd, is een harde houtvezel plaat. De houtvezels zijn onder hoge druk en hoge temperatuur geperst tot een plaat. De voorkant van een hardboard plaat is voorzien van een gladde afwerking. In tegenstelling tot zachtboard, is hardboard veel sterker en heeft het daarom ook andere toepassingen. Het verschil met de OSB plaat is dat voor hardboard fijnere vezels worden gebruikt en hardboard een gladde afwerking heeft. Wilt u meer weten over de toepassingen? Lees dan verder.

Toepassing hardboard

Hardboard wordt al lang gebruikt in meubels, maar het is ook populair in de bouwsector en bij projecten als tijdelijke vloer beschermer. Hardboard wordt ook veelal gebruikt als ondergrond in de bouw, vloeren, huishoudelijke apparaten, auto’s en kasten. Het wordt ook gebruikt door acryl en olie schilders als een schilder oppervlakte door de voordelige prijs. Echter moet de hardboard plaat wel voorzien worden van canvas of gresso voor gebruik. Hardboard wordt ook al lang gebruikts als oppervlak materiaal bij klembord, vooral bij oude modellen. Het wordt ook gebruikt als laatste laag in veel skateboard hellingen en in de half-pipe.

Aanbod PontMeyer

PontMeyer verkoopt hardboard, lionboard, zachtboard en lakboard. Hardboard is er in de dikte 3mm en verkrijgbaar in de afmetingen 610x1220mm, 2440x1220mm en 3050x1220mm. Er is geperst zonder toevoeging van lijm of bindmiddelen Lionboard oil tempered is hardboard dat geïmpregneerd met een speciale olie. De verlijming is exterieur. Lionboard is verkrijgbaar in de diktes 3mm, 4,8mm en 6mm. De afmetingen waarin lionboard bij PontMeyer voorkomen zijn 2440x1220mm en 3050x1220mm. PontMeyer heeft ook zachtboard in zijn assortiment zitten. Een zachtboard plaat bij PontMeyer is 10mm dik en heeft een afmeting van 2440x1220mm. Zachtboard kan onder andere gebruikt worden als verpakkingsmateriaal, vulling van deuren, prikborden. Tot slot verkoopt PontMeyer ook lakboard. Lakboard is een wit gelakte (éénzijdig) MDF plaat van 3mm en met een afmeting van 2440x1220mm. Lakboard is onder andere te gebruiken als wandafdichting, achterwanden en meubels.

Verwerkingsadvies

Alle boards zijn met de gangbare houtbewerkingsmachines buitengewoon goed te bewerken. (Hard)board kan worden geschroefd, genageld of gelijmd op de onderconstructie.