text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Hardboard

Hardboard, oftewel high-density fiberboard (HDF), is een harde plaat die bestaat uit fijne vezels. Het wordt toegepast als wandbekleding, ondervloer, verpakkingsmateriaal en in de meubelbouw. Ook is het populair in de bouwsector, daar wordt het ingezet als tijdelijke vloerbeschermer.

7 producten gevonden

De houtvezels van hardboard worden onder hoge druk en temperatuur samengeperst tot een plaat. Dankzij de hoge temperatuur komt een natuurlijk bindmiddel, genaamd lignine, vrij. Vanwege dit natuurlijke bindmiddel wordt er geen gebruikgemaakt van lijm of chemische bindmiddelen. Naast de natuurlijke eigenschappen heeft hardboard drie andere voordelen:

  • Hardboard is eenvoudig te bewerken, behandelen en verwerken
  • De harde plaat splintert niet
  • Het is relatief goedkoop

Naast gewone hardboard platen vind je bij PontMeyer ook Lionboard platen. Dit zijn hardboard platen die geïmpregneerd zijn met speciale olie. Dit zorgt voor een verhoogde vochtbestendigheid en buigsterkte van de platen. Het wordt vooral toegepast bij woning-, houtskelet- en caravanbouw.

Hardboard versus zachtboard

Het grootste verschil tussen hardboard en zachtboard is de hardheid van de plaat. Het verschil ontstaat tijdens het persen, door het verschil in druk dat daarbij wordt gebruikt. Hoe hoger de druk, hoe harder de plaat.

Hardboard platen bewerken

Een van de voordelen van hardboard is de bewerkbaarheid. Het kan eenvoudig gezaagd, geboord, gefreesd of geschuurd worden. De bovenzijde van de platen is al afgewerkt, waardoor je alleen de onderkant van de hardboard platen hoeft te schuren. Ben je op zoek naar hardboard op maat? Laat jouw hardboard platen bewerken in onze zagerij. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice of voeg onze zaagservice toe aan je winkelmand.

Wil je de hardboard platen gaan verven? Houd dan rekening met de zuigende werking van het hardboard. Breng meerdere lagen grondverf aan voordat je de verf aanbrengt.

Hardboard kopen bij PontMeyer

Wil je hardboard bij PontMeyer kopen? Log dan in of maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wil je hardboard in de aanbieding kopen? Bekijk dan onze acties. Wil je op de hoogte blijven van al onze aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.