text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Product
Dikte (mm)
Toon meer Toon minder
Afmeting (mm)
Uitvoering
Randafwerking
Samenstelling
Verlijming
Afwerking toplaag
Brandklasse
Milieucertificaat
Toepassingsgebied
Productgroep
Filter 14 resultaten

Hardboard

14 producten gevonden

Hardboard

Hardboard, oftewel high-density fiberboard (HDF), is een harde plaat die bestaat uit fijne vezels. Deze houtvezels worden onder hoge druk en temperatuur samengeperst tot een plaat. Dankzij de hoge temperatuur komt een natuurlijk bindmiddel genaamd lignine vrij, waardoor geen gebruik gemaakt hoeft te worden van lijm of chemische bindmiddelen.

Naast de natuurlijke eigenschappen heeft hardboard drie andere voordelen:

  • Eenvoudig te bewerken, behandelen en verwerken
  • Splintert niet
  • Relatief goedkoop

Lionboard

Naast gewone hardboard platen vind je bij PontMeyer ook Lionboard platen. Dit zijn, met speciale olie, geïmpregneerde hardboard platen. De olie zorgt voor een verhoogde vochtbestendigheid en buigsterkte van de platen. Lionboard platen worden vooral toegepast bij woning-, houtskelet- en caravanbouw.

Hardboard in vergelijking met zachtboard

Het grootste verschil tussen hardboard en zachtboard is de hardheid van de plaat. Hardboard is een harde vezelplaat en zachtboard is een zachte vezelplaat. Het verschil ontstaat tijdens het persen door het verschil in druk dat daarbij wordt gebruikt. Hoe hoger de druk, hoe harder de plaat.

Toepassing van hardboard

Hardboard wordt op veel verschillende manieren toegepast. Zo wordt het gebruikt voor wandbekleding, als ondervloer, als verpakkingsmateriaal en in de meubelbouw. Het is ook populair in de bouwsector en wordt ingezet als tijdelijke vloerbeschermer.

Hardboard platen bewerken

Een van de voordelen van hardboard is de bewerkbaarheid. Het kan eenvoudig gezaagd, geboord, gefreesd of geschuurd worden. De bovenzijde van de platen zijn al afgewerkt waardoor je alleen de onderkant van de hardboard platen hoeft te schuren. Laat jouw hardboard platen bewerken in onze zagerij. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice of voeg onze zaagservice toe aan je winkelmand.

Wil je de hardboard platen gaan verven? Houd dan rekening met de zuigende werking van het hardboard. Breng meerdere lagen grondverf aan voordat je de verf aanbrengt.

Hardboard kopen bij PontMeyer

Wil je hardboard bij PontMeyer kopen? Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.