text.skipToContent text.skipToNavigation
SYSTEEM UPDATE: Dit weekend hebben wij gepland onderhoud aan onze website. Mochten hier bestel problemen door ontstaan, vanaf maandag zijn wij weer telefonisch bereikbaar!

Pergola hout 

Niet al het hout leent zicht goed voor pergola hout. Pergola hout heeft het namelijk best zwaar te verduren omdat het buiten veel met vocht en grond in aanraking komt. Binnen PontMeyer hebben we een ruim assortiment aan pergola hout van zowel Douglas tot aan hardhouten palen. Naast het hout zelf hebben we ook een ruim assortiment aan andere materialen die benodigd zijn voor het maken van een pergola. 

Overige benodigdheden voor een pergola

Naast het pergola hout zijn er andere materialen nodig om een pergola te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan de dwarsliggers. Daarnaast zijn er verbindingsstukken nodig om de balken met elkaar te verbinden. Deze verbindingsstukken zijn er in meerdere varianten afhankelijk van het aantal balken wat verbonden moet worden. Meestal zijn dit 90 graden verbindingshoeken, maar er zijn ook verbindingsstukken te verkrijgen die de pergola bijvoorbeeld met een muur kunnen verbinden of waarbij de pergola balk aan het stenen terras wordt bevestigd. Het diverse andere verbindingsmateriaal zoals schroeven zijn uiteraard ook in ons assortiment te vinden. 

Welk pergola hout kies ik? 

Een veelvoorkomend pergola hout is Douglas hout. Douglas is een veelgebruikt tuinhout. Het betreft een naaldhoutsoort en daardoor minder duurzaam dan hardhout. Het is daardoor aan te raden om het Pergola hout van Douglas niet met grond in aanraking te laten komen. Als dat nodig is dan is het verstandiger om voor een hardhoutsoort te kiezen. In aanschaf is dat uiteraard duurder, maar het heeft een langere levensduur. Ook hardhouten palen hebben wij voldoende in ons assortiment. Naast dat de levensduur van hardhout lang is, is een ander voordeel dat het geen behandeling nodig heeft om de levensduur te verlengen. Veel voorkomende hardhoutsoorten die voor Pergola hout gebruikt worden is Azobé en Bangkirai. Tot slot is ook eiken hout een veelgebruikte houtsoort voor het maken van pergola's.

Pergola hout en PontMeyer 

Binnen PontMeyer hebben we een ruim assortiment aan hout palen die kunnen fungeren als pergola hout. In zowel Douglas, eiken en hardhoutsoorten hebben we diverse maten beschikbaar. Mocht u een specifieke wens hebben en vindt u die niet terug in het assortiment op de website dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij kunnen altijd inventariseren of we iets voor u kunnen betekenen. Als we van het pergola hout wat u nodig heeft op voorraad hebben dan kunnen we binnen 1 tot 2 werkdagen leveren. Uiteraard kunt u ook langsgaan bij één van onze vestigingen. Op onze vestigingen pagina vindt u al onze vestigingen en kunt u nagaan welke het dichts bij u in de buurt is.