text.skipToContent text.skipToNavigation
UPDATE: Wij zijn open voor bouwend Nederland en 24/7 online! Voor meer informatie over de maatregelen klik hier!

Metselmortel

1 producten gevonden

Metselmortel is een samenstelling van zand, cement en water. Het wordt ingezet om zowel van vuilwerk als schoonmetselwerk op te trekken. Een andere benaming voor metselmortel is specie. De hoeveelheid en soort metselmortel is afhankelijk van de steen en het steenformaat die u gebruikt. Op deze pagina vindt u de artikelen die we in ons assortiment hebben. 

Verwerken van metselmortel

Van belang is om bij het verwerken op de temperatuur te letten. Het is van belang de metselmortel altijd te verwerken bij een temperatuur die boven het vriespunt is. Als u de specie heeft aangemaakt dan is het aan te raden dit binnen 2 uur te verwerken. Daarnaast is het aan te raden te mengen met een speciemolen of met een roerspindel gekoppeld aan een boormachine. Als u gaat mengen is het verstandig ongeveer 75% van de totale waterhoeveelheid in de kuip te doen en vervolgens de metselmortel toe te voegen. Tijdens het mengen kunt u vervolgens de rest van de droge mortel toevoegen. Blijf mengen totdat het een prettig te verwerken specie is geworden. Bij schraal, warm en windering weer is het verstandig het metselwerk te beschermen tegen tocht en uitdroging. Dit kunt u doen door het metselwerk af te dekken met plastic folie. Of u kunt het metselwerk regelmatig vochtig houden met waternevel. Als u gaat voegen dan is het verstandig het metselwerk eerst twee weken te laten uitharden. Dit om de kans op uitbloeien te voorkomen.

Metselmortel en PontMeyer

Over het algemeen beschikken we over voorraad van de artikelen die u bij ons op de webshop vindt. Dit betekent dat we snel kunnen leveren als u metselmortel besteld. Over het algemeen kunnen we dit binnen 1 tot 2 dagen leveren. Dit kunnen wij doen op het door u gewenste adres en dit kan dus ook de bouwlocatie zijn. Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij zijn van 07.00 uur tot 19.00 uur beschikbaar voor u. Daarnaast bent u uiteraard ook welkom op één van onze vestigingen. Op de vestigingen pagina vindt u welke het dichtst bij u in de buurt is.