text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

PVC buis

16 producten gevonden

PVC buis

Een PVC buis is een essentieel onderdeel voor het aanleggen van een PVC afvoer of riolering. Zonder een PVC afvoerbuis kan het water namelijk niet weg. Er bestaan twee soorten PVC pijpen: dunwandige en dikwandige PVC buizen. Hoe dikker de wand van een PVC buis hoe hoger de drukklasse. De drukklasse bepaalt het toepassingsgebied van de buis.

Dunwandige PVC afvoerbuizen hebben een lage drukklasse en kunnen weinig gewicht dragen. Deze afvoerbuizen worden daarom niet onder de grond toegepast en zeker niet als er overheen gereden wordt. Het is bijvoorbeeld wel geschikt als luchtbuis. Luchtbuizen worden gebruikt ten behoeve van klimaatsystemen. Voor dikwandige buizen geldt dat deze juist wel onder hogere druk kunnen presteren. Deze buizen zijn dan ook geschikt voor toepassingen onder de grond. Daarnaast worden de dikwandige buizen vaak gebruikt voor het afvoeren van water uit je wastafel.

PVC buis kopen bij PontMeyer

Heb je de juiste PVC buis gevonden? Bestel jouw PVC buizen dan eenvoudig en snel online via onze webshop. Kun je onze prijzen niet inzien? Maak dan in twee gemakkelijke stappen een account bij ons aan. Daarna kun je de prijzen in onze webshop inzien.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor u bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.