text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
​​​​​​​
Kleuromschrijving
Hoek
Verpakkingsinhoud
Filter 63 resultaten

Flexibele leidingen

Flexibele leidingen zijn geschikt om een cv leiding, warm waterleiding of koud waterleiding aan te leggen. Flexibele leidingen zijn eenvoudig te verwerken en daarnaast vriendelijker geprijsd dan koperen leidingen.

 

63 producten gevonden

Flexibele leidingen

Flexibele leidingen zijn geschikt om een cv leiding, warm waterleiding of koud waterleiding aan te leggen. Flexibele leidingen zijn eenvoudig te verwerken en daarnaast vriendelijker geprijsd dan koperen leidingen. Flexibele leidingen kopen? PontMeyer biedt flexibele leidingen voor een mooie prijs. U kunt bij ons terecht voor flexibele leidingen van Uponor en/of van Tyleen.

Uponor flexibele leidingen

Uponor flexibele leidingen voldoen aan de eisen voor drinkwateraansluiting en kunnen daarnaast een zeer hoge temperatuur aan. De kunststof buizen zijn meerlaags en hebben een aluminium binnenkant.

Verwerking van Uponor flexibele leidingen

Een standaard pijpensnijder voor kunststof buizen volstaat om de buizen op maat te maken. Ontbraam de buis met een kalibreertool of met de afbramer die reeds aanwezig is op de pijpensnijder. Schuif vervolgens de buis in de koppeling, totdat u een klik hoort. De verbinding is dan succesvol. De ring zorgt voor een regelmatige druk, waardoor u een stabiele en veilige verbinding creëert. U hoeft dus niet te lassen of te solderen. De buis is gemakkelijk te buigen en in bepaalde richtingen te leiden. Om bochten te maken, schuift u de buiten buigveer over de buis.

Tyleen flexibele leidingen

Tyleen flexibele leidingen zijn alleen geschikt voor koud waterleidingen. De buizen worden doorlaatbaar bij warmte, waardoor er schadelijke stoffen kunnen binnendringen. Plaats de buizen dan ook niet in de zon, maar bijvoorbeeld in de grond en onder het huis.

Verwerking van Tyleen flexibele leidingen

Ook hierbij volstaat een standaard pijpensnijder voor kunststof buizen m de buizen op maat te maken. Deze pijpensnijder beschikt tevens over een afbramer, waarmee u de buis ontbraamt. Steek de buis tot de stootrand in de koppeling. Draai de wartelmoer eerst handmatig aan en vervolgens een halve slag met een tang.

Flexibele leidingen koopt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.