text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Lengte (mm)
Materiaalsoort
Modelcode
Verpakkingsinhoud
Filter 81 resultaten

Schakelmateriaal

Schakelmateriaal zorgt ervoor dat u al uw elektrapunten kunt bedienen. U vind bij PontMeyer diverse merken met ieder een eigen uitstraling. De meest voorkomende kleuren in schakelmaterialen zijn wit, crème en antraciet passend bij ieder interieur. U kunt kiezen uit 3 montage mogelijkheden opbouw, inbouw en spatwaterdicht.

81 producten gevonden

Schakelmateriaal

Schakelmateriaal zorgt ervoor dat u al uw elektrapunten kunt bedienen. U vind bij PontMeyer diverse merken met ieder een eigen uitstraling. De meest voorkomende kleuren in schakelmaterialen zijn wit, crème en antraciet passend bij ieder interieur.

U kunt kiezen uit 3 montage mogelijkheden opbouw, inbouw en spatwaterdicht. Deze hebben ieder een ruim assortiment aan mogelijkheden in bediening bied.

Schakelmateriaal

  • Wisselschakelaar: bevat één knop waarmee je een lamp kan bedienen.
  • Wissel/wissel schakelaar: hiermee kunnen twee lampen op twee verschillende plekken worden bediend.
  • Serieschakelaar: kunt u gebruiken om twee lichtpunten te bedienen vanaf één plaatst.
  • Kruisschakelaar: hiermee kunt u een lichtpunt op drie plaatsen bedienen. Deze schakelaar wordt ook wel hotelschakelaar genoemd.
  • Trekschakelaar: kunt u bedienen door aan koord te trekken. Een trekschakelaar wordt vaak toegepast voor het bedienen van de afzuiging in de badkamer.
  • Dimmers: met een dimmer kunt u de sterkte van de lamp bedienen.
  • Jaloezie schakelaar: bevat een draaiknop waarmee u bijvoorbeeld zonwering mee kunt bedienen.
  • Rtv en isdn: rtv contactdoos kunt u gebruiken voor het aansluiten voor uw radio en tv. Isdn contactdoos kunt u gebruiken voor het aansluiten van een internet kabel.
  • Perilex: is een driefase stekker systeem voor het aansluiten van apparaten met een hoog vermogen, bijvoorbeeld inductieplaat.

Wandcontactdoos

Een wandcontactdoos kunt u gebruiken voor het aansluiten van uw stekkers. Een stopcontact ook wel wandcontactdoos genoemd is verkrijgbaar in een tweevoudig of enkelvoudig model. Bij een enkelvoudig model kunt u één stekker inpluggen en bij tweevoudig is deze geschikt voor twee stekkers. U kunt kiezen uit wandcontactdozen met of zonder randaarde.

Geaarde stekkers worden gebruikt voor apparaten met een hoger risico op kortsluiting. Als er een elektrisch defect ontstaat in het apparaat kan een deel van de machine onder spanning komen te staan, een geaarde wandcontactdoos en stekkerdoos voorkomen dat uw onder stroom komt te staan. Een geaarde stekker past ook alleen in een geaarde wandcontactdoos. Bij lampen of opladers komt u vaak een ongeaarde stekker tegen.

Overige producten

De meeste wandcontactdozen of schakelaars kunt u afwerken met een afdekraam. Een afdekraam is verkrijgbaar in 1, 2, 3 of 4 voudig. Hiermee kunt u één of meerdere elektra punten naast elkaar afwerken. Een spanningszoeker test of er nog stroom staat op het elektra punt.

Voor het knippen of strippen van uw installatiedraad kunt u gebruik maken van een afstriptang. Voor het aansluiten van uw elektra kunt u gebruik maken van het elektra buizen en toebehoren. Voor tijdschakelaars, bewegingsmelders, fittingen en snoerschakelaars kunt terecht bij PontMeyer. Wenst u uw lampen te bedienen met één druk op een knop? Kies dan voor klik aan klik uit.

Schakelmateriaal kopen kunt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.