text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Installatiedraad

Installatiedraad wordt gebruikt voor elektrische installatie en bedradingswerkzaamheden. Installatiedraad is een enkele draad en bestaat uit een zware koperen kern met een beschermhuls van vinyl. Installatiedraad heeft verschillende kleuren. De kleuren staan vast en maken dat u de installatiedraden van elkaar kunt onderscheiden.

11 producten gevonden

Installatiedraad

Installatiedraad wordt gebruikt voor elektrische installatie en bedradingswerkzaamheden. Installatiedraad is een enkele draad en bestaat uit een zware koperen kern met een beschermhuls van vinyl. Installatiedraad wordt dan ook wel vinyldraad (VD) genoemd. De diameter van de kern wordt uitgedrukt in vierkante millimeter (mm2). Hoe dikker de kern, hoe meer stroom er doorheen mag. Installatiedraad kopen? PontMeyer biedt installatiedraad voor een voordelige prijs.

Installatiedraad heeft verschillende kleuren. De kleuren staan vast en maken dat u de installatiedraden van elkaar kunt onderscheiden. Elke kleur staat namelijk voor een specifiek doel.

Installatiedraad zwart

Installatiedraad zwart is een schakeldraad. Installatiedraad zwart geleidt de stroom tijdens het aan- en uit signaal bij schakelaars. De diameter van de kern is 1,5 mm2. Installatiedraad zwart koop u bij PontMeyer op een rol van 20 of 100 meter.

Installatiedraad bruin

Installatiedraad bruin is een fasedraad. Installatiedraad bruin zorgt voor de toevoer van stroom richting het apparaat. De kern heeft een dikte van 2,5 mm2. Installatiedraad bruin is verkrijgbaar op een rol van 20 of 100 meter.

Installatiedraad blauw

Installatiedraad blauw is een nuldraad. Installatiedraad blauw zorgt voor de afvoer van stroom vanaf het apparaat. De diameter van de kern is 2,5 mm2. PontMeyer biedt installatiedraad blauw op een rol van 20 of 100 meter.

Installatiedraad geelgroen

Installatiedraad geelgroen is een aarddraad. Installatiedraad geelgroen zorgt dat het apparaat in contact staat met de aarde. De kern heeft een diameter van 2,5 mm2. Installatiedraad geelgroen is te leveren op een rol van 20 of 100 meter.

Installatiedraad bruin, installatiedraad blauw en installatiedraad geelgroen kunt u ook kopen met kern van 6mm2 op een rol van 2,5 meter. Dit installatiedraad is speciaal voor groepenkasten.

Aarddraad vertind blank

PontMeyer biedt aarddraad vertind blank met een kern van 4mm2 op een rol van 5meter. Daarnaast koopt u bij ons ook arddraad vertind blank met een kern van 6mm2 op een rol van 25meter. Aarddraad verbindt geleidende voorwerpen met de aarde.

Installatiedraad koopt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.