text.skipToContent text.skipToNavigation

Deursloten

0 producten gevonden

Bent u op zoek naar deursloten? Voor ieder type deur is er een ander slot. Denk bijvoorbeeld aan een schuifdeur, badkamerdeur en voor- of achterdeur. Het allerbelangrijkste aan een slot is natuurlijk dat het de verwachte veiligheid biedt. Een goed veiligheidsslot is daarom voorzien van het keurmerk SKG. Het slot mag dit keurmerk dragen als het voldoende inbraakwerend is. Natuurlijk hebben we nog veel verschillende type deursloten in ons assortiment die we graag voor u toelichten.

Cilinderslot

Een cilinderslot slot is het complete slot dat zo in de deur gemonteerd kan worden. Het bestaat uit een cilinder en behuizing. Alleen de juiste sleutel past op het slot. Bij gebruik van de verkeerde sleutel wordt het slot geblokkeerd door stiften, kogeltjes en plaatjes. In het cilinderslot zit het profiel slot dat het echte slot is. Het SKG keurmerk kent drie categorieën 1, 2 of 3 sterren. Wij adviseren om altijd te kiezen voor een cilinderslot met keurmerk SKG 3 omdat deze voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen en bescherming biedt tegen kerntrekken. Kerntrekken houdt in dat inbrekers met behulp van een boormachine en een schroef een gat in het slot kunnen boren. Vervolgens kan het slot gemakkelijk eruit worden getrokken.

Dag en nachtslot

Een dag en nachtslot is een vorm van een insteekslot. Insteeksloten danken hun naam aan het feit dat u deze plaatst in een uitgefreesde uitsparing in de deur. Het grootste voordeel hiervan is dat u het slot niet aan de buitenkant van de deur ziet. Een zogenoemd dag en nachtslot is een vorm van een insteekslot. Dit slot is zowel voorzien van een dagschoot als een nachtschoot. De dagschoot wordt bediend door een deurkruk zodat de deur gemakkelijk te openen is. De nachtschoot zorgt ervoor dat u zich van anderen kunt afsluiten door de deur op slot te draaien. Een dag en nachtslot wordt veelal gebruikt in toiletruimtes.

Loopslot

Een loopslot is daarentegen een slot wat niet met een sleutel op slot kan. Dit soort slot kan alleen bediend worden met een deurkruk. Deze zijn dus uitstekend te gebruiken voor binnendeuren zoals een woonkamer of slaapkamer deur.

Kastslot

Ook kastsloten vindt u bij ons in het assortiment. Wilt u bijvoorbeeld een archief, boekenkast of kledingkast op slot kunnen doen met een sleutel? Dan is een kastslot wat u zoekt. Ook dit is een vorm van een insteekslot, maar enkel voorzien van een nachtschoot. Dat betekent dat de kastdeur alleen van de buitenkant open gemaakt kan worden.

Deursloten kopen bij PontMeyer

In onze webshop kunt u ook een automatisch slot, anti-paniekslot, kamerdeurslot, loopslot en vrij- en bezetslot kopen. Kortom, we hebben een groot aanbod aan deursloten. Heeft u nog vragen over onze deursloten? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom eens langs in een van onze vestigingen. De dichtstbijzijnde vestiging vindt u via de vestigingzoeker.