text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Cilinderslot

Cilindersloten zijn een belangrijk onderdeel van het veilig afsluiten van een kantoor of huis. Ze zijn verkrijgbaar in diverse lengtematen. Hierdoor is er altijd een passend slot voor jouw deur. Een profielcilinder is gemakkelijk te bevestigen.

14 producten gevonden

Soorten cilindersloten

Een cilinderslot is een complete slot dat zo in de deur gemonteerd kan worden. Het bestaat uit een cilinder en behuizing. Alleen de juiste sleutel past op het slot. Bij gebruik van de verkeerde sleutel wordt het slot geblokkeerd door stiften, kogeltjes en plaatjes. In het cilinderslot zit het profielslot. Dit is het echte slot. Je kunt bij PontMeyer kiezen uit een sleutel- of knopbediening. De naam zegt het al, een knop bediende cilinder draai je op slot met een knop. Bij sleutelbediening draai je de deur op slot door middel van een sleutel. Heb je meerdere cilindersloten, maar wil je één sleutel voor alle sloten gebruiken? Kies dan voor een gelijksluitende cilinder. Hiermee past de sleutel op alle sloten. Wil je liever een ander slot? Kijk dan bij het assortiment deurbeslag of veiligheidsbeslag.

Nieuw cilinderslot

Stichting kwaliteitscentrum gevelbouw (skg) ziet er op toe dat veiligheidsproducten voldoen aan de eisen voor sterkte en duurzaamheid. Bij elk product wordt het keurmerk vermeld. Het keurmerk is ingedeeld in diverse klassen. Het SKG keurmerk kent drie categorieën 1, 2 of 3 sterren. Wij adviseren om altijd te kiezen voor een cilinderslot met keurmerk SKG 3, omdat deze voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen en bescherming biedt tegen kerntrekken. Kerntrekken houdt in dat inbrekers met behulp van een boormachine en een schroef een gat in het slot kunnen boren. Vervolgens kan het slot gemakkelijk eruit worden getrokken.

Bij PontMeyer vind je ook cilindersloten met veiligheidsklasse skg2. Deze producten kunnen het binnendringen van inbrekers met ten minste 3 minuten te vertragen. Deze sloten worden vaak gebruik voor schuren, kasten en raamsluitingen.

Cilinderslot monteren

De cilindermaat is belangrijk bij het monteren. Het gemakkelijkst is om de deur en het beslag samen op te meten. Zorg ervoor dat het deurbeslag is gemonteerd op de deur. Open de deur en meet de dikte van de deur op, inclusief het beslag. Deze maat geeft inzicht in de juiste cilindermaat voor de deur. Voor een optimale veiligheid mag de cilinder niet meer dan 3 mm uitsteken of 2 mm terugvallen.

Het monteren van een cilinderslot is vrij eenvoudig. Plaats de cilinder met sleutel erin in het slotgat. Aan de zijkant van de deur kun je de bevestigingsschroef in de deur schuiven. Draai de schroef vast met een handschroevendraaier totdat de schroef niet meer verder draait. Test de cilinder door de sleutel rond te draaien en controleer of de sloten werken. De profielcilinder is nu gemonteerd. Gebruik jaarlijks een smeermiddel voor een langere levensduur van het slot.

Cilinderslot kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je een cilinderslot kopen? Log in of maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste vellingdelen voor je op voorraad. Wil je op de hoogte blijven van al onze acties en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.