text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Cilinderslot

16 producten gevonden

Cilindersloten zijn een belangrijk onderdeel voor het veilig afsluiten van uw huis. Wilt u meer weten over cilindersloten? Lees dan verder.

Toepassingen profielcilinders

Cilindersloten zijn een belangrijk onderdeel voor het veilig afsluiten van uw huis. Ze zijn verkrijgbaar in diverse lengte maten, hierdoor zijn ze passend voor uw deur. Een profiel cilinder is gemakkelijk te bevestigen in uw deur.

Soorten cilindersloten

U kunt bijvoorbeeld kiezen uit een cilinder sleutel of knop bediend. De naam zegt het al, een knop bediende cilinder kun je op slot draaien met een knop. Sleutel bediend draait u op slot door gebruik te maken van een sleutel. Heeft u meerdere cilindersloten, maar wilt u maar één sleutel voor alle sloten gebruiken? Kies dan voor een gelijk sluitende cilinder, hiermee past de sleutel op alle sloten.

Keurmerk cilinders

Stichting kwaliteitscentrum gevelbouw (skg) ziet er op toe dat veiligheidsproducten voldoen aan de eisen voor sterkte en duurzaamheid. Bij elk product wordt het keurmerk vermeld. Het keurmerk is ingedeeld in diverse klassen. Bij PontMeyer vind u cilindersloten met veiligheidsklasse skg2. Deze producten kunnen het binnendringen van inbrekers ten minste met 3 minuten te vertragen.

Cilindermaat cilinder

Cilindersloten zijn verkrijgbaar in diverse maten, zodat er voor elke deur een geschikte cilinder is. De cilindermaat is belangrijk bij het monteren van uw slot. Het gemakkelijkst is om uw deur en beslag samen op te meten. Zorg ervoor dat het deurbeslag is gemonteerd op uw deur. Open de deur en meet de dikte van de deur op inclusief het beslag. Onder deurbeslag verstaan we deurkrukken en de schilden. Voor het opmeten van uw cilinderslot meet u de schilden. Deze maat geeft in inzicht in de juiste cilindermaat voor uw deur. Voor een optimale veiligheid mag uw cilinder niet meer dan 3mm uitsteken of 2mm terugvallen.

Montage cilinderslot

Het monteren van een cilinderslot is vrij eenvoudig. U plaatst de cilinder met sleutel erin in het slotgat. Aan de zijkant van de deur kunt u de bevestigingsschroef in de deur schuiven. Draai de schroef vast met een handschroevendraaier totdat u de schroef niet meer verder kunt draaien. Test de cilinder door de sleutel rond te draaien en controleer of de sloten werken. Uw profiel cilinder is nu gemonteerd. U kunt uw slot onderhouden door jaarlijks een smeermiddel te gebruiken, voor een langere levensduur van uw slot.

Cilinderslot kopen bij PontMeyer

PontMeyer heeft een ruim assortiment aan cilindersloten. De meeste daarvan zijn op voorraad waardoor we in 1 tot 2 dagen kunnen leveren. U heeft ook de mogelijkheid om af te halen in één van onze vestigingen. Op onze vestigingen pagina ziet u we;lke vestigingen we hebben over het hele land verspreid. Mocht u aanvullende vragen hebben dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Zij zijn beschikbaar tussen 07.00 uur en 19.00 uur.