text.skipToContent text.skipToNavigation

Paumelles

11 producten gevonden

Paumelles

Paumelles zijn geschikt voor het afhangen van deuren. Paumelles bieden het voordeel dat de deur gemakkelijk uit het kozijn te tillen is. Tevens is de deur gemakkelijk te verhogen door gebruik te maken van opvulringen. opvulringen.

Paumelles bestaan uit twee delen, het bovenste deel wordt in de deur , het onderste deel in de zij- of middenwand geschroefd.

Soorten

PontMeyer kan een ruim assortiment paumelles leveren. Geschikt voor onder andere houten of stalen kozijnen. PontMeyer levert ook paumelles voor een Hornmann kozijnen of Polynorm kozijnen. Deze hebben een ander uiterlijk waardoor de deur makkelijk te bevestigen is aan het kozijn.

U kunt ook kiezen voor een kogelstiftpaumelles deze zijn geschikt voor zware binnendeuren. Indien u meer veiligheid wenst, kunt u kiezen voor een kogelpaumelle met dievenklauw. Hierdoor kan de deur niet aan de scharnierzijde worden geopend wanneer de schanierpennen zijn verwijderd.

Indien u de deur wilt verhogen kunt u gebruik maken van opvulringen deze zijn geschikt voor AXA inboorpaumelles. Pontmeyer heeft inboorpaumelles opvulring 12mmen een opvulring voor opvulring 14mm beide zijn verpakt per 6 stuks. Voor stalen kozijnen zijn deur dempers verkrijgbaar, om de deur zacht te laten landen in het kozijn.