text.skipToContent text.skipToNavigation

Hengen

  • 1(current)
24 producten gevonden
  • 1(current)

Hengen

Hengen kopen? Dat doet u bij PontMeyer! Hengen worden veelal gebruikt bij het monteren van tuindeuren en luiken. PontMeyer heeft verschillende soorten hengen in zijn assortiment, zoals kruishengen, staarthengen en duimhengen. Tevens kunt u een keuze maken uit hengen in rvs, verzinkt en zwart gelakt.

Duimhengen en plaatduimen

Bij duimhengen zit, zoals de naam al zegt, het draaipunt bij de duim. U heeft duimhengen én plaatduimen nodig om de tuindeur of het luik te bevestigen. Duimhengen bevestigt u aan de tuindeur of het luik. Plaatduimen bevestigt u aan het kozijn. De tuindeur of het luik kunt u vervolgens gemakkelijk in het kozijn hangen door de duimhengen in de plaatduimen te schuiven.

PontMeyer biedt duimhengen in zwaar verzinkt en rustica zwart. Duimhengen in zwaar verzinkt vindt u in de afmetingen 400mm, 500mm 600mm, 700mm, 800mm en 1000mm. Duimhengen in rustica zwart vindt u in de afmetingen 400mm, 600mm en 450mm. Bovendien bent u bij ons aan het goede adres voor bijpassende plaatduimen.

Kruishengen

Kruishengen worden zowel aan het kozijn als aan de tuindeur of het luik bevestigd. Kruishengen bevatten aan één zijde van de scharnier een korte verticale plaat en aan de andere zijde een langwerpige horizontale plaat. Kruishengen worden veelal gebruikt bij lichte tuindeuren of luiken. Kruishengen zijn namelijk minder stevig dan duimhengen.

PontMeyer biedt kruishengen in verzinkt en zwart. Kruishengen in zwaar verzinkt vindt u in de afmetingen 200mm, 250mm, 250mm, 300mm, 400mm en 500mm. Kruishengen in zwart vindt u in de afmetingen 300mm en 400mm.

Staarthengen

Staarthengen worden zowel aan het kozijn als aan de tuindeur of het luik bevestigd. Staarthengen bevatten een verlengd blad aan één of beide zijdes van de scharnier. Hierdoor kunt u extra bevestigers aanbrengen en zorgen voor meer stevigheid.

PontMeyer biedt staarthengen in verzinkt, rvs en zwart. Staarthengen in verzinkt vindt u in de afmetingen 75mm, 100mm, 150mm en 200mm. Staarthengen in rvs vindt u in de afmeting 150mm en staarthengen in zwart vindt u in de afmeting 75mm.