text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Wandrailsystemen

Wandrailsystemen bestaan uit een wandrail waaraan plankdragers worden bevestigd. Bovenop kun je meubelpanelen plaatsen, welke op maat gezaagd kunnen worden in onze zagerij. Wandrailsystemen voor legplanken zijn voor verschillende toepassingen geschikt. Van boekenplanken op maat tot winkelstellingen.

19 producten gevonden

Wandrailsystemen bevestigen

Wandrailsystemen zijn zeer handig: je bepaalt zelf het aantal legplanken en de ruimte tussen de legplanken. Het bevestigen gaat heel eenvoudig:

  • Stap 1: bepaal op welke hoogte je de plank(en) wilt hebben en teken het bovenste boorgat af.
  • Stap 2: boor het bovenste boorgat, plaats een plug voor extra stevigheid en schroef de wandrail licht vast.
  • Stap 3: hang de wandrail recht met behulp van een waterpas en teken de overige boorgaten af.
  • Stap 4: herhaal nu dezelfde stappen als voor het eerste boorgat en schroef alle boorgaten stevig vast.
  • Stap 5: gebruik de waterpas om de tweede wandrail evenwijdig aan de eerste wandrail te plaatsen.
  • Stap 6: herhaal stap twee t/m vier.
  • Stap 7: bevestig de plankdragers. Zorg voor balans door de plankdragers aan weerszijden even ver van de uiteinden van de legplank te plaatsen.

Let op: Je kunt de legplanken niet grenzeloos belasten. Wil je de constructie zwaar belasten? Plaats dan extra wandrails met plankdragers om het gewicht van de plank te verdelen.

Enkel of dubbel wandrailsysteem

Wandrailsystemen zijn er in enkele en dubbele uitvoering. Dubbele wandrailsystemen hebben meer draagcapaciteit. De dubbele drager van het wandrailsysteem biedt namelijk meer stevigheid. Wel is deze drager meer zichtbaar.

Wandrailsysteem kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je een wandrailsysteem kopen bij PontMeyer? Bekijk dan ons assortiment. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je inloggen, jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel een bestelling. Wil je op de hoogte blijven van onze acties en kortingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je van harte welkom in één van onze vestigingen.