text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Nieten voor handtackers

20 producten gevonden

Een niettacker kan een belangrijk apparaat zijn voor elke klusser. Om deze goed hun werk te laten doen moeten er nieten in. Er zijn verschillende soorten nieten te onderscheiden die in een handtacker geplaatst kunnen worden. Bij PontMeyer vindt u een ruim aanbod in verschillende nieten en nagels. Op deze pagina leggen wij voor u het onderscheid tussen nieten en nagels uit en gaan we dieper in op hoe u een handtacker met nieten gebruikt.

Wat is een handtacker en hoe werkt het?

In feite is een handtacker een krachtige nietmachine. Beiden apparaten worden voor hetzelfde gebruikt: namelijk verschillende materialen aan elkaar bevestigen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld doek aan een stuk hout bij het stofferen van meubelen. Het verschil tussen beiden is dat een nietmachine de pootjes van elk nietje ombuigt en een handtacker doet dit niet. Dit betekent dat bij een handtacker de nieten volledig het materiaal in gaan en zo zorgen voor een stevige bevestiging. Met dit in gedachte is het belangrijk om na te gaan hoe lang uw nieten moeten zijn wanneer u met een handtacker werkt. Controleer voordat u met een niettacker te werk gaat daarom altijd hoe lang de nieten zijn en of ze in uw apparaat passen.

Soorten nieten

Er zijn verschillende soorten nieten te vinden. Bij PontMeyer vindt u uitsluitend Stanley nieten voor een handtacker in het assortiment. De nieten en nagels van Stanley zijn gemaakt van gegalvaniseerd hard staal, wat de producten bestand maakt tegen corrosie. Dit maakt ze geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Om te beginnen zijn er G nieten. Dit worden ook wel ‘heavy-duty’ nieten genoemd. Dit houdt in dat de G nieten kunnen worden ingezet voor het zwaardere kluswerk voor een stevigere bevestiging. Ook verkopen wij bij PontMeyer verschillende lengtes van H nieten. Dit type dundraad nietje wordt veelal gebruikt voor lichte tot medium zware bevestigingen. Behalve deze twee soorten, zijn er ook nog A nieten. Dit type zijn de meest gangbare. Deze worden dan ook ingezet voor algemeen gebruik. Verder hebben wij PontMeyer ook CT nieten opgenomen in het assortiment. Met deze nieten kunt u gemakkelijk kabels, ijzerdraad e.d. bevestigen. Als laatste kunt u bij PontMeyer ook terecht voor J nagels. Nagels staan ook wel bekend als spijkers, maar krijgen hun naam van het woord draadnagel wat nog terug dateert uit de Middeleeuwen. U herkent een nagel aan de platte kop. J nagels worden vaak gebruikt om latjes en plinten te bevestigen.

Nieten kopen bij PontMeyer

Koop simpel en snel uw nieten en nagels voor een handtacker bij PontMeyer groothandel (ook voor particulieren). Ons brede assortiment in gegalvaniseerde nieten en nagels is voor iedereen beschikbaar. Als u een account aanmaakt, kunt u de bestelling gemakkelijk afmaken en volgen. Met een bestelwaarde die hoger is dan € 500,- exc. BTW worden uw artikelen gratis geleverd. Advies op maat over wat u nodig heeft? Neem contact op met onze klantenservice. Zij staan tussen 07.00 uur en 19.00 uur tot uw beschikking. Ook kunt u zich onderaan deze pagina inschrijven voor de nieuwsbrief. Schrijf u snel in om op de hoogte te blijven van interessante acties en updates!