text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Krammen en stokeinden

8 producten gevonden

Krammen en stokeinden

Een kram is een U-vormig gebogen bevestigingsmiddel wat u in uw houten ondergrond kunt slaan. De ene poot is wat langer dan de ander zodat het vast slaan makkelijker gaat. U kunt de kram gebruiken voor het vastmaken van diverse draden of gaas op uw houten ondergrond.

Een stokeind kunt u gemakkelijk bevestigen in uw muur of in een houten ondergrond. Draai de stokeind in een plug welke in een voorgeboord gat is geplaatst. U kunt nu bijvoorbeeld uw trapleuning bevestigen aan het stokeind. Stokeinden zijn voorzien van een sleutelvlak hierdoor kunt u de stokeinden gemakkelijk in uw muur of houten ondergrond draaien.

Toepassing krammen en stokeinden

Krammen verwerkt u gemakkelijk op al uw houten ondergronden. Het draad van een kastanje hekwerk kunt u gemakkelijk bevestigen met krammen. Maar ook draad en gaas lenen zich uitstekend voor bevestiging met krammen. U kunt dit bevestigen op een tuinpaal als basis voor uw kippenren in combinatie met gaas.

Stokeinden worden voornamelijk gebruikt voor het bevestigen van leuninghouders. Doordat de andere kant voorzien is van metrisch draad kunt u een stokeind voor veel doeleinden gebruiken. In combinatie met een moer kunt u steunen bevestigen op uw ondergrond.

Benodigdheden

De krammen brengt u aan met een hamer. U slaat de kram gemakkelijk in het hout, heeft u een kram krom geslagen? Deze trekt u gemakkelijk uit het hout met een knijptang. Zorg bij de verwerking van krammen voor voldoende bescherming. Het dragen van handschoenen word aangeraden.

Voor het monteren van een stokeind heeft een boormachine nodig. Hiermee boort u een gat in de muur waar u de plug in kunt plaatsen. De stokeind draait u gemakkelijk in de plug door gebruik te maken van een schroevendraaier.

Krammen of een stokeind kopen kunt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.