text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Kleuromschrijving
Kopvorm
Verpakking
Materiaalsoort
Toepasbaarheid
Productgroep
Filter 172 resultaten

Bouten

172 producten gevonden

Het volledige huis verbouwen of een kast in elkaar zetten; u heeft er bouten voor nodig. Bouten zijn te vergelijken met schroeven die volledig in twee aan elkaar te bevestigen delen worden vastgezet. Dit gebeurt met behulp van een moer aan de bovenkant. Hierdoor ontstaat een stevig geheel. De vorm van de moertjes verschilt per bout. Bij PontMeyer hebben we een groot assortiment in bouten en moeren. Lees hieronder verder voor de verschillende soorten en toepassingen van de bouten in ons assortiment.

Slotbout

Een slotbout is een bout met ronde kop. Onder de ronde kop bevindt zich een vierkant gedeelte en daaronder zit weer de slotschroef. Het vierkante gedeelte ‘op slot’ kan worden gezet in hout, staal of metaal. Dit komt omdat het vierkante stuk van de slotschroef in een vierkant gat valt en hierdoor niet meer mee kan draaien wanneer u de moer weer aan zou proberen te draaien.

Keilbout

Een keilbout is te vergelijken met een muurplug. Keilbouten zijn alleen veel sterker dan pluggen omdat deze niet van plastic worden gemaakt, maar van staal. Dit feit maakt dat deze soort bouten over het algemeen ingezet worden om zwaardere objecten aan betonnen of stenen muren te bevestigen.

Ook verkopen wij bij PontMeyer keilbout oog in een set van 2 stuks.

Houtdraadbout

De naam zegt het al; deze schroeven worden geregeld gebruikt om houten constructies te bevestigen en zijn te herkennen aan hun zeshoekige moer. Houtdraadbouten zijn geschikt voor medium tot zware belasting. Deze bouten zijn dan ook vaak in veelvoorkomende meubelstukken terug te vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een houten eettafel, tuinstoel en dergelijken.

Moerbout

Als laatste hebben wij in het assortiment de moerbout. Deze bout heeft net zoals de houtdraadbout een zeshoekige kop. Het verschil hierin is dat de moerbout zowel aan de onder- als bovenkant een moer bevestigd krijgt. Onze verzinkte moerbouten zijn corrosie bestendig en geschikt voor buitengebruik.

Bouten kopen bij PontMeyer

Koop simpel en snel uw moeren en bouten bij PontMeyer groothandel (ook voor particulieren). Ons brede assortiment in verzinkte of RVS bouten is voor iedereen beschikbaar. Maak een account aan om gemakkelijk uw bestelling af te ronden! Ook profiteert u van gratis verzendkosten wanneer de bestelwaarde hoger is dan €500,- exc. BTW. Onze klantenservice staat voor u klaar als u vragen heeft of graag advies op maat wilt. Om contact met ons op te nemen kunt u bellen met 075-6536292 of een WhatsApp bericht sturen naar +31 75 653 62922. Vergeet u ook niet in te schrijven voor de nieuwsbrief, zo blijft u op de hoogte van acties en leuke feitjes over onze nieuwe producten! Inschrijven kan onderaan deze pagina.