text.skipToContent text.skipToNavigation
UPDATE: Wij zijn open voor bouwend Nederland en 24/7 online! Voor meer informatie over de maatregelen klik hier!

Vuren planken

 

99 producten gevonden

Bij PontMeyer beschikken we over een ruime keuze aan vuren planken. Deze bestaat uit diverse kopmaten en diverse lengtematen. Daarnaast bestaat het assortiment uit ruwe planken, geschaafd en geïmpregneerde vuren planken.

Vuren planken geschaafd

Het verschil tussen vuren planken geschaafd en ruw is dat de geschaafde planken machinaal zijn glad geschaafd en daardoor komen er vrijwel geen houtvezels en/of kleine oneffenheden aan het oppervlak voor. Het geschaafde vuren wat wij leveren komt uit Noord Europa. Door de kou is dat wat steviger hout en hierdoor neemt het minder snel vocht op.

De maatvoeringen in vuren planken

Alle gangbare maatvoeringen met betrekking tot vuren planken zijn in ons assortiment aanwezig. Op onze pagina kunt u filteren op de verschillende kopmaten en kunt u tevens filteren op de lengtematen. Denk bijvoorbeeld aan de veelvoorkomende panlatten met kopmaat 22x50mm. Heeft u kleinere maten nodig en vindt u deze niet terug? Dan zou het kunnen zijn dat deze op onze aftimmerlat pagina staat. De lengtematen variëren van 2,4 meter tot 6,6 meter. Als u specifieke wensen heeft met betrekking tot de maat van uw vuren planken neem dan contact op met onze klantenservice. We kunnen dan altijd inventariseren wat we voor u kunnen betekenen. Let er wel bij de vuren planken op dat er een bruto- en nettomaat is. Beiden laten we zien. 

Langere levensduur bij buitengebruik

Onbehandelde vuren planken zijn niet geschikt om buiten te gebruiken. Dit levert een zeer korte levensduur op. Vuren betreft een naaldhoutsoort en de naaldhoutsoorten hebben een minder lange levensduur ten opzichte van de verschillende hardhoutsoorten. In de categorie tuinhout ziet u het assortiment geïmpregneerd hout staan. In dit assortiment vindt u ook de vuren planken alleen zijn deze geïmpregneerd waardoor ze buiten een lange levensduur hebben. De impregneer zorgt ervoor dat het hout waterafstotend, schimmelwerend en brandvertragend is. Het impregneren zorgt ervoor dat de vuren planken een gemiddelde levensduur hebben van 20 jaar. U kunt de levensduur verlengen door onderhoud te doen met bijvoorbeeld vochtregulerende beits. Dit zorgt ervoor dat er wel vocht uit de vuren planken kan maar dat er geen vocht in kan komen. Naast dat ons assortiment hardhout goede alternatieven heeft kunt u ook eens een kijkje nemen in ons assortiment douglas hout.

Vuren planken kopen bij Pontmeyer

Bij PontMeyer kunt u terecht voor al uw bouwmaterialen. Naast de vuren planken beschikken we ook over een groot assortiment andere producten die u nodig heeft voor uw bouwproject. Waneer u online bestelt, kunnen we de materialen op locatie afleveren of u kunt ervoor kiezen ze zelf af te halen. Als u wil weten welke vestiging bij u het dichtst in de buurt zit, kijk dan op onze vestigingen pagina. Mocht u nog aanvullende vragen hebben dan is onze klantenservice u graag van dienst. Wilt u weten wat de verschillen zijn tussen grenen en vuren? U leest het in ons artikel over grenenhout behandelen. Lees ook eens ons artikel over vurenhout behandelen.

Planken voor in de tuin nodig?

Bent u klaar met het verbouwen van uw huis en gaat u verder met uw tuin? Denk dan eens aan het bouwen van uw eigen terras. Bekijk hier ons assortiment houten vlonderplanken en composiet vlonderplanken. Met PontMeyer maakt u uw droomhuis compleet!