text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Vuren planken

32 producten gevonden

Vuren planken, oftewel vurenhouten planken, zijn een van de meeste gebruikte houten planken in Nederland. De planken zijn eenvoudig te bewerken en vaak ook voordeliger vergeleken met andere houtsoorten. Daarnaast hebben de vuren planken een geluiddempende en isolerende werking. In ons vuren planken assortiment vind je verschillende afmetingen, waaronder vuren planken 20 cm breed en 30 cm breed.

Vuren planken geschaafd

Het vuren planken assortiment van PontMeyer bestaat uit planken met verschillende afwerkingen:

  • Geschaafd
  • Ruw
  • Geschaafd vandikte
  • Geschaafd geploegd

Het verschil tussen ruwe en geschaafde vuren planken is dat geschaafd vuren planken machinaal glad zijn geschaafd. Hierdoor komen er vrijwel geen houtvezels en/of kleine oneffenheden aan het oppervlak voor. De geschaafde vurenhout planken die wij leveren komen uit Noord-Europa. Door de kou is het hout uit Noord-Europa steviger, waardoor de vuren planken snel vocht opnemen. Hierdoor kan het hout van vorm veranderen.

Geïmpregneerde vuren planken voor buiten

Naaldhoutsoorten, zoals vurenhout, hebben een minder lange levensduur ten opzichte van de verschillende hardhoutsoorten. Impregneer de planken om de levensduur van jouw vuren planken te verlengen. De impregneer zorgt ervoor dat het hout waterafstotend, schimmelwerend en brandvertragend is. Dit zorgt ervoor dat de vuren planken een gemiddelde levensduur hebben van 20 jaar. Je kunt de levensduur verlengen door de planken jaarlijks te onderhouden met vochtregulerende beits. Dit zorgt ervoor dat er wel vocht uit de vurenhout planken kan, maar dat er geen vocht in kan komen.

Vurenhouten planken bewerken en toepassen

Vuren planken zijn eenvoudig te schroeven, zagen en frezen. Daarnaast zijn de planken licht in gewicht, wat het verwerken van de planken een stuk vergemakkelijkt. Vuren planken zijn geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Zo zijn de planken geschikt voor het maken van deuren, trappen en vloeren, maar ook als buitenbetimmering.

Vuren planken kopen bij PontMeyer

Wil je vurenhouten planken kopen? Maak dan in twee simpele stappen een account bij ons aan. Hierna kun je direct jouw persoonlijke prijzen inzien. Vervolgens plaats je gemakkelijk online je bestelling of breng een bezoekje aan de dichtstbijzijnde PontMeyer vestiging. Meld je daarnaast aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle lopende acties.

Wil je meer weten over ons assortiment aan vuren planken of heb je behoefte aan advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder.