text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Vuren latten

13 producten gevonden

Vuren latten

Vuren latten zijn stevige houten latten die weinig vocht opnemen en daardoor minder snel werken. Deze latten kunnen voor verschillende toepassingen gebruikt worden, zoals de bevestiging van materialen en plafondplaten, maar ook bij het plaatsen van dakpannen. Vuren latten zijn eenvoudig te verlijmen en te verschroeven.

Naast vuren latten, vind je in ons assortiment ook vuren planken en vuren balken.

De twee soorten vuren latten in het assortiment

In ons assortiment vind je de vuren latten in twee verschillende soorten afwerkingen: ruw en geschaafd. De geschaafde vuren latten zijn machinaal bewerkt en maatvast. De ruwe vuren latten komen rechtstreeks uit de zagerij, waardoor deze variant vaak nog veel splinters bevat. Daarnaast hebben ruwe vuren latten lichte afwijkingen in dikte en kunnen er oneffenheden aan de oppervlakte van het hout voorkomen. Mede hierdoor wordt de geschaafde variant vaker toegepast dan de ruwe variant.

Weten hoe je vuren latten het beste behandelt? Lees het in ons artikel over vurenhout behandelen.

Afmetingen van de vuren latten

De vuren latten in ons assortiment zijn beschikbaar in diverse afmetingen. Zo vind je onder andere verschillende kopmaten en lengtes in ons assortiment. De kopmaten liggen tussen de 7 mm en 125 mm. De lengtematen tussen de 2700 mm en 5400 mm.

Zit de juiste maat er niet tussen? Geen probleem. In ons zagerij kunnen we de vuren latten voor je op maat zagen.

Vuren latten kopen bij PontMeyer

Benieuwd naar de prijzen van de vuren balken? Log dan in of maak in twee gemakkelijke stappen een account bij ons aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en de juiste vuren balken bestellen. Schrijf je daarnaast in voor onze nieuwsbrief en wordt wekelijks op de hoogte gesteld van al onze lopende acties.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.