text.skipToContent text.skipToNavigation

Kastplanken

4 producten gevonden

Kastplanken voor uw project

Vuren kastplanken kunt u gebruiken voor het maken van een kast, of gebruiken als legplank. De vuren kastplanken bestaan uit smalle houtdelen welke aan elkaar verlijmd zijn. Door de sterke verbinding tussen de houtdelen, zijn de kastplanken breed inzetbaar. U vindt altijd een geschikte plank voor uw kast door de vele maten in ons assortiment. U kunt de kastplanken overschilderen in uw gewenste kleur.

Witte (gladde) kastplanken

Bent u op zoek naar een kastplank welke u niet hoeft te schilderen en gemakkelijk schoon te houden is? Kies dan voor een kastplank welke gemelamineerd is. Gelamineerd spaanplaat leent zich uitstekend voor het maken van een kast of kastplank en hoeft niet geschilderd te worden. De randen kunt u afwerken met kantenband, ook wel strijkband genoemd. Door de melamine toplaag heeft het hout een sterke toplaag.

Robuuste kastplanken

Voor een kast of planken met een stoer uiterlijk zijn steigerplanken geschikt. De planken zijn te behandelen met een beits waardoor u de uitstraling kunt aanpassen in uw gewenste kleur. U vindt bij PontMeyer een ruim assortiment steigerhout, bijvoorbeeld gebruikt steigerhout of met een vintage uitstraling. Gedroogd steigerhout zal minder gaan werken en leent zich uitstekend voor binnen toepassingen.

Moderne kast

Wenst u een moderne kast te maken? Kies van voor mdf als basis voor uw kast. Mdf kunt u zeer goed bewerken waardoor het hout veel mogelijkheden bied. Mdf heeft een zuigende werking, en dient eerst behandeld te worden met een grondverf om de zuigende werking op te heffen. De mdf plaat kunt u hierna lakken in uw gewenste kleur. Bekijk hier ons assortiment beits. Gaat u het overschilderen? Bekijk ons assortiment verf

Vuren kastplanken op maat maken en bevestigen

U kunt de vuren kastplanken gemakkelijk op maat zagen met een handzaag of met een zaagmachine. Het is verstandig om de gezaagde randen op te schuren, om splinters te voorkomen. Vuren kastplanken kunnen bevestigd worden in uw kast door deze te plaatsen op kastplankdragers. Kastplankdragers kunt u bevestigen door deze in de voorgeboord gaten te plaatsen. U vindt bij PontMeyer diverse soorten kastplankdragers, geschikt voor diverse ondergronden. De kastplanken kunt u schroeven of nagelen op de ondergrond.

Vuren kastplanken kopen kunt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.