text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Dorpels

Dorpels zijn de boven- en onderkant van kozijnen en raamwerken. Ze zorgen ervoor dat water effectief wordt afgevoerd rondom ramen, deuren en muren. Door de unieke vorm, verglaasde coating en het gladde oppervlak wordt waterslag voorkomen. Tevens zijn dorpels geschikt om eventuele kieren tussen deur en vloer te dichten in zowel binnen- als buitenkozijnen.

Bekijk ook ons aanbod aan betonlateien en raam en kozijnhout voor een mooi afgewerkt kozijn.

38 producten gevonden

Toepassingen dorpels

Er zijn verschillende toepassingsmogelijkheden voor dorpels. We noemen de drie belangrijkste hieronder.

Badkamer dorpels

Dorpels zie je met name terug in badkamers. Hier creëren ze een subtiele overgang tussen verschillende soorten vloeren. Ook worden ze gebruikt om kieren af te sluiten tussen deur en vloer.

Dorpel deur

Dorpels zijn ook uiterst geschikt voor binnendeuren en buitendeuren. Zo creëer je een mooie en strakke overgang tussen de verschillende ruimtes.

Dorpel ramen

Raamdorpels, ook wel raamdorpelstenen genoemd, zorgen ervoor dat water effectief wordt afgevoerd. Zo blijft het niet in de hoeken staan en blijft de gevel mooi schoon.

Soorten dorpels

In ons assortiment vind je verschillende soorten dorpels. Zo vind je de volgende materiaalsoorten: hardsteen, natuursteen, DTS, kunststeen en hout.

Hardsteen of natuursteen

Er zijn met name twee soorten steen die gebruikt worden om raamdorpelstenen te maken. Zo is er de keuze voor natuursteen, bij bijvoorbeeld een holonite dorpel. Voor dorpels met meer weerstand zijn hardstenen raamdorpels van bijvoorbeeld graniet geschikt. Een andere populaire raamdorpel van hardsteen is gezoet Belgisch hardsteen. Gezoet hardsteen betekent dat de steen dusdanig verwerkt is dat deze optimaal kleur doorlaat en er geen zaagranden meer zichtbaar zijn.

DTS of kunststeen

 

DTS of kunststeen bestaan uit hoogwaardige mengsels van verschillende zandsoorten die gebonden zijn door kunsthars. Dit maakt ze een duurzame optie en tevens uiterst geschikt voor binnen en buiten toepassingen.

Kunststeen dorpels worden vaak toegepast als deurdorpels, maar ook als overgang tussen tegels bij een douchecabine. Deze dorpels zijn vorst-, zuur- en uv-bestendig, wat ze geschikt maakt voor vochtige binnenruimtes. Bij verwerking van deze dorpels dien je een dilatatievoeg van circa 4 mm aan elke zijde in acht te nemen.

Hout

Houten dorpels worden vooral gebruikt als stofdorpels. Dit zorgt voor een stijlvolle overgang tussen verschillende ruimtes en houdt stof buiten de deur. Doordat de dorpels van hout zijn gemaakt, zijn ze makkelijk te bewerken. Zorg ervoor dat je voor de installatie de dorpel in de grondverf zet. Lak deze vervolgens af na installatie.

Dorpels kopen bij PontMeyer

Benieuwd naar de prijzen van de dorpels? Log dan in of maak in twee gemakkelijke stappen een account bij ons aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en de juiste dorpels bestellen. Schrijf je daarnaast in voor onze nieuwsbrief en wordt wekelijks op de hoogte gesteld van al onze lopende acties.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.