text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Houtsoort
Netto kopmaat (mm)
Oppervlakte afwerking
Product
Milieucertificaat
Filter 2 resultaten

Hardhouten planken

Ben je op zoek naar houten planken voor in de tuin? Kies dan voor hardhouten planken. Dit hout hout is namelijk sterk en weerbestendig. Hierdoor gaan de planken erg lang mee. Wil je alles weten over het zagen en behandelen van dit materiaal? Lees dan ons artikel over hardhout behandelen.

Soorten hardhout in het assortiment van PontMeyer

Het hardhout van PontMeyer is afkomstig uit Azië en Zuid-Amerika. Het zijn daarom tropische houtsoorten, elk metveigen kwaliteiten en kenmerken. In het hardhout planken assortiment van PontMeyer vind je twee soorten hardhout:

  • Keruing. Deze hardhouten plank heeft een warme kleur en is geschikt voor zware constructiewerken. Deze houtsoort gaat tot twintig jaar meegaat.
  • Angelim vermelho. Deze geelbruine houtsoort verkleurt op den duur naar roodbruin. Hij is geschikt voor zware constructies en geluidswerende schermen. Deze houtsoort staat bekend om zijn sterkte, duurzaamheid en waterbestendigheid.

De meeste soorten hardhout vallen in klasse 1 of 2. Deze klassen geven aan hoe lang het hout meegaat. Klasse 1: het hout gaat minimaal vijfentwintig jaar mee. Klasse 2: het hout gaat minimaal vijftien jaar mee.

Duurzaamheid van de hardhouten planken

Bij PontMeyer zijn alle hardhouten planken voorzien van het FSC®-milieucertificaat. Dit houdt in dat het hout uit verantwoord beheerde bossen komt. De planken zijn verkrijgbaar in lengten tussen 2400 mm en 4900 mm en met kopmaat 18x200 mm. Voor de afwerking van het oppervlak van de planken kun je kiezen tussen:

  • Eén zijde gegroefd
  • Glad
  • Geschaafd
  • Ruw.

Gebruik bij het verwerken van hout buiten altijd RVS schroeven.

Hardhouten planken voor de tuin

Hardhouten planken zijn zeer geschikt voor in de tuin. Met een vlonder van hardhout voeg je een warme en stijlvolle sfeer toe aan de tuin. De vlonderplanken van hardhout zijn zeer duurzaam en hebben een levensduur van minimaal 25 jaar.

Hardhouten planken kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je hardhouten planken kopen bij PontMeyer? Maak dan eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan of log in. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste producten op voorraad. Hierdoor leveren we je bestelling in de meeste gevallen binnen 1 tot 2 werkdagen op het gewenste adres of de gewenste bouwlocatie. Uiteraard kun je hardhouten planken ook bij ons ophalen. Dan helpen wij je met het inladen.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen. Wil je op de hoogte blijven van al onze aanbiedingen? Bekijk dan onze actiepagina of meld je aan voor onze nieuwsbrief.