text.skipToContent text.skipToNavigation
UPDATE: Wij zijn open voor bouwend Nederland en 24/7 online! Voor meer informatie over de maatregelen klik hier!

Hardhouten planken

 

15 producten gevonden

Bent u van plan om een tuinhuis te bouwen? Of gaat u een nieuwe vlonder aanleggen? Bekijk ons assortiment houten vlonderplanken. U kunt dan kiezen om te bouwen met hardhouten planken. Hardhout is namelijk erg sterk hout en het hout is zeer weerbestendig. Daarom gaat het hout erg lang mee. Ons assortiment bestaat uit diverse planken, regels en palen van deze houtsoort. U kunt al deze producten online kopen in verschillende afmetingen bij PontMeyer. Handig, want dit kan u veel werk en tijd besparen! Via onze webshop kunt u eenvoudig bestellen. Kies het gewenste materiaal in de webshop en selecteer de aantallen die u wilt bestellen. Vervolgens kunt u de bestelling afronden door uw adresgegevens in te voeren. Daarna zorgen wij ervoor dat u binnen een paar dagen kunt beginnen aan uw bouwproject! Als u liever het hardhout wilt bekijken of het product gelijk nodig heeft, dan bent u van harte welkom om een van onze vestigingen te bezoeken. 

Wilt u alles weten over het zagen en behandelen van hardhout? Lees dan ons artikel over hardhout behandelen

Duurzaam hout type

Hardhout is meestal afkomstig van loofbomen. Des te harder het hout is, des te langer het mee zal gaan. Hardhouten planken staan daarom ook garant voor duurzaam gebruik. De duurzaamheid van hout wordt bepaald aan de hand van klassen. De meeste soorten hardhout vallen in klasse 1 of 2. Dit geeft met andere woorden aan hoe lang het hout meegaat. Zo zal het hout in klasse 2 minimaal 15 jaar meegaan. In klasse 1 gaat het zelfs langer dan 25 jaar mee. PontMeyer heeft verschillende soorten hardhouten planken in het assortiment. Graag vinden wij de juiste hardhouten planken voor u. Kijk daarom goed bij de specificaties van het product. Hier vindt u informatie over de duurzaamheidsklasse, levensduur, maat en de afwerking. De hardhouten planken kunnen op twee manieren worden afgewerkt: geschaafd of fijnbezaagd. Bij hardhouten planken geschaafd kunt u uw hand over de plank heen halen zonder splinters te krijgen. Wanneer u op zoek bent naar een ruwe uitstraling voor bijvoorbeeld een schutting, dan kunt u beter kiezen voor fijnbezaagd hardhouten planken.

Werken met hardhouten planken

De naam zegt het al; hardhout behoort tot de hardere houtsoorten. In tegenstelling tot zachthout is dit hout lastiger te gebruiken tijdens uw klus. Daarom raden we u aan om de hardhouten planken zoveel mogelijk op maat te bestellen. Gaat u toch zelf aan de slag met zagen? Zorg er dan voor dat u werkt in een geschikte omgeving. De kans is namelijk groot dat het hout vlekken kan veroorzaken op (licht gekleurd) beton of natuursteen. Heeft u besloten om de hardhouten planken zelf op maat te zagen? Voor kleine klussen kunt u prima een zaag gebruiken. Gaat u een tuinhuis bouwen met hardhouten planken? Dan kan een van onze zaagmachines goed van pas komen. Ook kunnen wij u voorzien van andere benodigdheden die u wellicht nodig heeft tijdens uw bouwproject zoals schroeven. U bouwt immers beter met PontMeyer.

Hardhouten planken kopen bij PontMeyer

Dus gaat u aan de slag met het bouwen van een nieuw tuinhuis, vlonder, kozijnen of schutting? Al uw benodigdheden kunt u eenvoudig en snel online bij PontMeyer bestellen in de webshop. Als wij uw spullen al klaar hebben liggen in het magazijn, dan kunt u het binnen 1-2 dagen verwachten op uw bouwplaats. Sommige producten hebben we niet op voorraad. In dat geval wordt het speciaal voor u besteld. Afhankelijk van het product zal de leveringstijd verschillen. Ziet u door de planken het hout niet meer? Kom dan eens langs in één van onze vestigingen! Daar kunt u al onze houtsoorten bekijken en zullen wij u een goed persoonlijk advies geven. Heeft u een korte vraag over hardhouten planken waar een snelle reactie op nodig is? Dan kunt u simpelweg contact opnemen met onze klantenservice.

Planken nodig voor de tuin?

Bent u klaar met het verbouwen van uw huis en gaat u verder met uw tuin? Denk dan eens aan het bouwen van uw eigen terras. Bekijk hier ons assortiment houten vlonderplanken en composiet vlonderplanken. Met PontMeyer maakt u uw droomhuis compleet!