text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Hardhouten planken

Bent u op zoek naar houten planken voor in de tuin? Kies dan voor het gebruik van hardhouten planken. Hardhout is namelijk sterk en weerbestendig. Hierdoor gaat hardhout gaat erg lang mee. Wilt u alles weten over het zagen en behandelen van hardhout? Lees dan ons artikel over hardhout behandelen.

Soorten hardhout in het assortiment van PontMeyer

In het hardhouten assortiment van PontMeyer vindt u twee soorten hardhout:

  • Keruing hardhout. Dit hout is geschikt voor zware constructiewerken. Het is een houtsoort die tot twintig jaar meegaat.
  • Angelim vermelho. Geschikt voor zware constructies en geluidswerende schermen. Dit houtsoort staat bekend om zijn sterkte, duurzaamheid en waterbestendigheid.

De meeste soorten hardhout vallen in klasse 1 of 2. Deze klassen geven aan hoe lang het hout meegaat.

  • Klasse 1: het hout gaat minimaal vijfentwintig jaar mee.
  • Klasse 2: het hout gaat minimaal vijftien jaar mee.

Duurzaamheid van de hardhouten planken

Bij PontMeyer koopt u hardhouten planken met hetFSC milieucertificaat. Dit houdt in dat de hardhouten planken uit verantwoord beheerde bossen komen. De planken zijn verkrijgbaar in lengten tussen 2400 mm en 4900 mm en met kopmaat 18x200 mm. Voor de afwerking van het oppervlak van de planken kunt u kiezen tussen een zijde gegroefd, glad, geschaafd of ruw.

Hardhouten planken voor de tuin

Hardhouten planken zijn zeer geschikt om te gebruiken in de tuin. Met een vlonder van hardhout voegt u een warme en stijlvolle sfeer toe aan de tuin. De vlonderplanken van hardhout zijn zeer duurzaam en hebben een levensduur van minimaal vijfentwintig jaar.

Hardhouten planken kopen bij PontMeyer

Gaat u aan de slag met hardhouten planken in uw bouwproject? Al uw benodigdheden kunt u eenvoudig en snel online bestellen bij PontMeyer. Als u liever het hardhout wilt bekijken of het product gelijk nodig heeft, dan bent u van harte welkom in een van onze vestigingen. Heeft u een vraag over hardhouten planken waar een snelle reactie op nodig is? Dan kunt u simpelweg contact opnemen met onze klantenservice.