text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Houtsoort
Kopmaat (mm)
Toon meer Toon minder
Netto kopmaat (mm)
Toon meer Toon minder
Lengte (mm)
Oppervlakte afwerking
Milieucertificaat
Sterkteklasse
Productgroep
Filter 25 resultaten

Hardhouten latten

25 producten gevonden

Hardhouten latten zijn gemakkelijk te bewerken, kennen een hoge duurzaamheid en zijn toepasbaar op uitlopende projecten. Hardhout is hout dat afkomstig is van loofbomen. Deze bomen groeien in tropische regenwouden en zijn voorzien van een nerfstructuur. Hoe dikker deze structuur is, hoe harder het hardhout is. Hardhout is een verzamelnaam voor alle harde en duurzame houtsoorten.

Waar kunt u hardhouten latten voor gebruiken?

De houten latten kennen, dankzij de hardheid van dit houtsoort, verschillende toepassingsmogelijkheden. Zowel binnens- als buitenshuis. De latten worden onder andere gebruikt als:

  • Bouwconstructie
  • Schuttingdelen
  • Kozijnen
  • Luxe gevelbekleding
  • Vlonderplanken

Het verschil in het gebruik van hardhout ten opzichte van andere houtsoorten zit hem mede in de levensduur. Door de juiste keuze te maken in de aanschaf en het onderhoud van hardhouten latten, kan dit hout langer dan 25 jaar meegaan.

Om de levensduur van uw project te garanderen, adviseren wij u om het gebruik van de hardhouten latten te combineren met hardhouten balken of hardhouten palen. Voor tips kunt u onze pagina over het behandelen van hardhout raadplegen.

De duurzaamheidsklasse van hardhouten latten

Ook tussen de hardhouten latten onderling zitten verschillen in de specificaties. Deze kunt u terugvinden in onze productbeschrijvingen. Hier vindt u onder andere meer informatie over de afmetingen, levensduur en duurzaamheidsklasse van de houten latten.

De duurzaamheidsklassen van houten latten hebben een cijfer van 1 tot en met 5. Hierin staat het cijfer 1 voor super duurzaam, waarbij het hout tot wel 25 jaar kan meegaan in de buitenlucht. Een 5 geeft aan dat het hout minder duurzaam is en ongeveer 5 jaar meegaat.

Voor tuinprojecten is het aan te raden om hout te gebruiken met een duurzaamheidsklasse van 1 tot en met 3. Voor een lange levensduur is duurzaamheidsklasse 1 of 2 zeker gewenst.

De duurzaamheidsklasse van hardhouten latten

In de productbeschrijving onder de paragraaf technische specificaties is de duurzaamheidsklasse van de hardhouten latten terug te vinden.

De duurzaamheidsklassen van hout kunnen een cijfer van 1 tot en met 5 hebben. Hierin staat 1 voor super duurzaam waarbij het hout tot wel 25 jaar kan meegaan in de buitenlucht. Een 5 staat voor niet duurzaam. Hierbij gaat het hout ongeveer 5 jaar mee.

Voor tuinprojecten is het aan te raden om hout te gebruiken met een duurzaamheidsklasse van 1 tot en met 3. Voor een lange levensduur is duurzaamheidsklasse 1 of 2 zeker gewenst. Hardhouten latten vallen normaal gesproken onder een duurzaamheidsklasse van 1 of 2 en zijn dus uitermate geschikt voor uw bouwprojecten in de tuin.

Certificering van onze hardhouten latten

Alle hardhouten latten in het assortiment van PontMeyer zijn PEFC-gecertificeerd. Dit keurmerk geeft aan dat de houten latten afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen, zodat er meer gezond bos behouden blijft voor de toekomst. Meer informatie hierover vindt u op onze certificering pagina.

Hardhouten latten kopen

De hardhouten latten gevonden voor uw project? Bestel ze dan eenvoudig online of kom lang bij één van onze vestigingen. Hier kunt u tevens gemakkelijk uw bestelde producten ophalen via onze drive-in. Heeft u verder nog vragen over hardhouten latten of over PontMeyer? Neem dan contact op met onze klantenservice. Van maandag tot en met vrijdag zijn wij bereikbaar tussen 7:00 uur en 19:00 uur.

Benieuwd wanneer de hardhouten latten in de aanbieding zijn? Maak dan een gratis account aan en schrijft u zichzelf in voor de nieuwsbrief. Zo blijft u niet alleen op de hoogte van al onze acties, maar kunt u ook eenvoudig alle prijzen inzien.