text.skipToContent text.skipToNavigation

Hardhouten latten

 

25 producten gevonden

Het Nederlandse klimaat kan een verschrikking zijn voor uw vlonder, steiger of al uw andere bouwprojecten waarbij u hout heeft gebruikt. Met name de kou en regen kunnen ervoor zorgen dat het gebruikte hout niet langer dan een paar jaar meegaat. Dit is niet alleen zonde van het gebruikte hout, maar ook van de tijd die u kwijt bent geweest voor het maken van de constructie. Door de juiste keuze te maken in de hardhouten latten, kan dit hout langer dan 25 jaar meegaan, zelfs in het Nederlandse klimaat. Lees hieronder verder welke soort hardhout het best geschikt is voor uw project.

Naast hardhouten latten verkopen we bij PontMeyer ook vuren latten en timmerlatten. Bekijk ook eens de rest van ons assortiment aan hardhout, zoals onze hardhouten planken, hardhouten balken en hardhouten palen. Op zoek naar ander hout? Bekijk dan eens ons aanbod aan vurenhout, plintendouglas hout, tuinhout, steigerhout, en eikenhout.

Wat is hardhout

Hardhout is hout dat afkomstig is van loofbomen. Deze bomen groeien in tropische regenwouden en zijn voorzien van een nerfstructuur. Hoe dikker deze structuur is, hoe harder het hardhout is. Hardhout is een verzamelnaam voor alle harde en duurzame houtsoorten. Deze houtsoort is roodbruin van kleur. Dat geeft hem zijn warme karakteristieke uitstraling, die in elke tuin uit de voeten kan. Wanneer u hardhout aanschaft, bent u verzekerd van een houtsoort die lang mee zal gaan. Door het aanbrengen van een beschermlaag, kiest u voor een mooi resultaat dat jarenlang zijn schoonheid zal vasthouden.

De duurzaamheidsklasse van hardhouten latten

In de productbeschrijving onder de paragraaf technische specificaties is de duurzaamheidsklasse van de hardhouten latten terug te vinden. De duurzaamheidsklassen van hout kunnen een cijfer van 1 tot en met 5 hebben. Hierin staat 1 voor super duurzaam waarbij het hout tot wel 25 jaar kan meegaan in de buitenlucht. Een 5 staat voor niet duurzaam. Hierbij gaat het hout ongeveer 5 jaar mee. Voor tuinprojecten is het aan te raden om hout te gebruiken met een duurzaamheidsklasse van 1 tot en met 3. Voor een lange levensduur is duurzaamheidsklasse 1 of 2 zeker gewenst. Hardhouten latten vallen normaal gesproken onder een duurzaamheidsklasse van 1 of 2 en zijn dus uitermate geschikt voor uw bouwprojecten in de tuin.

Hardhouten latten kopen

Bij PontMeyer kunt u op verschillende manieren uw hardhouten latten, of één van onze andere 20.000 mooie artikelen aanschaffen. Zo kunt u deze eenvoudig en snel toevoegen aan uw winkelwagen en online bestellen. Wanneer u voor 13:00 uur bestelt, worden de producten morgen al geleverd. Ook kunt u ervoor kiezen om langs te komen bij één van onze vestigingen. Hier kunt u tevens gemakkelijk uw bestelde producten ophalen door onze drive-in vestigingen. Heeft u verder nog vragen over hardhouten latten of over PontMeyer? Neem dan contact op met onze klantenservice. Van maandag tot en met vrijdag zijn wij bereikbaar tussen 7:00 uur en 19:00 uur.