text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Hardhouten damwandplanken en beschoeiing planken

Aan de slag met een tuin aan het water? Dan zijn hardhouten damwandplanken en beschoeiing planken vaak een must. Deze duurzame oplossing biedt niet alleen een lange levensduur maar ook een stijlvolle uitstraling. Lees meer

 

7 producten gevonden

Wat zijn de voordelen van hardhouten damwand- en beschoeiingsplanken?

Hardhout, afkomstig van loofbomen zoals Angelim Vermelho en Azobé, is ideaal voor water- en grondcontact door zijn dichte nerfstructuur. Deze hardhoutsoorten zijn vaak ingedeeld in de hoogste duurzaamheidsklassen, wat betekent dat ze minimaal 15 tot 25 jaar meegaan. Hoewel de initiële investering hoger is, betaalt deze zich terug in een langere levensduur en minder onderhoud.

Waarvoor gebruik je hardhouten damwandplanken en beschoeiingsplanken?

Hardhouten damwandplanken en beschoeiing planken zijn ideaal voor het verstevigen van waterkanten en het voorkomen van bodemerosie. Ze zijn zowel in geschaafde als fijngezaagde varianten beschikbaar, waarbij de fijngezaagde versie geschikter is voor onderdelen die niet direct zichtbaar zijn, zoals de ondersteunende palen. De geschaafde planken, met hun gladdere afwerking, zijn perfect voor zichtbare delen van de damwand of beschoeiing, en dragen bij aan een stijlvolle en verfijnde uitstraling.

Hoe bewerk je hardhouten damwand- en beschoeiingsplanken?

Het bewerken van hardhout vereist meer aandacht dan zachthout. Goed gereedschap en machines zijn hierbij essentieel. Bij PontMeyer kunt je jouw hardhouten planken op maat laten zagen, maar als je zelf aan de slag gaat, is het belangrijk om rekening te houden met de mogelijkheid van harsafzetting op zaagbladen. Voorboren is aanbevolen bij het schroeven, en het gebruik van roestvrijstalen bevestigingsmaterialen voorkomt roestvlekken op het hout.

Hardhouten damwandplanken en beschoeiing planken kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je hardhouten damwandplanken en beschoeiing planken kopen bij PontMeyer? Log dan in of maak in twee gemakkelijke stappen een account aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en de juiste hardhouten damwandplanken en beschoeiing planken bestellen. Schrijf je daarnaast in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze lopende acties.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.