text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Hardhouten balken

Hardhouten balken staan bekend om hun sterkte. Deze balken, met een levensverwachting van twintig tot dertig jaar, zijn immuun voor aantasting door paalwormen en bieden een langere levensduur dan geïmpregneerde en Douglas balken. Lees meer

 

11 producten gevonden

Wat zijn de voordelen van hardhouten balken?

Hardhouten balken zijn een betrouwbare keuze voor ieder bouwproject. Deze balken zijn stevig, duurzaam, compact en stijlvol. Deze eigenschappen maken de balken geschikt voor zowel constructieve als decoratieve toepassingen. Ook hebben deze balken weerstand tegen vocht en schimmels waardoor zonder al te veel onderhoud de balken jarenlang meegaan.

Waarvoor gebruik je hardhouten balken?

Hardhouten balken zijn ideaal voor tuin- en buitenprojecten. Denk hierbij aan:

  • Beschoeiingen: een houten constructie die tegen de waterkant wordt geplaatst om de grond te beschermen tegen de invloeden van water, zoals afbrokkeling of verzakking.
  • Funderingen: ze zijn sterk genoeg om funderingen te ondersteunen, zelfs bij verschillende vochtgehaltes.
  • Overkappingen en vlonders: perfect als ondersteunende balken voor je hardhouten vlonderplanken.

Hardhouten balken: fijnbezaagd of geschaafd?

Bij PontMeyer vind je zowel fijnbezaagde als geschaafde hardhouten balken. Fijnbezaagde balken, zoals Azobe balken, zijn wat ruwer en ideaal voor constructies die niet direct zichtbaar zijn. Geschaafde hardhouten balken zijn strak en netjes afgewerkt, perfect voor zichtbare constructies zoals schuttingen.

Hoe bewerk je hardhouten balken?

Hardhout is massief en duurzaam, wat het een beetje lastig maakt om te bewerken. Voorboren is een must voordat je gaat schroeven. Let op bij Azobé balken: deze kunnen soms bloeden door het natuurlijke impregneermiddel in het hout, wat ook kan resulteren in harsafzetting op je zaagblad tijdens het zagen.

Hardhouten balken kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je hardhouten balken kopen bij PontMeyer? Log dan in of maak in twee gemakkelijke stappen een account aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en de juiste hardhouten balken bestellen. Schrijf je daarnaast in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze lopende acties.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.