text.skipToContent text.skipToNavigation
Wegens aangescherpte COVID maatregelen zijn wij telefonisch minder goed bereikbaar. U kunt ons ook bereiken via de chat of email.

Hardhouten balken

12 producten gevonden

Als u op zoek bent naar hardhouten balken dan kunnen we u bij PontMeyer zeker helpen. Hardhouten balken worden over het algemeen gebruikt voor tuin- en buitenprojecten. Een veel gebruikte houtsoort is Azobé. Een zeer duurzaam en compacte hardhoutsoort dat zeer geschikt is voor balken. Dit houtsoort wordt als balk voornamelijk gebruikt in houten constructies die buiten het zicht zijn en leveren we in de fijngezaagde variant. Dit is een ruwere variant dan de geschaafde variant. Ook geschaafd hardhouten balken vindt u in ons assortiment terug. Lees dan verder als u meer wilt weten over onze hardhouten balken.

Ons assortiment hardhouten balken

Binnen PontMeyer beschikken we over diverse maatvoeringen binnen de hardhouten balken. Over het algemeen kan worden gesteld dat dit de gangbare maten zijn in de tuin en buitenprojecten. De kopmaten die we voeren zijn 60x60, 68x68, 70x70 en 90x90mm. De lengtematen die wij hanteren zitten tussen de 1 meter en de 4 meter. Mocht u specifieke wensen hebben met betrekking tot hardhouten balken neem dan even contact op met onze klantenservice. We kunnen dan altijd bespreken wat we hierin voor u kunnen betekenen. Naast de maatvoeringen zit er verschil in fijngezaagd en geschaafd. Fijngezaagde balken zijn wat ruwer en visueel dus wat minder aantrekkelijk. Deze kunnen daarom beter ingezet worden voor constructies die buiten het zicht zijn. Geschaafd zijn de balken machinaal geschaafd en zien er daardoor netjes en strak uit. Deze variant wordt veel ingezet voor bijvoorbeeld schuttingpalen voor in de tuin.

Waar worden hardhouten balken voor gebruikt

Ongetwijfeld heeft u zelf al een goed beeld waar u uw hardhouten balken voor wil gaan gebruiken. Toch geven we graag even aan waar dit product voornamelijk voor wordt ingezet. Hardhout heeft een zeer hoge duurzaamheid en daarom wordt het gebruikt voor voornamelijk buitenzaken die lang moeten meegaan. Denk bijvoorbeeld aan beschoeiingen waar het hout ook nog eens veel met water in aanraking komt. Ook wordt het veel gebruikt voor overkappingen en vlonders en dan vooral de onderliggende balken onder de hardhouten vlonderplanken. Voor deze onderliggende balken is overigens prima de fijngezaagde variant te gebruiken aangezien ze niet in het zicht zijn. Bijkomend voordeel: deze fijngezaagde variant is iets goedkoper. Op zoek naar planken? Bekijk ons assortiment hardhouten planken. Bekijk ook meteen onze hardhouten latten

Het bewerken van hardhouten balken

Het voordeel van hardhout is dat het massief en duurzaam is, waardoor het lang meegaat. Nadeel is dat het daardoor vaak wat lastiger te bewerken is. Geen onoverkomelijk probleem maar wel iets om zeker rekening mee te houden. Zo is het bij hardhout altijd verstandig om eerst voor te boren alvorens u gaat schroeven. Daarnaast kan bijvoorbeeld Azobé gaan bloeden door het natuurlijke impregneer wat in het hout aanwezig is. Ook bij het zagen kan dit soms wat hinder geven doordat de hars die in het hout aanwezig is zich op het zaagblad afzet.

Hardhouten balken bij PontMeyer

U vindt het assortiment op onze pagina. Als u nog geen account heeft, kunt u deze eenvoudig in twee simpele stappen aanmaken om de prijzen te kunnen inzien. Vervolgens is de aanschaf ook eenvoudig. Hebben wij het product op voorraad dan kunnen we in één tot twee dagen leveren op uw bouwplaats. Uiteraard bent u ook van harte welkom in één van onze vestigingen. Op onze vestigingen pagina kunt u snel vinden welke vestiging het dichts bij u in de buurt is. Als u nog aanvullende vragen heeft dan is onze klantenservice u uiteraard graag van dienst. Ze zijn van 07.00 uur tot 19.00 uur te bereiken.