text.skipToContent text.skipToNavigation

Hardhouten balken

10 producten gevonden

Als u op zoek bent naar hardhouten balken, dan kunnen we u bij PontMeyer zeker verder helpen. Hardhouten balken worden over het algemeen gebruikt voor tuin- en buitenprojecten. Een veel gebruikte houtsoort is Azobe. Een zeer duurzaam en compacte hardhoutsoort dat zeer geschikt is voor balken. Azobe balken worden voornamelijk gebruikt in houten constructies die buiten het zicht zijn en leveren we in de fijngezaagde variant. Dit is een ruwere variant dan de geschaafde variant. Ook geschaafd hardhouten balken vindt u in ons assortiment terug. Lees verder als u meer wilt weten over onze hardhouten balken. Bekijk ook eens de rest van ons assortiment aan hardhout.

Hardhouten balken kopen

Binnen PontMeyer beschikken we over diverse maatvoeringen binnen onze hardhouten balken. Over het algemeen kan worden gesteld dat dit de gangbare maten zijn in de tuin en buitenprojecten. De kopmaten van onze hardhouten balken zijn 60x60, 68x68, 70x70 en 90x90mm. De lengtematen die wij hanteren zitten tussen de 1 meter en de 4 meter. Mocht u specifieke wensen hebben met betrekking tot hardhouten balken neem dan even contact op met onze klantenservice. We kunnen dan altijd bespreken wat we hierin voor u kunnen betekenen.

Hardhouten balken: fijnbezaagd of geschaafd?

Naast de maatvoeringen van onze hardhouten balken zit er verschil in fijngezaagd of ruw en geschaafd. Fijngezaagde hardhouten balken zijn wat ruwer en visueel dus wat minder aantrekkelijk. Deze kunnen daarom beter ingezet worden voor constructies die buiten het zicht zijn. De hardhouten balken geschaafd zijn machinaal geschaafd en zien er daardoor netjes en strak uit. Deze variant wordt veel ingezet voor bijvoorbeeld schuttingpalen voor in de tuin. 

Hardhouten balken: de toepassingen

Ongetwijfeld heeft u zelf al een goed beeld waar u uw hardhouten balken voor wil gaan gebruiken. Toch geven we graag even aan waar dit product voornamelijk voor wordt ingezet. Hardhout heeft een zeer hoge duurzaamheid en daarom wordt het gebruikt voor voornamelijk buitenzaken die lang moeten meegaan. Denk bijvoorbeeld aan beschoeiingen waar het hout ook nog eens veel met water in aanraking komt. Ook wordt hardhout veel gebruikt voor overkappingen en vlonders en dan vooral de onderliggende balken onder de hardhouten vlonderplanken. Lees onze artikelen over het maken van overkappingen en vlonders voor handige tips. Voor deze onderliggende hardhouten balken is overigens prima de fijngezaagde variant te gebruiken, aangezien ze niet in het zicht zijn. Bijkomend voordeel: deze fijngezaagde hardhouten balk is iets goedkoper.

Hardhouten balken bewerken

Het voordeel van hardhout is dat het massief en duurzaam is, waardoor het lang meegaat. Nadeel is dat hardhouten balken daardoor vaak wat lastiger te bewerken zijn. Geen onoverkomelijk probleem maar wel iets om zeker rekening mee te houden. Zo is het bij hardhout altijd verstandig om eerst voor te boren alvorens u gaat schroeven. Daarnaast kunnen Azobé balken bijvoorbeeld gaan bloeden door het natuurlijke impregneer wat in het hout aanwezig is. Ook bij het zagen kan dit soms wat hinder geven doordat de hars die in het hout aanwezig is zich op het zaagblad afzet.

Azobe balken

Bij Pontmeyer in het assortiment vindt u naast de standaard hardhouten balken, ook hardhouten balken van Azobe hout. Onze Azobe balken hebben een hoge duurzaamheidsklasse. Azobe balken worden veelal gebruikt voor in en rond het water. Daarnaast fungeren Azobe balken ook als fundering van vlonders. Tip: Azobe balken kunnen gaan trekken. Leg deze hardhouten balken dan ook niet in de zon. Probeer daarom zo snel mogelijk aan de slag te gaan met uw nieuwe Azobe balken.

Hardhouten balken, of toch een andere houtsoort?

Twijfelt u of hardhouten balken de juiste keuze zijn voor uw toepassing? Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze. Bekijk bijvoorbeeld ook eens ons aanbod aan hardhouten planken en hardhouten latten. Neem voor het gemak ook eens een kijkje in rest van onze webshop vol hout. Zo vindt u bij ons in het assortiment onder andere douglas hout, vurenhout, tuinhout, timmerhout en eikenhout.

Hardhouten balken kopen bij Pontmeyer

Wilt u hardhouten balken kopen? Maak dan in twee simpele stappen een account bij ons aan. Hierna heeft u de mogelijkheid om onze prijzen in te zien en uw bestelling hardhouten balken te plaatsen. Koopt u uw hardhouten balken liever in de winkel? Kom dan langs bij een van onze vestigingen bij u in de buurt. De meeste vestigingen hebben een handige drive-in, waar u uw nieuwe hardhouten balken gemakkelijk kunt inladen in uw auto of bus. Wilt u meer weten over ons assortiment aan hardhouten balken of heeft u behoefte aan advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.