text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Product
Kopmaat (mm)
Lengte (mm)
Milieucertificaat
Oppervlakte afwerking
Filter 1 resultaten

Eiken planken

Eiken planken

Eiken planken zijn vers gezaagde planken, die zowel geschikt zijn voor verschillende binnen- en buitentoepassingen als voor constructies. De kleur van het hout is geelbruin tot donkerbruin en kenmerkt zich door de mooie vlamtekening. Eikenhout is een hardhout en is zeer duurzaam, omdat eikenhout:

  • Bestand is tegen vocht. Dit maakt het ideaal voor buitentoepassingen.
  • Nauwelijk rot. Het hout reageert nauwelijk op vocht verschillen.
  • Zeer sterk en slijtvast is, waardoor het geschikt is voor dakbalken en voor samengestelde ligger- en spantconstructies.

Let op bij het gebruik van eikenhout. Deze houtsoort bevat een hoog gehalte aan looizuur. Dit veroorzaakt roest aan het ijzer dat in contact komt met het hout en de eikenhouten planken krijgen daarnaast blauwzwarte verkleuringen. U voorkomt dit door gebruik te maken van RVS in plaats van ijzer. Daarnaast vertraagt een eiken plank de uitharding van beton, waarmee de eiken plank in aanraking komt. Hierdoor moet er rekening gehouden worden met extra tijd voor het uitharden.

Het eiken planken assortiment van PontMeyer bestaat uit ruw gezaagde eiken planken. Ruw gezaagd, oftewel fijnbezaagd, eikenhout heeft een robuust uiterlijk en biedt een natuurlijke, sfeervolle en nostalgische uitstraling. De planken hebben een gemiddelde levensduur van twintig tot vijfentwintig jaar. U kunt de levensduur van de planken verlengen door het eikenhout te behandelen met beits of olie.

Wilt u weten hoe u eikenhout moet behandelen? Lees dan ons advies artikel over eikenhout behandelen.

Eikenhouten planken toepassen

Ondanks dat eikenhout een sterk hardhout is, is ook goed te bewerken. Het robuuste uiterlijk van eiken planken leent zich voor het maken van houten constructies, zoals:

  • Overkappingen
  • Veranda’s
  • Vlonders
  • Schuren
  • Tuinhuizen
  • Terrassen

Eiken planken verwerken

De bewerkbaarheid van eikenhout maakt dat u eenvoudig de eiken planken op maat zaagt met uw eigen zaagmachine als met de hand. Ook kunt u uw eikenhouten planken op maat laten zagen bij ons in de zagerij. Het spijkeren en schroeven gaat wel wat moeizamer met eikenhouten planken. Daarom is het aan te bevelen om eikenhout eerst voor te boren. Wilt u de eiken planken verven? Dat vormt geen enkel probleem, aangezien fijnbezaagd eikenhout goed hecht.

Bekijk ook ons volledige assortiment aan eiken balken, zoals eiken balken 15x15 en eiken balken 20x20.

Eiken planken kopen bij PontMeyer

Bent u overtuigd en wilt u eiken planken kopen bij PontMeyer? Maak dan eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kunt u uw persoonlijke prijzen inzien en plaatst u gemakkelijk en snel uw bestelling. Wij hebben de meeste eikenhouten planken voor u op voorraad.

Heeft u vragen over ons assortiment of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor u bereikbaar. Uiteraard bent u ook van harte welkom in één van onze vestigingen.