text.skipToContent text.skipToNavigation

Eiken balken

 

5 producten gevonden

Eiken is voor heel veel toepassingen in te zetten. Zowel binnen als buiten is het geschikt. Eiken balken kunnen een robuust uiterlijk geven aan bijvoorbeeld meubels. Binnen Pontmeyer hebben we een ruim assortiment aan Europees Eiken balken van topkwaliteit. We hebben binnen de eiken balken verschillende maatvoeringen. Ziet u de gewenste maat niet bij ons online assortiment staan? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We gaan dan met u op zoek naar mogelijkheden. Ziet u de gewenste eiken balken bij ons online assortiment? Dan kunt u eenvoudig bestellen. Maak in 2 simpele stappen eerst een account aan om de verschillende prijzen te kunnen zien. Vervolgens kunt u eenvoudig in korte, snelle stappen uw bestelproces afronden en zorgen wij voor een snelle levering. Lees dan verder.

Bekijk ook eens ons gehele assortiment aan eikenhout en ons aanbod aan eiken planken. eiken balken 20x20 en eiken balken 15x15. Bent u benieuwd hoe u eikenhout het beste kunt behandelen? Lees dan ons artikel over eikenhout behandelen.

Soorten eiken balken

In ons online assortiment vindt u eiken balken met de kopmaten 150x150, 200x200 en 50x150mm. De lengtematen zijn 3 meter en 4 meter. Hiermee hebben we de meest gangbare maten voor u tot onze beschikking. Deze houten balken worden voornamelijk gebruikt voor buiten. Denk bijvoorbeeld aan tuinhuizen, pergola’s, carports en terrasoverkappingen. Het is namelijk een duurzaam houtsoort en daarmee een goed alternatief voor hardhout.

Verwerken van eiken balken

Eiken is een duurzaam houtsoort en daarmee ook behoorlijk massief. Het is daarom aan te raden om eerst voor te boren alvorens u zaken gaat bevestigen. Belangrijk aspect om op te letten is het feit dat eikenhout looizuur en tannine bevat. Zeker looizuur kan ervoor zorgen dat het hout corrosief wordt als het in aanraking komt met ijzer. Dit proces is te herkennen aan blauwzwarte verkleuringen die op het hout komen. De oplossing is om gebruik te maken van RVS als bevestigingsmateriaal. Als u eiken balken gaat inzetten als schuttingpalen dan is het verstandig paalvoeten te gebruiken zodat het eiken niet met grond in aanraking komt. De eiken balken zijn ook goed te zagen.

Eigenschappen

Eiken heeft duurzaamheidsklasse 2-3 en heeft een levensduur van minimaal 20 jaar. Het is daarom prima geschikt voor bijvoorbeeld schuttingen. Uiteraard heeft het ermee te maken op welke manier het buiten wordt gebruikt. Ons assortiment bestaat uit vers gezaagde eiken balken. Dit betekent dat het hout nat is. Het is dus niet voor binnentoepassingen geschikt, tenzij u het eikenhout laat drogen. Vaak heeft eiken een mooie vlamtekening waardoor het een robuust en landelijke uistraling heeft.  

Alternatieven voor eiken balken

In ons assortiment beschikken we over balken in diverse houtsoorten. Bekijk bijvoorbeeld ons assortiment hardout. Of ons assortiment Douglas hout. Afhankelijk van uw budget en waarvoor u het gaat gebruiken, kunt u uw keuze maken. Iets minder duurzame alternatieven zijn verduurzaamd vuren en douglas hout. Als u voor meer duurzaam wilt gaan, dan kunt u het beste kiezen voor hardhouten balken zoals Azobé.

Eiken balken en PontMeyer

Naast het assortiment aan eiken balken beschikt PontMeyer over een ruim assortiment aan bouwmaterialen. Hierdoor is de kans heel groot dat u uw overige benodigdheden ook in ons assortiment kunt terugvinden. Als het artikel op voorraad is, kunnen wij de producten binnen 1-2 werkdagen leveren. Zo niet, dan kunnen wij het vaak voor u bestellen. Naast onze online shop, kun u terecht in één van onze vestigingen. Op onze site vindt u de verschillende vestigingen om te zien welke bij u het dichtst in de buurt zit. Voor inhoudelijke vragen kunt u uiteraard ook terecht bij onze klantenservice. Contactgegevens vindt u hier.

Wilt u meer weten over ons assortiment aan eikenhout of heeft u behoefte aan advies? Lees dan ons artikel over eikenhout behandelen of neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.