text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Product
Lengte (mm)
Milieucertificaat
Oppervlakte afwerking
Filter 3 resultaten

Eiken balken

Eiken balken

Eikenhout is voor vele toepassingen te gebruiken, zowel binnen als buiten. Zo zorgen eiken balken voor een robuust uiterlijk bij meubels en worden ze buiten vaak gebruikt als schuttingpaal. Binnen PontMeyer hebben we een ruim assortiment aan Europees eikenhouten balken van topkwaliteit en in verschillende maatvoeringen.

Eigenschappen van eiken balken

Eikenhout heeft duurzaamheidsklasse 2-3 en een levensduur van minimaal twintig jaar. Het is een behoorlijk massieve houtsoort. Wanneer u het hout gaat bewerken, raden wij u aan om eerst gaten voor te boren. Als u in één keer een schroef in de eiken balk schroeft, is de kans groot dat het hout scheurt. Door eerst een gat voor te boren, voorkom je versplintering van het hout.

Verder bevat eikenhout looizuur en tannine. Dit kan ervoor zorgen dat het hout corrosief wordt wanneer het in aanraking komt met ijzer. Corrosie is te herkennen aan blauwzwarte verkleuringen die op het hout ontstaan. Om deze verkleuringen te voorkomen, wordt aangeraden om gebruik te maken van RVS schroeven als bevestigingsmateriaal.

Als u eiken balken gebruikt als schuttingpalen dan Dit voorkomt dat de eiken balk gaat rotten.

Afmetingen eiken balken

U vindt verschillende afmetingen eiken balken bij PontMeyer. Veelgebruikte maten zijn eiken balken 20x20 cm en eiken balken 15x15 cm. Voor de lengtematen heeft u de keuze uit balken van drie of vier meter lang. Mocht uw maat er niet tussen zitten, neem dan contact op met de klantenservice.

Toepassingen eiken balken

Eikenhouten balken worden voornamelijk gebruikt voor buiten. Denk bijvoorbeeld aan het maken van tuinhuizen, schuttingen en overkappingen. Eikenhout is een duurzame houtsoort en daarmee een goed alternatief voor hardhout.

Eiken balken voor binnentoepassingen

Ons assortiment bestaat uit vers gezaagde eiken balken. Dit betekent dat het hout nat is en daarmee niet geschikt is voor binnentoepassingen, tenzij u het eikenhout laat drogen.

Alternatieven voor eikenhouten balken

In ons assortiment beschikken we over balken in diverse houtsoorten. Op zoek naar duurzame balken? Kies dan voor hardhouten balken of Douglas balken. Iets minder duurzame alternatieven zijn de verduurzaamd vurenhouten balken. Afhankelijk van uw budget en waarvoor u het gaat gebruiken, kunt u uw keuze maken.

Eiken balken kopen bij PontMeyer

Ziet u de gewenste maat niet bij ons online staan? Neem dan contact op met onze klantenservice. We gaan dan met u op zoek naar de mogelijkheden. Mocht u de eiken balken online willen bestellen, dan kunt u eenvoudig in twee stappen uw bestelproces afronden. Als het artikel op voorraad is, kunnen wij de producten binnen 1-2 werkdagen leveren. Zo niet, dan kunnen wij deze vaak voor u bestellen. Naast onze online shop, kunt u ook altijd terecht in één van onze vestigingen.