text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Kopmaat (mm)
Netto kopmaat (mm)
Lengte (mm)
Oppervlakte afwerking
Milieucertificaat
Houtsoort
Productgroep
Filter 2 resultaten

Mastiekhoek

Een mastiekhoek, ook wel mastiekklos of mastiekstrook genoemd, is onderdeel van de afwerking van een dakrand. Deze loopt schuin op tegen de dakrand. Door het plaatsen van een mastiekhoek ontstaan er kleinere, haakse hoeken. Zonder een mastiekklos is de hoek van een dakrand 90 graden. Met deze klos breng je dit terug naar 45 graden. Hierdoor is de kans dat de dakbedekking beschadigt kleiner en is het eenvoudiger om bitumen en EPDM aan te brengen. Daarnaast is het beter voor de afvoer van hemelwater, omdat dit niet in de hoeken blijft staan. Daardoor is de kans dat er vervolgens lekkage ontstaat een stuk kleiner.

Alle mastiekhoeken van PontMeyer zijn gemaakt van Vurenhout. Het Vurenhout heeft een kwaliteitsklasse C en een gemiddelde levensduur van vijf tot tien jaar.

Mastiekrib

Een vorm van een mastiekhoek zijn de mastiekribben. Dit is een houten balk die schuin is afgezaagd. Hierdoor past de rib precies in de hoek tussen het dak en de dakrand. Deze hoek wordt zo volledig opgevuld en verkleind naar 45 graden.

Mastiekschroot

Een andere vorm is de mastiekschroot. Dit is een plank met twee afgeschuinde kanten, die je met een hoek van 45 graden tegen de dakrand plaatst. Hierdoor blijft er een kleine ruimte over achter de plank.

Mastiekhoeken kopen bij PontMeyer

De juiste mastiekhoek gevonden voor jouw project? Log in of maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste mastiekschroten en mastiekribben voor je op voorraad. Wil je op de hoogte blijven van als onze acties en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.