text.skipToContent text.skipToNavigation

Metselprofiel

2 producten gevonden

Metselprofielen worden gebruikt als hulpmiddel tijdens het metselen van een muur. Metselprofielen zijn gemaakt van Europees vurenhout en is voorzien van een gelamineerde laag. Deze beschermt het profiel tegen kromtrekken, hoe meer lagen des te beter. Een metselprofiel drie keer voorzien van gelamineerde laag is verkrijgbaar in de afmeting 66x76x2950mm. De vijf laagse gelamineerde variant is verkrijgbaar in de afmeting 66x76x3350mm.

Gebruik metselprofielen

Metselprofielen kunnen vrijstaand of tegen de muur bevestigd worden. Door onder het metselprofiel een houten plank te plaatsen, kunt u het profiel op de gewenste plek vastzetten door de plank vast te schroeven op de betonnen ondergrond. De metselprofielen zet u vast door twee vuren balken te bevestigen aan een piketpaal Door gebruik te maken van een waterpas kunt u ervoor zorgen dat het metselprofiel waterpas staat.

Benodigdheden

Metselprofielen bieden een hulpmiddel tijdens het metselen van uw muur. Om het metselprofiel heen kunt u een metselkoord spannen wat u kunt gebruiken als hulpmiddel om een rechte muur te metselen. U kunt nu de metselmortel aanbrengen op de tegels om deze aan elkaar te bevestigen. Metselmortel brengt u gemakkelijk aan met een metseltroffel. Hiermee kunt u de mortel geleidelijk verdelen om vervolgens de stenen te plaatsen. Indien een steen ingekort moet worden slaat u deze in meerdere helften door een metselaarsabel op de af te korten plaatst te leggen en hierop te slaan.

Metselprofielen koopt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.