text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Netto kopmaat (mm)
Lengte (mm)
Oppervlakte afwerking
Milieucertificaat
Houtsoort
Productgroep
Filter 2 resultaten

Metselprofielen

Metselprofielen zijn onmisbare hulpmiddelen voor het realiseren van een strak en nauwkeurig metselwerk. Het zorgt ervoor dat de bakstenen op een rechte lijn en juiste hoogte worden geplaatst. Ons assortiment omvat houten metselprofielen vervaardigd uit Europees vurenhout, versterkt met een gelamineerde laag die het hout beschermt tegen kromtrekken.

Wat zijn de voordelen van metselprofielen?

Houten metselprofielen bieden een reeks aan voordelen. Het is een hulpmiddel voor het plaatsen van stenen of bakstenen op een rechte lijn. De metselprofielen zijn eenvoudig te hanteren en te positioneren. De gelamineerde laag beschermt tegen vocht en kromtrekken, zodat je verzekerd bent van een duurzaam en langdurig recht metselprofiel. De keuze tussen drie of vijf lagen laminering stelt je in staat het juiste niveau van bescherming te kiezen voor jouw specifieke bouwbehoeften.

Waarvoor gebruik je houten metselprofielen?

Houten metselprofielen gebruik je als leidraad voor het opbouwen van een muur, van begin tot eind. Zowel voor een vrijstaande constructie als een toevoeging aan een bestaande muur. Metselprofielen zorgen voor een nauwkeurige en rechte lijn tijdens het metselproces. Het behouden van een opening van twee centimeter tussen het metselwerk en het profiel is cruciaal voor het afwerken van de voeg, waarbij het gebruik van een waterpas essentieel is voor een perfect uitgelijnde plaatsing.

Hoe plaats je metselprofielen voor het beste resultaat?

Voor het beste resultaat plaats je metselprofielen zorgvuldig aan het begin en het einde van je muurconstructie. Door onder het profiel een houten plank te positioneren en deze vast te schroeven op de betonnen ondergrond, zorg je voor een stabiele basis. Het spannen van een metselkoord tussen de profielen helpt vervolgens bij het realiseren van een rechte en gelijkmatige muur. Bij het aanbrengen van metselmortel en het plaatsen van stenen, biedt een metselprofiel de geleiding die nodig is voor een professioneel en afgewerkt resultaat.

Welke soorten metselprofielen zijn er beschikbaar?

In ons assortiment vind je de volgende typen houten metselprofielen: ·

  • Drie laags gelamineerd: Afmeting 66x76x2950 mm, ideaal voor standaard metselwerken. ·
  • Vijf laags gelamineerd: Afmeting 66x76x3350 mm, perfect voor grotere projecten die extra stabiliteit vereisen.

Door te kiezen voor onze houten metselprofielen, kies je voor kwaliteit en duurzaamheid, waarmee je elk metselproject tot een succes maakt.

Metselprofielen kopen bij PontMeyer

Wil je metselprofielen kopen bij PontMeyer? Log dan in of registreer je snel in slechts twee stappen voor een account. Daarna kun je in onze webshop de prijzen bekijken en het gewenste metselprofiel selecteren. Abonneer je ook op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle acties.

Heb je vragen over ons aanbod of iets anders? Onze klantenservice staat elke werkdag van 07:00 tot 17:00 uur voor je klaar. Natuurlijk kun je ook altijd terecht in een van onze vestigingen