text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Netto kopmaat (mm)
Lengte (mm)
Oppervlakte afwerking
Milieucertificaat
Houtsoort
Productgroep
Filter 2 resultaten

Metselprofiel

Metselprofielen

Metselprofielen worden gebruikt als hulpmiddel tijdens het metselen van een muur. De metselprofielen in ons assortiment zijn gemaakt van Europees vurenhout en zijn voorzien van een gelamineerde laag. Deze laag beschermt het profiel tegen kromtrekken. Hoe meer lagen, des te beter is de bescherming. Bij PontMeyer vindt u twee soorten metselprofielen:

  • Drie laags gelamineerd: dit metselprofiel is verkrijgbaar in de afmeting 66x76x2950 mm.
  • Vijf laags gelamineerd: dit metselprofiel is verkrijgbaar in de afmeting 66x76x3350 mm.

Metselprofielen plaatsen

Metselprofielen zet u aan het begin en einde van een constructie of muur. Ze kunnen zowel vrijstaand als tegen de muur bevestigd worden. Tussen het metselwerk en het metselprofiel dient u een opening van twee centimeter aan te houden om de voeg af te werken. U kunt het metselprofiel op de gewenste plek vastzetten door onder het profiel een houten plank te plaatsen. Vervolgens schroeft u de plank vast op de betonnen ondergrond. Door gebruik te maken van een waterpas zorgt u ervoor dat het metselprofiel recht wordt geplaatst.

Hulpmiddelen bij het metselen van een muur

Metselprofielen bieden hulp tijdens het metselen van uw muur. Span, om het metselprofiel heen, een metselkoord als hulpmiddel bij het metselen van een rechte muur. Nadat u het metselkoord heeft gespannen, kunt u de metselmortel aanbrengen op de tegels om deze aan elkaar te bevestigen. Metselmortel brengt u gemakkelijk aan met een metseltroffel. Hiermee kunt u de mortel geleidelijk verdelen om vervolgens de stenen te plaatsen. Indien een steen ingekort moet worden slaat u deze in meerdere helften door een metselaarssabel op de af te korten plaats te leggen en hierop te slaan met een hamer.

Metselprofielen kopen bij PontMeyer

Metselprofielen koopt u gemakkelijk en snel via onze webshop. Heeft u vragen over onze metselprofielen? Neem contact op met onze klantenservice of breng een bezoek aan een van onze vestigingen.