text.skipToContent text.skipToNavigation

Trespa

  • 1(current)
  • 3
138 producten gevonden
  • 1(current)
  • 3

Wanneer u een vlakke plaat nodig heeft voor gevelbekleding of simpelweg op zoek bent naar boeidelen en gevelstroken, dan raden wij Trespa platen aan. Deze platen staan bekend om de sterke en weerbestendige eigenschappen. Hierdoor zijn deze type platen uitermate geschikt om te gebruiken als gevelbekleding of balkonbekleding. PontMeyer heeft diverse soorten Trespa in het assortiment. U kunt direct online een aantal sterke platen van dit materiaal bestellen. Daarnaast is het tevens mogelijk om een van onze vestigingen te bezoeken. Wanneer u gebruik maakt van de drive-in, dan kunt u ongeacht het weer alles veilig en droog plaatsen in uw auto of bus.

Trespa platen 

De naam van dit materiaal is afgeleid van het bedrijf dat deze High Pressure Laminate (HPL) platen produceert. Inmiddels staat Trespa gelijk aan platen die speciaal geproduceerd worden voor buitentoepassingen. Daarnaast leent dit materiaal zich uitstekend voor verticale toepassingen. Denk hierbij aan gevelbekleding of balkonbekleding. Trespa is namelijk een vlakke plaat gemaakt van hars. Deze hars is versterkt met op hout gebaseerde vezels. Hierdoor is dit materiaal sterk en weerbestendig.

Diverse uitvoeringen Trespa

PontMeyer heeft diverse uitvoeringen van Trespa in het assortiment. Zo is Trespa Izeon satin verkrijgbaar in RAL kleuren. Het voordeel hiervan is dat u deze kleuren ook in uw schilderwerk kunt verwerken. Daarnaast is de Meteon satin variant in diverse kleuren verkrijgbaar. Houtmotieven behoren daarbij ook tot de mogelijkheden. Verder heeft de Meteon rock plaat een reliëf en een steenachtig uiterlijk. Hierbij heeft u de keuze uit 1 of 2 zijdig decor. Hiermee wordt bedoeld aan welke zijde de plaat is voorzien van de gekozen kleur. Ten slotte is er nog de Trespa Pura gevelbeklding. Dit zijn gevelstroken of potdeksel stroken verkrijgbaar in diverse houtmotieven en RAL-kleuren.

Trespa boeidelen

Verder kunt u ook boeidelen maken van dit indrukwekkende plaatmateriaal. Het materiaal is namelijk gemakkelijk te bevestigen en op maat te maken. Daarnaast leent het product zich goed voor montage op hoogte, omdat deze boeidelen weinig onderhoud nodig hebben. Het is bij PontMeyer mogelijk om de boeidelen op maat te laten zagen. Informeer naar de mogelijkheden bij de klantenservice.

Montage van het materiaal

Het is mogelijk om dit stevige plaatmateriaal op verschillende manieren te monteren. We geven een paar voorbeelden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om Trespa zowel zichtbaar als onzichtbaar te bevestigen op uw houten regelwerk. Hiervoor kunt u schroeven gebruiken of simpelweg de platen verlijmen. Bij PontMeyer zijn de schroeven verkrijgbaar in dezelfde kleur als de platen. Hierdoor valt de schroef minder op. Zorg er wel voor dat u het plaatmateriaal altijd eerst voorboort. Gaat u liever aan de slag met lijm? Dan kunt ervoor u kiezen om de platen te verlijmen met paneltack.

Zaagservice Zaandam

Heeft u kleine of grote hoeveelheden van dit materiaal die nauwkeurig gezaagd dienen te worden? Dan biedt PontMeyer de mogelijkheid om uw materiaal te laten zagen bij onze zaagservice in Zaandam. Voor informatie over deze mogelijkheid neemt u contact op met de klantenservice of een PontMeyer vestiging bij u in de buurt. Gaat u liever zelf de platen op maat zagen? Maak het u gemakkelijk door gebruik te maken van een cirkelzaag met geschikte Trespa zaagbladen.

Trespa platen onderhouden

Zoals eerder vermeld is dit materiaal weerbestendig. Dat houdt in dat Trespa buitengewoon goed presteert in de buitenlucht. Zon en regen hebben dus geen zichtbaar effect op het plaatoppervlak. Op het gesloten oppervlak van de Trespa platen kan vuil zich nauwelijks vastzetten. En anders maakt u het product zeer makkelijk schoon. Dit kunt u doen met normale huishoudreiniger of groene zeep. Gebruik in ieder geval geen schurende reinigingsproducten. Dit kan namelijk matte vlekken achterlaten op de Trespa plaat.

Alternatieven voor Trespa

Uiteraard heeft PontMeyer meer dan alleen Trespa platen. Zoekt u bijvoorbeeld een alternatief voor boeidelen van dit materiaal? Dan kunt u kiezen voor PontMeyer HPL platen, Rockpanel of Eternit. Pontmeyer HPL platen hebben tevens een HPL samenstelling. Daar komt nog eens bij dat PontMeyer HPL platen tevens een goedkoper alternatief zijn. Het voornaamste verschil? Trespa platen hebben in vergelijking met de alternatieven meer mogelijkheden wat betreft de kleur en structuur en zijn onovertroffen op het gebied van kleurvastheid.

Ook voor de gevelstroken van dit materiaal vindt u bij PontMeyer een uitstekende alternatief. Zo kunt u Protex of Keralit gebruiken. Het aanbod in kleuren verschilt bij deze alternatieven voor gevelstroken.

Dus voor allerlei soorten constructiemateriaal bent u bij ons altijd aan het juiste adres. U bouwt immers beter met PontMeyer! Wilt u Trespa kopen? Dit doet u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van onze vestigingen.

Klaar met het verbouwen van uw huis?

Bent u klaar met het verbouwen van uw huis en gaat u verder met uw tuin? Denk dan eens aan het bouwen van uw eigen terras. Bekijk hier ons assortiment houten vlonderplanken en composiet vlonderplanken. Met PontMeyer maakt u uw droomhuis compleet!