text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

James Hardie

18 producten gevonden

James Hardie is een producent van gevelbekleding en backboards van vezelcement. De onderneming bestaat al ruim 130 jaar en is opgericht in Australië. Sinds de eigen ontwikkeling van vezelcementtechnologie in 1980 is het bedrijf enorm gegroeid. James Hardie® is marktleider in Australië en Zuidoost-Azië en is sinds 2000 ook actief op de Europese markt.

Vezelcement

Vezelcement is een composietmateriaal op basis van cement. Dit betekent dat het materiaal uit meerdere componenten bestaat die elkaar versterken. De vezelcementproducten van James Hardie® bestaan uit cement dat is versterkt met cellulosevezels, zand en water. Daarnaast zijn er additieven toegevoegd om de producteigenschappen te verbeteren. Deze additieven hebben een positief effect op de duurzaamheid van de platen. Ze zorgen voor een laag gewicht, eenvoudige verwerkbaarheid en meer stevigheid.

Naast gevelbekleding van vezelcement, heeft PontMeyer ook houten gevelbekleding, Keralit gevelbekleding en Rockpanel gevelbekleding.

Voordelen van de producten van James Hardie®

Buiten bovengenoemde voordelen, zijn de producten van James Hardie® uitvoerig getest op extreme weersomstandigheden. Dit heeft ervoor gezorgd dat ze minimaal krimpen of uitzetten en dat ze niet scheuren. Ook na jarenlang gebruik behouden de platen hun vormvastheid. Vocht, vorst en extreme hitte tasten de platen niet aan, net zomin als schadelijke insecten of ander ongedierte. Bovendien bieden de platen een hoge weerstand tegen algen- en schimmelvorming. Andere voordelen zijn: - Onderhoudsarm - Extreem lange levensduur tot wel zestig jaar - Eenvoudige montage - Geschikt voor buiten- en binnenbouw - Moderne look

Producten van James Hardie®

Hardie® Panel

Alle producten van James Hardie® zijn brandwerend, duurzaam en van hoogwaardige kwaliteit. Hiermee ben je verzekerd van jarenlange betrouwbaarheid tegen extreme weersinvloeden. Het A2-s1-d0 vezelcement James Hardie® Panel biedt bescherming tegen brand. En dat voor een betaalbare prijs. Nieuwbouw of een renovatie kan hierdoor met lagere kosten gerealiseerd worden.

Hardie® Plank

De James Hardie® Plank is eenvoudig te monteren, zowel horizontaal als verticaal. Het geeft een huis de geliefde uitstraling van hout, maar is door het vezelcement onderhoudsarm. De planken kunnen worden bevestigd met overlap, open voeg of dakpansgewijs (potdekselwerk). Uiteraard kun je ook kiezen voor een gladde afwerking.

Hardie® VL Plank

De VL Planken van James Hardie® hebben dezelfde kwaliteit als de Hardie® Plank, maar worden zonder overlap gemonteerd. Door de unieke messing- en groefbevestiging heeft de VL Plank een mooie sponning en een strakke, moderne uitstraling zonder zichtbare bevestiging. De VL Plank heeft een houtstructuur en is in zes moderne kleuren beschikbaar. Alle producten van James Hardie® zijn brandwerend en duurzaam. Vanwege de hoge kwaliteit biedt de leverancier een garantie van vijftien jaar.

Tools en accessoires

Voor het eenvoudiger verwerken van vezelcement heeft James Hardie® gespecialiseerde tools. Hiermee snijd en monteer je de gevelbekleding heel precies voor een perfect resultaat. Daarnaast heeft PontMeyer ook ander constructiemateriaal voor het monteren van gevelbekleding.

Sierlijst

De Hardie® Trim NT3 sierlijsten zijn verkrijgbaar in Arctic White en Midnight Black en hebben als afmetingen 90 x 3655 x 25 mm / 140 x 3655 x 25 mm.

Schroeven

Hardie schroeven zijn verkrijgbaar in Arctic White, Midnight Black of ongekleurd. Je hebt hierbij de keuze uit: 

  • Gevelplaatschroef 
  • Zelfborende schroef 
  • Platkop geringde nagel

Profielen

Hardie profielen bestaan uit:

  • Startprofielen
  • Binnen- en buitenprofielen
  • Hoekprofielen
  • Aansluitprofielen
  • Eindprofielen

Met de producten van James Hardie® kies je voor gevelbekleding die tegen alle weersomstandigheden bestand is. Je bent daarmee verzekerd van een blijvend mooie gevel die niet alleen stijlvol, maar ook duurzaam is.

James Hardie® kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je James Hardie® kopen bij PontMeyer? Kijk dan rond in ons ruime assortiment. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel jouw bestelling.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met de klantenservice. Wij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.