text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Equitone  

29 producten gevonden

Equitone

Equitone, oftewel Eternit Equitone, is gevelbekledingsmateriaal dat is ontwikkeld met en voor architecten. Equitone is gemaakt van vezelcement, een natuurlijk composiet materiaal bestaande uit cement, cellulose en mineralen. Dit maakt het een stugge, sterke plaat die daarnaast ook brandveilig, geluidsisolerend, waterbestendig en milieuvriendelijk is. Ieder Equitone paneel is uniek en wordt in massa gekleurd. Dit houdt in dat de inwendige textuur en kleur aan het oppervlak wordt vertoond. Hierdoor krijgt uw gevel een unieke en homogene uitstraling.

Eigenschappen Equitone

Het gebruik van Equitone gevelpanelen heeft meerdere voordelen, zo is het:

  • Bedrukbaar. Maak unieke creaties door het bedrukken van de Equitone gevelpanelen.
  • Onderhoudsarm. Equitone heeft geen onderhoud of herbehandeling nodig. Kleine verontreinigingen kunnen eenvoudig verwijderd worden met een niet bijtende zeepoplossing gevolgd door spoelen met water.
  • Verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Equitone panelen hebben een maximale grootte van 1.25 x 3 meter en kunnen in iedere gewenste vorm worden verzaagd.
  • Toepasbaar in verschillende ontwerpen. Equitone kan eenvoudig in verschillende vormen worden toegepast. Het maakt niet uit of de gevelbekleding schuin, horizontaal, verticaal of met een visgraatpatroon wordt aangebracht. Alles is mogelijk!

Bent u opzoek naar andere gevelbekleding? Naast Equitone heeft PontMeyer ook gevelbekleding van Trespa, Keralit en Cedral in het assortiment.

Verschillende modellen Equitone

In het assortiment van vindt u verschillende Equitone modellen met elk een unieke eigenschap en uitstraling.

De vijf soorten Equitone modellen zijn:

  • Equitone Tectiva
  • Equitone Natura
  • Equitone Linea
  • Equitone Pictura
  • Equitone Materia

Equitone Tectiva

Eternit Equitone Tectiva is uniek in afwerking en kleurschakering. Een Tectiva paneel bezit het originele karakter van het in de massa gekleurde vezelcementmateriaal. Het voelt ruw aan, zoals linnen.

Equitone Natura

Equitone Eternit Natura heeft een subtiele vezelcement matrix-structuur. Het heeft een zijdezachte afwerking en is voorzien van een transparante toplaag dat de panelen beschermt. U kunt ook kiezen voor een extra geharde PRO toplaag. Deze toplaag is extra krasbestendig en is beschermd met een levenslange anti-graffiti-eigenschap.

Equitone Linea

De Equitone Linea paneel heeft zijn naam te danken aan de langsgroeven. Het geeft het materiaal sterke contouren en een krachtige belijning. De aanblik verandert gedurende de dag, door de effecten die het licht heeft op de panelen.

Equitone Pictura

Equitone Pictura is een gevelpaneel met een zacht verfijnde en ultramatte afwerking. Het assortiment bestaat uit verschillende frisse kleuren, zoals roomwit en rood. Equitone Pictura is voorzien van een extra geharde topcoating die zorgt voor een hard en krasbestendig oppervlak met levenslange anti-graffiti-eigenschappen.

Equitone Materia

Equitone Materia doet het karakter van vezelcement volledig tot z’n recht komen. Het oppervlak heeft een gestructureerd, maar toch ook fluweelachtige uitstraling. Door de dag heen worden de natuurlijke, subtiele schakeringen van het materiaal zichtbaar.

Equitone kopen bij PontMeyer

Bent u overtuigd en wilt u Equitone kopen bij PontMeyer? Kijk eens rond in ons ruime assortiment aan Eternit Equitone producten en andere materialen om uw gevel mee af te werken. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kunt u uw persoonlijke Equitone prijzen inzien en plaatst u gemakkelijk en snel uw bestelling. Wij hebben de meeste Equitone producten voor u op voorraad.

Heeft u vragen over ons assortiment of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor u bereikbaar. Uiteraard bent u ook van harte welkom in één van onze vestigingen.