text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Elektrische kachel

Elektrische kachels, ook wel bouwkachels of heaters genoemd, zijn apparaten die worden gebruikt om warmte te produceren in een kamer of gebouw. In tegenstelling tot traditionele kachels, zoals hout- of gasgestookte kachels, werken elektrische kachels op elektriciteit en zijn ze ontworpen om efficiënter en veiliger te zijn.

Soorten heaters

Er zijn verschillende soorten elektrische heaters op de markt, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Hieronder worden twee soorten elektrische kachels die PontMeyer verkoopt besproken.

Stralingskachels

Stralingskachels werken door warmte direct uit te stralen naar objecten en mensen in de kamer. Dit type kachel is ideaal voor gebruik in grotere kamers en kan snel warmte leveren. Ze zijn ook energiezuiniger dan convectiekachels omdat ze gerichter warmte leveren.

Ventilatorkachels

Ventilatorkachels werken door lucht door een verwarmingselement te blazen en deze door de kamer te verspreiden. Dezekachel is snel en efficiënt in het opwarmen van een kamer, maar is niet geluidsstil.

Elektrische kachels en veiligheid

Het gebruik van elektrische kachels heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele kachels. Elektrische kachels zijn over het algemeen veiliger en gemakkelijker te gebruiken, omdat er geen brandstof nodig is en er geen rook of uitlaatgassen vrijkomen. Ze zijn ook energiezuiniger omdat ze alleen stroom verbruiken wanneer ze in gebruik zijn, in tegenstelling tot traditionele kachels die constant brandstof verbruiken.

Bij het gebruik van elektrische kachels is het belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen om brandgevaar te voorkomen. Zorg ervoor dat de kachel op een stabiele ondergrond staat en niet in de buurt van brandbare materialen wordt geplaatst. Schakel de kachel uit wanneer je niet thuis bent of wanneer je gaat slapen.

Elektrische kachel kopen bij PontMeyer

Wil je een warme bouwplaats? Bekijk dan ons assortiment elektrische kachels. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je inloggen, jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel een bestelling. Wil je op de hoogte blijven van onze acties en kortingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je van harte welkom in één van onze vestigingen.