text.skipToContent text.skipToNavigation
LET OP: Vóór 13:00 besteld, is de volgende dag afhalen! Voor meer informatie over de maatregelen klik hier!

Brandwerende deuren

7 producten gevonden

De toegevoegde waarde van een brandwerende deur spreekt voor zich. Voor deze deuren bent u bij PontMeyer aan het juiste adres. Dat is natuurlijk heel fijn om te weten, maar aan welke voorwaarden voldoen onze brandwerende deuren en waar vindt u die voorwaarden terug? Lees hieronder verder!

Bouwbesluit

Het Bouwbesluit bestaat uit voorschriften omtrent het bouwen, verbouwen en slopen van gebouwen, over de toestand en het gebruik van bestaande gebouwen, open erven en terreinen en over de veiligheid tijdens het bouwen en slopen. Kortom, het Bouwbesluit is een reeks bouwtechnische bepalingen of eisen waaraan alle constructies in Nederland moeten voldoen. Uiteraard maken regels die zien op de brandveiligheid van gebouwen onderdeel uit van het Bouwbesluit. Het doel van deze brandveiligheidsvoorschriften is het voorkomen van gewonden en doden. Daarnaast wordt met de brandveiligheidsvoorschriften beoogd om te voorkomen dat een brand zich uitbreidt naar een ander perceel. Brandwerende deuren spelen hierin een belangrijke rol. In veel situaties wordt dan ook het gebruik van dit soort deuren verplicht volgens het Bouwbesluit. De deur dient brandwerend te zijn tot een geëist aantal minuten. Meestal is dit 30 of 60 minuten. De brandwerende deuren van PontMeyer zijn 30 minuten brandwerend.

Brandwerende deuren: aanbod

De deuren worden getest en verkrijgen een certificaat als een bepaald resultaat wordt behaald. U vindt bij ons brandwerende deuren die 30 minuten brandvertragend zijn als ze in de juiste situatie worden toegepast, oftewel volgens de bepaling van het bijbehorende testrapport. De brandwerende deuren van Svedex zijn stompe, voorbewerkte hardboarddeuren. De deuren zijn voorzien van een grondverflaag (op waterbasis) en kunnen in elk gewenste kleur worden afgelakt. In het hiervoor genoemde testrapport staan de technische specificaties van zowel de deur als het kozijn. Het kozijn is immers een essentieel onderdeel van de constructie. Daarom is een brandwerende deur met kozijn ideaal. Ook hiervoor kunt u bij PontMeyer terecht. Wij bieden brandwerende deuren met een kozijn van het merk Skantrae dat 30 minuten brandwerend werkt.

Zelfsluitende brandwerende deur

Let op! Brandwerende deuren dienen altijd zelfsluitend te zijn. De achterliggende gedachte is dat als de deur niet zelfsluitend is, de kans aanwezig is dat een vluchtend persoon de voordeur open laat staan waardoor er rook in een gemeenschappelijke vluchtroute kan komen. Dit schept het risico dat deze route onbruikbaar wordt. Om ervoor te zorgen dat brandwerende deuren tevens zelfsluitend zijn, bevestigt u een deurdranger. Een deurdranger – ook wel deursluiter genoemd – wordt aan de bovenkant van de deur gemonteerd. Het zorgt ervoor dat een deur automatisch dicht valt.