text.skipToContent text.skipToNavigation

Egaline

11 producten gevonden

Egaline kopen?

Het egaliseren van de vloer is het voorbereidend werk voordat u tegels of parket gaat leggen. Door uw vloer te egaliseren werkt u alle oneffenheden van de vloer weg waardoor u een vlakke ondergrond creëert.

Hoe egaliseert u een vloer met egaline?

Voor het egaliseren van een vloer heeft u de volgende materialen nodig: primer, egaliseermiddel, een speciekuip, een trekker en een mengmachine. Een betegelde vloer moet u altijd ontvetten voordat u hem egaliseert. Het ontvetten doet u met een primer of voorstrijkmiddel. Scheuren kunnen opgevuld worden met reparatiemortel voordat de primer aangebracht wordt. Dan kan een egalisatiemateriaal uitgesmeerd worden op de vloer. Raadpleeg steeds de verpakking, want mengverhoudingen verschillen per merk. Voor het mengen van het egalisatiemateriaal en het water in een cementkuip is het handig om een cementmixer te gebruiken. Met een trekker kan het egalisatiemengel egaal over de vloer verdeeld worden. De droogtijd is afhankelijk van de laagdikte en van de luchtvochtigheid. Raadpleeg de productinformatie op de verpakking.

Vloer met egaline materiaal

Bij PontMeyer vindt u egalisatiemortel voor vloeren en wanden voor binnen en buiten:

  • Weber.floor project is een kant-en-klare, zelf vlak wordend cementgebonden egalisatiemortel voor bijna alle soorten binnen vloeren. Gaten en oneffenheden dienen eerst uitgevuld te worden met weber. Rep. Rox. Het is na 4 uur beloopbaar en na 24 uur te betegelen.
  • Eurocol europlan direct 990 is een zelfuitvloeiend egalisatiemiddel dat zeer geschikt is voor steenachtige ondervloeren voor binnen die aan het verzanden is, of scheuren en losse delen bevat. Een reparatiemortel om deze gaten op te vullen is bij gebruik van Eurocol europlan direct 990 niet nodig.
  • Weber.floor dek Rhinodek is een sneldrogende vloeregalisatie. Geschikt voor bijna alle soorten binnenvloeren en na 6 uur al betegelbaar.
  • Weber.floor ton vloeregalisatie extra sterk is een slijtvaste cementgebonden egalisatiemortel voor bijna alle soorten binnen- en buitenvloeren (indien overkapt) die intensief worden belast zoals garages, werkplaatsen en magazijnen.
  • weber.rep rox reparatiemortel is geschikt voor alle reparatiewerkzaamheden van betonnen wanden en vloeren, balkonplaten, betonranden, lateien voor binnen en buiten.
  • Weber.mix vlak uitvlakmortel dunne laag is geschikt voor het egaliseren en repareren van steenachtige en cementgebonden wanden zoals metselwerk, beton, stucwerk en kalkzandsteen.