text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Glasweefselbehang

Glasweefselbehang kopen?

Glasweefselbehang ook wel glasvezel of glasvlies genoemd, het behang bestaat uit glasvezels, hierdoor is het erg sterk. Glasweefselbehang is verkrijgbaar in een gladde variant of met structuur. Een structuur heeft geen invloed op de sterkte van het behang, alleen op de uitstraling. Glasweefselbehang is overschilderbaar met een muurverf of latex in elk gewenste kleur. Het voordeel van glasweefselbehang is dat u het oneindig kunt overschilderen. De structuur zal hierdoor na verloop minder opvallen. Glasweefsel is onbrandbaar en geeft bij brand geen rookontwikkeling. Vanwege de sterkte van het product en de brandwerendheid ziet u dit product vaak terug bij scholen en ziekenhuizen.

Verwerking glasweefselbehang

Glasweefselbehang is erg makkelijk aan te brengen. De glasweefsel rollen zijn 1 meter breed en hebben een lengte van 25 of 50 meter. Hierdoor kunt u in korte tijd veel behangen, en zijn er minder naden zichtbaar. Glasweefselbehang brengt u gemakkelijk aan door eerst de muur in te smeren met glasweefsellijm. Met een emmer van 10 kilo kunt u 40-50m² behangen. Door een verfrooster in de emmer met lijm te plaatsen, kunt u de lijm aanbrengen met een roller.

U plakt het glasweefselbehang op de muur en drukt het aan met een spatel of rolt het na met een harde roller. Het overtollige glasweefselbehang snijd u weg met een afbreekmes. Als de lijm is opgedroogd kunt u het glasweefselbehang gaan afwerken.

Benodigdheden glasweefselbehang

Glasweefselbehang bevat glasvezel dit kan uw huid irriteren. Welke benodigdheden heeft u nodig? Bescherm uw zelf tijdens het behangen door gebruik te maken van werkhandschoenen. Hiermee zorgt u er ook voor dat u geen vingerafdrukken achterlaat op het glasweefsel behang.