text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Voorstrijk tegels

14 producten gevonden

Voorstrijk tegels kopen?

Voorstrijk is een diep indringend product dat wordt gebruikt op sterk of onregelmatig zuigende ondergronden zoals wanden en plafonds. Het is dus een voorbereiding op een verdere behandeling van de muur zoals verven of pleisteren.

Ondergrond voorstrijk tegels

Bij niet zuigende ondergronden is voorstrijken dus ook niet noodzakelijk. Het aanbrengen doet u met een blokkwast. De kwast is na aanbreng van de voorstrijk niet meer goed bruikbaar voor andere verf. U kunt hiervoor beter een ander kwast of roller gebruiken. Let u bij het aanbrengen dat u de voorstrijk goed uitsmeert. Doet u dit niet dan loopt u het risico dat het uitgelopen voorstrijk later nog zichtbaar is. Het kan als verdikking of een glanzend laag zichtbaar worden. Er zijn verschillende voorstrijkmiddelen op de markt. Afhankelijk van het te behandelen ondergrond kiest u de daarbij passende voorstrijkmiddel. In het assortiment van PontMeyer vindt u voorstrijkmiddelen met verschillende toepassingen.

Zo bieden wij:

  • Voorstrijkmiddel voor wanden
  • Voorstrijkmiddel voor vloeren
  • Voorstrijkmiddel voor uw tegelwerk

Wanneer voorstrijken?

Voorstrijken is alleen nodig bij zuigende ondergronden. Bij niet zuigende ondergronden is voorstrijken dus ook niet noodzakelijk. U kunt dit testen door de ondergrond nat te maken met een doek of spons. Kleurt de ondergrond donker? Dan neemt het materiaal vocht op en moet deze voorgestreken worden. Loopt het water er direct af? Dan is het niet nodig voorstrijkmiddel te gebruiken.

Voorstrijkmiddel aanbrengen

Het aanbrengen van voorstrijk op uw ondergrond doet u met een blokkwast. De kwast is na aanbreng van de voorstrijk niet meer goed bruikbaar voor andere verf. U kunt hiervoor beter een ander kwast of roller gebruiken. Bij het aanbrengen is het belangrijk dat u de voorstrijk goed uitsmeert. Bij het niet goed uitsmeren van voorstrijk loopt u het risico dat u de uitgelopen voorstrijk later nog kunt zien. Dit kan als verdikking of een glanzende laag zichtbaar worden. Er zijn verschillende voorstrijkmiddelen beschikbaar. Afhankelijk van de te behandelen ondergrond kiest u de daarbij passend voorstrijkmiddel. In het assortiment van PontMeyer vindt u voorstrijk met verschillende toepassingen. Zo bieden wij voorstrijkmiddel voor uw wand, vloer en tegelwerk. De droogtijd van voorstrijk is afhankelijk van het merk en temperatuur waarin gewerkt wordt.

Impregnerend voorstrijk tegels

Bij PontMeyer vindt u impregnerend voorstrijkmiddel voor wanden ter verbetering van de hechting van afdichtingsmiddelen, tegellijmen en egalisatiemiddelen op alle absorberende gips- en cementgebonden wanden, vloeren en plaatmaterialen. Ook zorgt voorstrijkmiddel aanbrengen op een wand voor minder kleurverlies. Daarnaast biedt PontMeyer Universeel hecht- en voorstrijkmiddel in het assortiment voor vloeren voor binnen en buiten. Voor een betere hechting, het voorkomen van luchtbellen in de vloeivloer, het voorkomen van wateronttrekking aan de mortelspecie en het binden van achtergebleven stofdeeltjes. Tevens kunt u bij PontMeyer terecht voor universeel voorstrijkmiddel voor uw tegelwerk voor uw wand of vloer. U kunt dit gebruiken ter voorbereiding van absorberende ondergronden, voordat bijvoorbeeld tegellijmen en egalisaties aan worden gebracht. Dit regelt de porositeit van de ondergrond en zorgt voor een betere hechting. Bent u op zoek naar nieuw tegelwerk? Dan kunt u in ons assortiment tegelpanelen terecht. Ook voor de bescherming en afwerking van tegels kunt u een kijkje nemen in ons assortiment tegelprofielen. Passend voegmiddel voor uw tegelwerk kunt u vinden in ons assortiment voegmiddel.

Ons assortiment voorstrijk tegels

Een goede basis is het halve werk. Voorstrijk zorgt voor een betere hechting, wat weer bijdraagt aan een mooier eindresultaat. Heeft u deskundig advies nodig in uw keuze welk voorstrijkmiddel u nodig heeft? De medewerkers van PontMeyer helpen u graag verder. U heeft de mogelijkheid uw bestelling te laten bezorgen of af te halen bij één van de 48 vestigingen.