text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Tegelprofielen

31 producten gevonden

Tegelprofielen kopen?

Tegelprofielen zijn geschikt voor het afwerken van uw tegelwerk. Randen en overgangen kunt u door middel van een tegelprofiel netjes laten overlopen. Tegelprofielen zijn bij PontMeyer verkrijgbaar in het aluminium of rvs. U heeft de keuze uit tegelprofielen met een ronde, rechte of vierkante vorm. Tegelprofielen hebben een lengte van 3000mm en zijn verkrijgbaar in breedtes van 6mm, 8mm, 10mm en 12,5mm. Voor het afwerken van een bocht of eindstuk in uw tegelprofiel kunt u een eindhoekje gebruiken. 

Kenmerken tegelprofielen

Tegelprofielen zijn bij PontMeyer verkrijgbaar in aluminium, geanodiseerd aluminium, PVC, rvs of rvs geborsteld van het merk Schluter. U heeft de keuze uit tegelprofielen met een ronde, rechte of vierkante vorm. Tegelprofielen hebben een lengte van 3000mm of 5000mm en zijn verkrijgbaar in breedtes van 6mm, 8mm, 10mm en 12,5mm. Voor het afwerken van een bocht of eindstuk in uw tegelprofiel kunt u een eindhoekje gebruiken. Moet u uw vloertegels nog aanschaffen of bent u opzoek naar een nieuwe uitstraling van uw badkamer of keuken? PontMeyer heeft diverse afmetingen in het assortiment tegelpanelen. Lijm nodig voor uw panelen? Bekijk hier ons assortiment tegellijm. Ook voor uw voorstrijk tegels zit u goed bij PontMeyer. U vindt bij ons altijd de hoogste kwaliteit producten. 

Montage tegelprofielen

Tegelprofielen brengt u aan op de te betegelen ondergrond. U dient de tegellijm aan te brengen op de ondergrond. Daarna kunt u het tegelprofiel plaatsen op de gewenste plek. Voor een optimale hechting is het belangrijk deze goed aan te drukken. Overtollig lijm veegt u weg met een natte spons, welke u kunt vinden in ons assortiment schoonmaakgereedschap. U kunt nu beginnen met het betegelen van de ondergrond. Wij adviseren u gebruik te maken van tegelkruisjes, beschikbaar in ons tegelzettersgereedschap assortiment, voor een gelijke voeg tussen alle tegels. Onder het zichtbare deel van het tegelprofiel vindt u een randje, deze zorgt ervoor dat u een kleine ruimte overhoud tussen de tegel en het tegelprofiel welke u kunt voegen. Is uw tegelprofiel niet uitgerust met een voegrand hulp? Dan dient u hier zelf rekening mee te houden tijdens het tegelen. Tegelprofielen koopt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.

Benodigdheden tegelprofielen

Het op maat maken van het tegelprofiel doet u makkelijk en snel met een haakse slijper of metaalzaag. U kunt voor deze benodigdheden terecht in ons assortiment zagen. Zorg tijdens deze handeling voor voldoende bescherming. Wij adviseren u gebruik te maken van een veiligheidsbril, werkhandschoenen en gehoorbescherming. Met een vijl kunt u het tegelprofiel netjes afwerken. Na het monteren van het tegelprofiel en de tegels kunt u uw tegelwerk gaan voegen. Kies hiervoor een voegmiddel met de gewenste kleur en breng deze aan. U kunt ons assortiment voegmiddel hier vinden. Ten slotte kunt u nu de tegels schoonmaken met een spons.

Ons assortiment tegelprofielen

Tegelprofielen, ook wel tegelstrips genoemd, koopt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen. Bij PontMeyer staat kwaliteit voorop. Heeft u advies nodig? Dan helpen wij u graag verder bij onze klantenservice.