text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Modelcode
Filter 26 resultaten

Tegellijm

Gaat je een wand en/of vloer betegelen? Voor het bevestigen van tegels op een wand of vloer heeft PontMeyer verschillende soorten tegellijmen. Bekijk ons assortiment tegellijmen voor wandtegels en vloertegels. Je kunt kiezen uit tegellijmen in poeder- of pastavorm. Beiden kennen een eigen toepassing.

26 producten gevonden

Poederlijm of pastalijm gebruiken als tegellijm?

Poederlijm wordt veelal gebruikt voor vloertegels, maar kun je ook gebruiken voor wandtegels. Pastalijm wordt voornamelijk gebruikt voor wandtegels. Doordat pastalijm aan de lucht droogt, is het niet geschikt voor vloertegels. Vloertegels zijn namelijk minder doorlaatbaar, waardoor de pastalijm onvoldoende droogt. Daarnaast kan pastalijm weinig druk aan. Beide tegellijmen zijn geschikt voor vochtige ruimtes.

Toepassing van tegellijm

Als je gaat lijmen met poederlijm dien je deze eerst volgens de voorgeschreven instructies aan te maken. Daarnaast is het van belang om de poederlijm binnen een bepaalde tijd te verwerken om uitdroging te voorkomen. Pastalijm is kant-en-klaar, waardoor je gelijk aan de slag kunt. Pastalijm heeft een lange open tijd en blijft enigszins flexibel. Gebruik egalisatiemateriaal om de ondergrond te egaliseren en gebruik voorstrijkmiddel om zuigende ondergronden beter te laten hechten. Werk het tegelwerk mooi af met een hoogwaardig voegmiddel. Voegmiddelen hebben een dichtende werking. Middels tegelprofielen en- strippen bescherm je de hoeken en randen van de tegels. Tot slot is het van belang om tegelzettersgereedschap te gebruiken om precies werkt af te leveren.

Tegellijm kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je tegellijm kopen bij PontMeyer? Bekijk dan ons assortiment. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je inloggen, jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel een bestelling. Wil je op de hoogte blijven van onze acties en kortingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je van harte welkom in één van onze vestigingen.