text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Modelcode
Filter 23 resultaten

Tegellijm

23 producten gevonden

Tegellijm kopen?

Gaat u uw wand en/of vloer betegelen? Voor het bevestigen van tegels op uw wand of vloer zijn er verschillende soorten tegellijmen op de markt. Tegellijmen kopen voor een voordelige prijs? Bekijk ons assortiment tegellijmen voor wandtegels en vloertegels. U heeft de keuze uit tegellijmen in poeder- of pastavorm. Beiden kennen een eigen toepassing.

Poederlijm of pastalijm gebruiken als tegellijm?

Poederlijm wordt veelal gebruikt voor vloertegels, maar kunt u ook gebruiken voor wandtegels. Pastalijm wordt voornamelijk gebruikt voor wandtegels. Doordat pastalijm aan de lucht droogt, is het niet geschikt voor vloertegels. Vloertegels zijn namelijk minder doorlaatbaar, waardoor de pastalijm onvoldoende droogt. Daarnaast kan pastalijm weinig druk aan. Beide tegellijmen zijn geschikt voor vochtige ruimtes. 

Toepassing van tegellijm

Als u gaat lijmen met poederlijm dan dient u deze eerst volgens de voorgeschreven instructies aan te maken. Daarnaast is het van belang om de poederlijm binnen een bepaalde tijd te verwerken om uitdrogen te voorkomen. Pastalijm is kant-en-klaar, waardoor u gelijk aan de slag kunt. Pastalijm heeft een lange open tijd en blijft enigszins flexibel. Gebruik egalisatiemateriaal om uw ondergrond te egaliseren en gebruik voorstrijkmiddel om zuigende ondergronden beter te laten hechten. Werk uw tegelwerk mooi af met een hoogwaardig voegmiddel. Bekijk hier het assortiment voegmiddel.Voegmiddelen hebben een dichtende werking. Middels tegelprofielen en- strippen beschermt u de hoeken en randen van de tegels. Tot slot is het van belang om tegelzettersgereedschap te gebruiken om precies werkt af te leveren. Bekijk ook eens assortiment tegelprofielen en tegelpanelen. Heeft u daarbij ook voorstrijk nodig? Bekijk dan snel ons ruime assortiment voorstrijk tegels

Tegellijm verwijderen

Het verwijderen van overtollig tegellijm is in beide gevallen soortgelijk. Overtollig lijm bij ‘natte’ lijm kan met water worden verwijderd. Bij droge lijm kan dit alleen mechanisch.

Tegellijmen koopt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.