text.skipToContent text.skipToNavigation

Tegellijm

20 producten gevonden
Product
Tegellijm
Maatvoering
emmer 16kg

Weber tegelijm Pasta is een universele tegelijm op basis van acrylaat en op dispersiebasis met vulstoffen dat voor alle wandtoepassingen gebruikt wordt. 

€ xx,xx

€ xx,xx

Product
Lichtgewicht tegellijm
Kleuromschrijving
Wit
Witte flexibele dunbed-, middelbed- en vloeibedlijm voor wand en vloer. Tevens voor vrijwel alle soorten natuursteen, marmer, glasmozaïek e.d.

€ xx,xx

€ xx,xx

Grijze flexibele dunbed-, middelbed- en vloeibedlijm voor wand en vloer. Tevens voor vrijwel alle soorten natuursteen, marmer, glasmozaïek e.d.

€ xx,xx

€ xx,xx

ArdaBond Power is een gebruiksklare dispersielijm. Door toevoegingen van kunststof-polymeren is ArdaBond Power uitermate geschikt voor projectmatige tegelwerkzaamheden.

€ xx,xx

€ xx,xx

Product
Snellijm
Kleuromschrijving
Grijs

Stofarme snellijm. Te gebruiken voor het plaatsen van keramische wand- en vloertegels.

€ xx,xx

€ xx,xx

Product
Afdichtband

Tegebruiken voor het afdichtingen van hoekaansluitingen zowel horizontaal als verticaal onder tegelwerk. Te gebruiken in natte ruimten zoals badkamers, douchecellen e.d. Ook te gebruiken voor het afdichten van aansluitingen van plaatmateriaal onder tegelwerk.

€ xx,xx

€ xx,xx

Voor keramische klein- en grootformaat wandtegels en glas- en porseleinmozaiek op wanden. Voor niet-verkleuringsgevoelige natuursteen.

€ xx,xx

€ xx,xx

Voor keramische klein- en grootformaat wandtegels en glas- en porseleinmozaiek op wanden. Voor niet-verkleuringsgevoelige natuursteen.

€ xx,xx

€ xx,xx

Een hydraulisch uithardende flexibele dunbedmortel met goede verwerkingseigenschappen en een hoge aanvangshechting.De afgebonden lijmmortel is duurzaam bestand tegen vocht, vorstbestendig en hoog vervormbaar.

€ xx,xx

€ xx,xx

Ardaflex XXL is een lichtgewicht poederlijm dat speciaal voor groot formaat tegels wordt gebruikt. Voor wand en vloertoepassingen.

€ xx,xx

€ xx,xx

Ardaflex Marmor Fast is een snel afbindende dunbedmortel geschikt voor het verlijmen van natuursteen.

€ xx,xx

€ xx,xx

Product
Poedertegellijm
Kleuromschrijving
Grijs
Flexibele tegellijm voor het plaatsen van keramische wand- en vloertegels. Geschikt voor het verlijmen van grote oppervlaktes.

€ xx,xx

€ xx,xx

Tegellijm kopen?

Gaat u uw wand en/of vloer betegelen? Voor het bevestigen van tegels op uw wand of vloer zijn er verschillende soorten tegellijmen op de markt. Tegellijmen kopen voor een voordelige prijs? Bekijk ons assortiment tegellijmen voor wandtegels en vloertegels. U heeft de keuze uit tegellijmen in poeder- of pastavorm. Beiden kennen een eigen toepassing.

Poederlijm of pastalijm gebruiken als tegellijm?

Poederlijm wordt veelal gebruikt voor vloertegels, maar kunt u ook gebruiken voor wandtegels. Pastalijm wordt voornamelijk gebruikt voor wandtegels. Doordat pastalijm aan de lucht droogt, is het niet geschikt voor vloertegels. Vloertegels zijn namelijk minder doorlaatbaar, waardoor de pastalijm onvoldoende droogt. Daarnaast kan pastalijm weinig druk aan. Beide tegellijmen zijn geschikt voor vochtige ruimtes. 

Tegellijm Eurocol

Tegellijm Eurocol is een flexibele dunbed-, middenbed- en vloeibedlijm. Eurocol is geschikt voor zowel vloer als wand. Daarnaast is het toepasbaar voor vrijwel alle soorten natuursteen, marmer en glasmozaïek

Toepassing Eurocol tegellijm

  • Lichtgewicht Tegellijm LC220 voldoet uitermate goed voor het verlijmen van vrijwel alle soorten en formaten keramische tegels van elke porositeit op vrijwel elke ondergrond, zowel binnen als buiten
  • Tevens is de lijm door gebruik van wit cement zeer geschikt voor toepassing van vrijwel alle soorten natuursteentegels, mozaïek e.d.
  • Lichtgewicht Tegellijm kan worden gebruikt op cementvloeren, calciumsulfaatvloeren, vloeren met vloerverwarming, beton, gipsplaten, gipsvezelplaten, pleisterlagen, kalkzandsteen, gasbeton, hardschuimplaten, bestaande tegels.

Toepassing van tegellijm

Als u gaat lijmen met poederlijm dan dient u deze eerst volgens de voorgeschreven instructies aan te maken. Daarnaast is het van belang om de poederlijm binnen een bepaalde tijd te verwerken om uitdrogen te voorkomen. Pastalijm is kant-en-klaar, waardoor u gelijk aan de slag kunt. Pastalijm heeft een lange open tijd en blijft enigszins flexibel. Gebruik egalisatiemateriaal om uw ondergrond te egaliseren en gebruik voorstrijkmiddel om zuigende ondergronden beter te laten hechten. Werk uw tegelwerk mooi af met een hoogwaardig voegmiddel. Bekijk hier het assortiment voegmiddel.Voegmiddelen hebben een dichtende werking. Middels tegelprofielen en- strippen beschermt u de hoeken en randen van de tegels. Tot slot is het van belang om tegelzettersgereedschap te gebruiken om precies werkt af te leveren. Bekijk ook eens assortiment tegelprofielen en tegelpanelen. Heeft u daarbij ook voorstrijk nodig? Bekijk dan snel ons ruime assortiment voorstrijk tegels

Tegellijm verwijderen

Het verwijderen van overtollig tegellijm is in beide gevallen soortgelijk. Overtollig lijm bij ‘natte’ lijm kan met water worden verwijderd. Bij droge lijm kan dit alleen mechanisch.

Tegellijmen koopt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.