text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Afwerking toplaag
Breedte (mm)
Lengte (mm)
Afmeting (mm)
Randafwerking
Materiaalsoort
Brandklasse
Milieucertificaat
Dikte (mm)
Merk
Filter 35 resultaten

Fibo

35 producten gevonden

Fibo

Fibo Trespo tegelpanelen zijn kant-en-klare panelen, die geschikt zijn voor het bekleden van sanitaire ruimtes. Een Fibo paneel is een watervast verlijmde berken multiplex plaat met een HPL toplaag. De backing van de plaat is voorzien van een dampscherm en antischimmelbehandeling. De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, texturen, voegbreedtes en tegelformaten. Daarnaast zijn ze hygiënisch, kleurvast en onderhoudsarm. Het is daarmee een ideaal alternatief voor tegels. Alle Fibo panelen zijn PEFC- en CE-gecertificeerd.

Fibo Trespo toepassen

Fibo is speciaal ontwikkeld voor sanitaire ruimtes. De platen hebben een waterbestendige HPL toplaag. In de toplaag is een tegelmotief gefreesd, waardoor een Fibo wandpaneel niet te onderscheiden is van een echte tegel. Daarnaast beschikt Fibo over een kliksysteem dat onder andere zorgt voor een aanzienlijke verkorting in bouwtijd. Hiermee wordt de doorlooptijd van grootschalige renovaties aanzienlijk verkort.

Met Fibo worden wanden in één arbeidsgang bekleed en bespaar je de wachttijd van het voorstrijken, stucen, lijmen en voegen. Het is ook mogelijk om Fibo Trespo over bestaand tegelwerk heen of op de draagconstructie te plaatsen.

Wil je meer weten over het plaatsen van Fibo panelen? Bekijk dan de verwerkingsvoorschriften.

Bewerken van Fibo panelen

Je kunt Fibo op verschillende manieren bewerken, zoals:

  • Zagen. Bij het op maat zagen van Fibo met een cirkel- of decoupeerzaag moet de decoratieve zijde omlaag gericht zijn en moet gebruik gemaakt worden van een zaagblad met fijne tanden. Als je een handzaag gebruikt, dien je alleen met neerwaartse bewegingen te zagen. Daarnaast moet hier de decoratieve zijde boven liggen. Wil je een opening maken voor bijvoorbeeld een leiding? Creëer dan minimaal 2 mm speling en dicht de opening af met witte Fibo kit of grijze Fibo kit.
  • Vijlen. Fibo Trespo vijlen in een kleine hoek van 30 graden van de gelamineerde rand vandaan. De decoratieve zijnde moet boven liggen.
  • Kitten. Voor het kitten van Fibo gebruik je MS Polymeerkit.

Onderhoudsvriendelijke tegelpanelen van Fibo

Fibo is zeer onderhoudsvriendelijk en hypoallergeen. De toplaag is ongevoelig voor schimmels en is makkelijk te reinigen. De voegen zijn glad waardoor vuiligheid zich minder snel hecht Hierdoor zijn de panelen makkelijk schoon te houden.

Fibo kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je Fibo kopen bij PontMeyer? Kijk eens rond in ons ruime assortiment. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste Fibo Trespo platen op voorraad.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.