text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Stucpleister

15 producten gevonden

Wanneer u uw muren mooi en strak wil afwerken na het stucen, is het aan te raden om stucpleister te gebruiken. Er zijn vele benamingen en soorten stucpleister. Binnen ons assortiment vindt u verschillende soorten pleister van het merk Knauf. Tip! Zorg ervoor dat u voor het stucen de volledige oppervlakte die u wilt stucen goed is voorbehandeld met een voorstrijkmiddel. Dit werkt vaak het beste met een vachtroller. Lees hieronder verder voor meer informatie.

De ondergronden voor uw stucwerk

Als u gaat stucen, is het belangrijk om te weten op welke ondergrond u dit gaat doen. Gaat u stucen op ondergronden als beton, sier- of spuitwerk, metselwerk, cellenbeton, gipsplaten, kalkzandsteen, oud pleisterwerk of baksteen? Gebruik dan de volgende stuc: Gyproc Multi Stuc Gyproc Pro Stuc Gyproc Blokkenwand Stuc Beamix kalkcementmortel

Gaat u stucen op ondergronden met een fijne structuur zoals spachtelputz of sierpleister maakt u gebruik van de Gyproc Stuc Pasta. Voor ondergronden in vochtige ruimtes gebruikt u speciale Gyproc Badkamer Stuc.

Stuc voor in de badkamer

Gyproc Badkamer Stuc gebruik je om wanden in de badkamers, het toilet of de keuken af te werken. Deze stuc is vochtbestendig, maar niet vochtwerend. Werk Gyproc badkamer stuc daarom waterdicht af met bijvoorbeeld tegels op muurdelen waar direct water op kan komen. Als je afwerkt met tegels, dan hoef je het gips alleen uit te vlakken. Glad pleisteren is niet nodig. Speciaal voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer, wc of keuken. Perfect als ondergrond voor tegels, verf of latex. Geschikt voor gebruik op gipsplaten, metselwerk, beton, kalkzandsteenblokken. gasbetonblokken en gipsblokken en bestaand stucwerk in natte ruimtes.

Welke stuc soorten zijn er?

Om te beginnen is er hechtpleister. Dit is een gipspleister waarin de stoffen (toeslagstoffen) zorgen voor een betere hechting. Bij PontMeyer vindt u een ruim assortiment van het merk Knauf. Zo hebben wij Knauf roodband. Deze hechtpleister wordt ook wel rotband genoemd. Het product zorgt voor een mooie, gladde afwerking van uw binnenwanden en is geschikt voor alle steenachtige ondergronden. Roodband Knauf is niet te gebruiken in vochtige bedrijfsruimtes. Dan is er Knauf fix en finish. Deze blokkenlijm is geschikt om niet-dragende wanden te verlijmen of dun af te pleisteren. Toepasbaar op alle vlakke en steenachtige ondergronden in niet vochtige (bedrijfs)ruimtes van boven de 70%. Deze afwerkpleister kan helaas niet gebruikt worden wanneer het oppervlak naderhand nog wordt betegeld. In ons assortiment hebben wij Knauf fix and finish in een zak van 25 kg beschikbaar voor zowel particulieren als de professional. Gipspleister in één laag handmatig verwerken? Dan heeft u Knauf Goldband nodig. Deze pleister zorgt voor een mooi en glad eindresultaat en kan worden toegepast op alle stenen ondergronden, ook in woningen (voorbehandelen met betontakt). Houdt er wel rekening mee dat goudband een lange verwerkingstijd heeft door een aanbevolen laagdikte van 10 mm.

Welke laagdikte houdt u aan met het stucen?

Als u gaat stucen is het belangrijk om na te denken over de dikte van de laag stuc die u aanbrengt. Wij raden om aan de volgende stuc te gebruiken voor: 8mm of meer: Gyproc Pro Stuc 5mm of meer: Gyproc Multi Stuc 0-5mm: Gyproc Blokkenwand Stuc 0-2mm: Gyproc Stuc Pasta

Populaire Stucpleister

Onder stukadoors is MP75 de meeste gebruikte gipspleister voor verwerking in één laag. MP staat voor Machine Pleister. De naam geeft al weg dat deze vochtregulerende binnenpleister met de machine moet worden verwerkt. U kunt bij ons Knauf machinepleister MP75 kopen. Kenmerkend voor dit product is dat er glad pleisterwerk ontstaat na aanbrengen. MP 75 is geschikt voor alle typen ruimte en gebouwen – behalve in vochtige bedrijfspanden, ondanks de vochtregulerende eigenschappen. Geschikt voor hogere laagdiktes (10 mm). Wilt u snel de oneffenheden in uw muur behandelen? Knauf Snelband is hiervoor uw perfecte snelpleister. Door de hogere dikte van de laag (10 mm) waarop u deze aanbrengt kunt u op meerdere soorten ondergrond werken. Denk hierbij aan gemengde, stenen ondergronden maar ook houtwol- en kunststof- platen. Voor die laatste twee wordt het wel aangeraden om 15 mm te gebruiken voor een mooi en egaal resultaat. Ook geschikt voor vervuilde ondergronden.

Stucpleister kopen bij PontMeyer

Verschillende soorten stucpleister bestelt u eenvoudig online bij de webshop van PontMeyer. Toch liever advies op maat? Wij hebben vestigingen door het hele land, neem een kijkje bij ons in de vestiging. Naast bezorgen heeft u ook de mogelijkheid om uw order af te halen in één van deze vestigingen. Ook kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Te bereiken op werkdagen tussen 07:00 tot 19:00 uur.