text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Stuc benodigdheden

57 producten gevonden

Uw stuc benodigdheden bij PontMeyer

Wenst u ook perfect afgewerkte muren en plafonds? Dan is het een idee om uw woning te laten stucen. En hier zijn verschillende mogelijkheden voor, precies hoe u het wil hebben! Bij PontMeyer hebben we een breed aanbod aan alle soorten stuc benodigdheden, die nodig zijn om uw woning succesvol te stucen!

Wat is stucen?

Stucen is het egaal afwerken van muren en plafonds. Wanneer een muur of plafond niet meer recht is of oneffenheden bevat weer te egaliseren met egaline. Dit wordt gedaan door een gipslaag aan te brengen en dit vervolgens glad te strijken. Het stucwerk maakt de onderlaag van bijvoorbeeld gipsplaat, metselwerk of beton helemaal strak. Eenmaal gestuct zijn de muren en plafonds weer helemaal glad en strak. Dat doet wonderen voor de desbetreffende ruimte.

Benodigdheden voor verschillende soorten stucwerk

Er zijn twee soorten stucwerk, namelijk glad stucwerk of stucwerk met structuur. Glad stucwerk is er om een muur strak en glad af te werken en de tweede soort stucwerk is bedoeld als eindresultaat en heeft meer structuur. Deze manier van stucen heeft al de juiste kleur en hoeft verder niet meer bewerkt te worden. Dit terwijl glad stucwerk een onderlaag is en dus nog wel meer werk behoeft. Hier dien je nog overheen te schilderen/verven of behangen met bijvoorbeeld glasweefselbehang. Gaat u grote oppervlaktes in grote laagdiktes stucen? Ga dan voor machinepleister, ook met MP75 genaamd. Bent u liever snel klaar? Ga dan voor gipsplaten of kies voor een veilige situatie en bestel brandwerende platen van Promatect, Magoxx of Glasroc of Gyproc.

Hoe gaat u te werk en welke stuc benodigdheden heeft u daarbij nodig?

Alvorens u begint met het stucen, zijn er een aantal stappen die ondernomen moeten worden. Vervolgens kunt u aan de slag gaan. Dit zijn de stappen voor het netjes stucen van uw woning:

1. Plak de vloer af: plak uw vloer af met stucloper en plak de randen met duct afplaktape, zodat het niet verschuift.
2. Muur voorstrijken: Maak de ondergrond schoon en stofvrij met een harde borstel. Behandel het oppervlak vervolgens met voorstrijk of stucprimer. Brengt dit voorstrijkmiddel met een blokkwast aan en laat het 1 a 2 uur drogen.
3. Hoekbeschermers aanbrengen: Bescherm uitwendige hoeken van het stucwerk met hoekbeschermers. Doe dit minimaal 3 uur van tevoren.
4. De stuc aanmaken: Kijk op de verpakking hoe je het stucmiddel moet aanmaken. Gebruik altijd een schone kuip en een schone mixer.
5. De stuc aanbrengen: Schep met een troffel het aangemaakte gips op het raapbord. Breng het gips met de pleisterspaan aan op de ondergrond. Begin links als je rechtshandig bent (en andersom).
6. De gestucte muur reien: Maak direct na het aanbrengen van de stuclaag de muur vlak met een rijlat. Haal met de rijlat de te veel aangebracht stuc weg. Vul plekken waar te weinig stuc zit op met extra stuc. Herhaal het reien na ongeveer 30 minuten.
7. De gestucte muur messen: Begin ongeveer 20 minuten na het reien met ‘messen’. Gebruik hiervoor het spackmes. Houd het spackmes in een hoek van 45 graden ten opzichte van het oppervlak en trek het gips glad. Werk van boven naar beneden.
8. De muur sponzen: Begin ongeveer 30 minuten na het messen met het sponzen van de gestucte muur. De stuc moet nog een klein beetje plakken. Maak de spons nat en 'schuur' het gips met een draaiende beweging op. Zo maak je een laagje waarmee je straks mooi kunt pleisteren.
9. De muur pleisteren: Maak de stuc met het spackmes kort na het sponzen (5 tot 10 minuten) glad. Houd het spackmes in een hoek van 30 graden op het oppervlak en trek de sliblaag glad.
10. De muur afpleisteren en laten drogen: Begin na 20 tot 30 minuten met het afpleisteren van het stucwerk. Maak het gips vochtig met een plantenspuit. Herhaal het pleisteren met het spackmes.

Stuc benodigdheden kopen

Bent u binnenkort van plan om uw muren of plafond te stucen? Sla dan snel al uw stuc benodigdheden in bij PontMeyer! Wanneer u uw bestelling vandaag nog voor 13.00 plaatst, kunt u het morgen al thuis verwachten. Ook kunt u altijd langskomen bij een van onze vestigingen. Heeft u nog verdere vragen over de stuc benodigdheden of andere producten uit onze webshop? Neem dan gerust contact met ons op. Onze klantenservice staat voor u klaar van maandag t/m vrijdag: 7:00 uur t/m 19:00 uur. Ook kunt u een mailtje sturen naar info@pontmeyer.nl