text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Hoekprofielen

Hoekprofielen kennen verscheidene toepassingen binnen de bouw. In omgevingen waar veel hard materiaal vervoerd wordt, kunnen de hoeken op wanden snel beschadigen. Hoekprofielen zorgen voor een strakke afwerking en beschermen deze hoeken. Ze maken daarnaast de verwerking van bijvoorbeeld stucwerkzaamheden makkelijker.

Soorten hoekprofielen

Wil je een licht hoekprofiel dat eenvoudig is te bewerken? Kies dan voor aluminium of kunststof. Wil je juist gaan voor een stevig hoekprofiel? Kies dan voor stalen hoekprofielen.

Ben je ook bezig met het verbouwen van wanden? Kies dan de juiste soort gipsplaat. Je kunt daarbij kiezen voor gipsvezelplaten of brandwerende platen, zoals de Fermacell platen.

 

Hoekprofielen stuc

Ga je aan de slag met stucwerk? Stucwerk wordt toegepast in droge binnenruimtes en vormt de basis voor verven of behangen. We raden het gebruik van stucprofielen aan bij wanden die niet recht zijn of veel onregelmatigheden bevatten. Er zijn verschillende stucprofielen, met elk een eigen toepassing. Bovendien is elk stucprofiel geschikt voor een bepaalde laagdikte. Dit zijn de kenmerken:

  • Hoekbeschermers: beschermen uitwendige hoeken waar de kans op stootbelasting aannemelijk is.
  • Stucstopprofielen: laten het stucwerk strak aansluiten op de afwerkingslaag of het kozijn.
  • Afreiprofielgeleider: creeër een perfect vlakke wand door van geleider tot geleider te stucen.

PontMeyer heeft stucprofielen in verzinkt staal wit voorgelakt, verzinkt staal of verzinkt staal aluzink. De witte stucprofielen voorkomen dat het stucprofiel doorschijnt in de pleisterlaag.

Plaatsen van hoekprofielen

Maak de stucprofielen op maat met een ijzerzaag. Je kunt de stucprofielen bevestigen met een dot pleister. Zorg er met een waterpas voor dat de stucprofielen recht op de wand worden geplaatst. Het is belangrijk dat de dot pleister goed is uitgehard voordat je verder gaat met de afwerking. Zo voorkom je verschuiving.

Hoekprofielen kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je hoekprofielen kopen? Log in of maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste hoekprofielen voor je op voorraad. Wil je op de hoogte blijven van al onze acties en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.