text.skipToContent text.skipToNavigation

Hoekprofielen

12 producten gevonden

Hoekprofielen kopen?

Stucprofielen maken de verwerking van uw stucwerk makkelijker. Stucprofielen zorgen bovendien voor een strakke afwerking en bescherming van uw stucwerk. Stucprofielen kopen? PontMeyer biedt stucprofielen voor een voordelige prijs.

Toepassing hoekprofielen

Gaat u aan de slag met stucwerk? Stucwerk wordt toegepast in droge binnenruimtes als basis voor verven of behangen. Het gebruik van stucprofielen wordt aangeraden bij wanden die niet recht zijn of veel onregelmatigheden bevatten. Er zijn verschillende stucprofielen met elk een eigen toepassing. Bovendien is elk stucprofiel geschikt voor een bepaalde laagdikte.

  • Hoekbeschermers: ter bescherming van uitwendige hoeken waar de kans op stootbelasting aannemelijk is.
  • Stucstopprofielen: om het stucwerk strak aan te sluiten op de afwerkingslaag of het kozijn.
  • Afreiprofielgeleider: om een perfect vlakke wand te creëren door van afreiprofielgeleider tot afreiprofielgeleider te stucen.

 

U vindt stucprofielen in verzinkt staal wit voorgelakt, verzinkt staal of verzinkt staal alu-zink. De witte stucprofielen voorkomen dat het stucprofiel doorschijnt in de pleisterlaag.

Plaatsen van hoekprofielen

Maak de stucprofielen op maat met een ijzerzaag. U kunt de stucprofielen bevestigen met een dot pleister. Zorg middels een waterpas dat de stucprofielen recht op de wand worden geplaatst. Het is belangrijk dat u de dot pleister goed laat uitharden voordat u verder gaat met de afwerking. Dit om verschuiving te voorkomen.

Stucprofielen koopt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.