text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Houtlijm

7 producten gevonden

Houtlijm kopen?

Houtlijm kopen doet u bij PontMeyer. Wij leveren lijm aan zowel grote als kleine partijen en u besteld het nu gemakkelijk online. Onze houtlijm is uitermate geschikt voor het verlijmen en lamineren van vrijwel alle zachte, harde en exotische houtsoorten. Voor het afdichten van voegen en naden gebruikt u kit. Bekijk hier ons assortiment kit.

Wat is de droogtijd van houtlijm?

De droogtijd van houtlijm hangt af van een aantal zaken. Zo speelt niet alleen de soort lijm maar ook de temperatuur een belangrijke rol. Er bestaan lijmen die bijna direct binden zoals contactlijm. De meeste klassieke houtlijmen hebben een langere droogtijd. Wij raden aan om deze tot 24 uur te laten drogen. Het liefst voor 1-2 uur tussen een klem. Heeft een een pistool nodig voor het aanbrengen van lijm? Bekijk hier ons assortiment kitspuiten.

Houtlijm voor buiten

Als u op zoek bent naar houtlijmen voor buiten toepassingen zit u goed bij PontMeyer. De meeste lijmen van de merken Griffion en Bison zijn zowel binnen als buiten toepasbaar. Gaat u online houtlijm bestellen? Bekijk dan altijd de specificaties van het product. Deze lijmen zijn waterbestendig, oplosmiddelvrij, droogt transparant op en is overschilderbaar. Bent u op zoek naar een lijmsoort die snel uithardt, isoleert en een uitstekend hecht- en vulvermogen heeft? Bekijk dan ons assortiment purschuim.

Houtlijm watervast

Onze waterbestendige houtlijm is geschikt voor het watervast verlijmen en lamineren van vrijwel alle harde, zachte en exotische houtsoorten. De lijm is toepasbaar voor goed passende, niet-dragende houtconstructies zoals vingerlassen, zwaluwstaarten, pen-gat verbindingen, drevels en veren. Onze houtlijm watervast is ook geschikt voor binnen- en buitentoepassingen zoals kozijnen, ramen, deuren, schuttingen en meubels. Voor het watervast verlijmen van vrijwel alle houtsoorten onderling gebruikt u constructielijm. Bekijk hier ons assortiment constructielijm.

Hoe moet u houtlijm verwijderen?

Als houtlijm is opgedroogd is het helaas niet meer altijd mogelijk om te achterhalen om welke specifieke lijmsoort het gaat. Wel hebben wij wat algemene toepasbare tips die u kunt proberen! Houtlijm verwijderen doet u zo:

- U kunt houtlijm verwijderen door het in te weken met warm afwaswater.
- Van je huid kunt je houtlijm verwijderen met galzeep
- Contactlijm verwijder je met babyolie
- Bleekmiddel zet u in bij lijmresten op textiel