text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Siliconenkit

20 producten gevonden

Siliconenkit kopen?

Wilt u uw naden of voegen in de keuken, badkamer of ander bouwproject netjes afdichten? Dan is siliconenkit een geschikte oplossing. Siliconenkit is een rubberachtige elastische kit wat na indrukken of uitrekken weer terug in de oorspronkelijke vorm komt.

Siliconenkit aanbrengen

Kit is verkrijgbaar in kokers en kan worden aangebracht met een kitspuit of kitpistool. Zorg dat de ondergrond schoon en stofvrij is. Siliconenkit hecht goed op vele gladde oppervlakken. Dankzij de elasticiteit van de kit is de kans op scheuren gering. Daarnaast is het waterafstotend en dus zeer geschikt voor het gebruik in uw badkamer. Voor het afdichten van materiaal van hout zoals vensterbanken en trappen kunt u het beste gebruik maken van acrylaatkit.

Toepassing van siliconenkit

Siliconenkit is UV-bestendig en nagenoeg ongevoelig voor temperatuureffecten. Normaliter kan siliconenkit temperaturen tussen -40°C en + 180°C goed weerstaan. Ook is siliconenkit zeer goed bestand tegen contact met water ten opzichte van andere producten. De vorm en kleur verandert niet door het nat worden. Door deze eigenschappen wordt siliconenkit veel gebruikt in de bouwsector. Siliconenkit heeft een lage droogtijd maar is niet overschilderbaar. Tevens kan siliconenkit als hittebestendige of brandwerende afdichting worden gebruikt. Echter kunt u hier ook speciale kit voor gebruiken, namelijk hittebestendige kit. U kunt deze bekijken in ons assortiment hittebestendige kit.

Afkitten

Kit kunt u toepassen op diverse plekken in uw huis. Zo kunt u bijvoorbeeld ook kit gebruiken om uw bad netjes af te werken. Plinten die niet goed aansluiten aan uw wand kunt u ook zeer geschikt afkitten. Waar moet u op letten? Voordat u gaat afkitten is het belangrijk de juiste kit te gebruiken. Zo dient u voor vochtige ruimtes andere kit te gebruiken dan voor niet-vochtige ruimtes. Ook is de keuze van uw kit afhankelijk van het materiaal waarop u de kit gaat gebruiken. Voor advies helpen wij u graag verder bij de klantenservice.

Soorten siliconenkit

Bij PontMeyer vindt u verschillende soorten siliconenkit, namelijk siliconenkit in de kleuren transparant, grijs, wit, antraciet, zwart, transparant grijs, jasmijn, pergamon, zilvergrijs en 9001 crème wit.

Siliconenkit NO

Siliconenkit NO is een neutrale siliconenkit voor badkamers, beglazings- en gevelvoegen. Dit hardt uit onder invloed van luchtvochtigheid tot een duurzaam elastisch blijvend rubber. Silicone-NO van het merk Zwaluw is speciaal gefabriceerd voor het solide elastisch afsluiten van expansievoegen in beton en metselwerk, aansluitvoegen, beglazingsystemen, vliesgevelconstructies, badkamers, keukens, douches en voor industriële toepassingen.

Siliconenkit NM

Silicone-NM is een neutrale siliconenkit en is speciaal gefabriceerd voor het solide elastisch afsluiten van voegen tussen natuursteen en in beton en metselwerk, aansluitvoegen, beglazingsystemen, vliesgevelconstructies, badkamers, keukens en douches. Tevens is silicone-NM kit zeer geschikt voor industriële toepassingen. Hiermee wordt het risico van randzonevervuiling en vlekvorming in de ondergrond tot een minimum beperkt.

Siliconenkit verwijderen

Wilt u siliconenkit verwijderen? Dit kunt u het beste doen door met een driehoekige schraper of een scherp mes de te verwijderen kit los te maken. Daarna kunt u de fijne deeltjes nog weghalen met een stofzuiger of kwast. De overgebleven kitresten en vet resten kunt u met spiritus of vetoplosser weghalen, zoals Zwaluw cleaner.

Ons assortiment siliconenkit

PontMeyer biedt diverse soorten siliconenkit in verschillende kleuren. Zo kunt u gemakkelijk het juiste product vinden en kunt u uw bouwproject netjes afkitten. Wij zien u graag in een van onze vestigingen en helpen u graag verder de beste keuze te maken in ons brede aanbod. Zo kunt u bijvoorbeeld ook terecht in ons assortiment voor beglazingskit. Heeft u advies nodig? Dan helpen we u graag verder bij onze klantenservice.