text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Brandwerende kit

7 producten gevonden

Brandwerende kit kopen?

Bij veel bouwprojecten worden brandeisen gesteld. Bij deze eisen wordt vastgesteld dat er te allen tijden gewerkt moet worden met brandvertragende kit. PontMeyer verkoopt deze brandwerende kit uit voorraad. Brandwerende kit wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het dichtvoegen van de naden van rookkanalen. Ook wordt brandwerende of hittebestendige kit gebruikt voor het afdichten van de kieren van kookplaten in restaurants. PontMeyer verkoopt 2 verschillende soorten brandwerende kit in handige spuitkokers van 310ml. Hieronder geven wij een kleine uitleg over de twee verschillende soorten brandwerende kit.

Welke brandwerende siliconenkit hebben wij in het assortiment?

Bij het brandwerend afdichten van voegen dient om het verspreiden van vuur, rook of giftige dampen tegen te gaan. De brandwerendheid van onze brandwerende siliconenkit is getest conform EN 1366-4 tot 180 minuten in een voeg van 30mm breed. Gecombineerd met Fireprotect PU Foam tot 180 minuten in een voeg van 40mm breed. Op zoek naar een neutrale schimmelbestendige siliconenkit? Ook dan zit u goed bij PontMeyer! Bekijk hier ons assortiment siliconenkit. Dit zijn de twee brandwerende siliconenkitten die wij in het assortiment hebben:

Fireprotect sealant acrylaat

Zwaluw fireprotect sealant acrylaat is uitermate geschikt voor aansluitvoegen in gebouwen waar brandvertragende eisen aan worden gesteld. Deze brandwerende kit hecht perfect zonder primer op de meeste, zelfs vochtige ondergronden. Het is gemakkelijk aan te brengen/reinigen. De fireprotect sealant acrylaat brandwerende kit is aan te brengen met een temperatuur van +5°C tot +40°C op schone, droge en vetvrije ondergronden. Van belang is dat u er zeker van dient te zijn dat na het aanbrengen van deze brandwerende kit het zeker 5 uur lang niet regent. Fireprotect sealant acrylaat is een brandwerende afdichtingskit welke gaat opschuimen vanaf een temperatuur van 200°C. Het is wit van kleur en zeker niet geschikt voor continue waterbelasting. Niet geschikt voor dakbedekking (epdm). Voor het afdichten van scheuren, kieren, naden en aansluitvoegen gebruikt u acrylaatkit. Toch op zoek naar een afdichtingskit op basis van MS-Polymeer voor beglazing, bouw en sanitair. Bekijk hier het assortiment beglazingskit.

Fireprotect sealant silicone

Afdichtingskit Fireprotect sealant silicone van Zwaluw is uitemate geschikt voor het brandvertragend en elastisch afdichten van dilatievoegen in baksteen, beton en metselwerk. Tevens wordt het gebruikt voor de aansluitvoegen van vliesgevelconstructies. Fireprotect sealant silicone hittebestendige kit is een neutrale brandvertagende siliconenkit welke onder invloed van de luchtvochtigheid uithardt tot een duurzaam elastisch blijvend rubber. Het is vrijwel reukloos en zeer goed bestand tegen UV licht, water en weersomstandigheden. Tevens heeft het een hoge rek bij breuk en bewegingsopname. Ook de Fireprotect sealant silicone is aan te brengen met een temperatuur van +5°C tot +40°C. Deze hittebestendige kit is ook net als Fireprotect sealant acrylaat niet toepasbaar op dakbedekking op basis van epdm en niet te gebruiken bij continue waterbelasting. Deze kit is grijs of zwart van kleur. Op zoek naar een pistool of kitspuit? Bekijk hier ons assortiment kitspuiten.