text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Breedte (mm)
Samenstelling
Lengte (mm)
Verpakking
Toepassingsgebied
Dikte (mm)
Filter 17 resultaten

Beglazingskit

17 producten gevonden

Beglazingskit kopen?

Beglazingskit kopen doet u bij PontMeyer. U kunt u gebruiken voor het afdichten van voegen in beglazingen. Deze kunt u toepassen bij zowel enkele als isolerende beglazingen. Beglazingskit is geschikt voor het afdichten van de ruimte tussen het glas en het kozijn van hout, metaal of kunststof. Beglazingskit is toepasbaar voor het afdichten van aansluitvoegen tussen kozijn, vensterbank en gevel.

Soorten beglazingskit

U kunt voor het afwerken van uw glas en kozijn gebruik maken van beglazingskit. Hoe groter het glasoppervlak is, hoe meer het systeem door winddruk wordt belast. De werking die door de winddruk op het glas ontstaat moet worden opgevangen door de kit en celband.
- Zwaluw windowseal plus: Topafdichting voor voegen bij raam en deuromtrekken.
- Zwaluw hybriseal: Afdichtingskit op basis van MS-Polymeer, voor het afdichten van aansluitvoegen in beglazingssytemen.
- Pe- band: Voor beglazingssystemen in combinatie met elastische afdichtingskitten.
- Rug vulling: Schuimen rugvulling die wordt gebruikt om voegen tussen bouwmaterialen op te vullen en er zo voor te zorgen dat de voeg de juiste afmeting zal krijgen qua breedte en diepte.
- Compresband: Voor aansluitvoegen metselwerk/beton, aansluitvoegen rondom raam- en deurkozijnen
- Zwaluw butylband: Voor lucht, water en dampdichte aansluitingen tussen gevelelementen.

Beglazingskit zwart

PontMeyer heeft ook beglazingskit in de kleur zwart. Deze is op basis van MS-Polymeer voor de beglazing van onder andere sanitair. Het is ideaal voor het afdichten van aansluitvoegen in glassystemen in de bouw. Bij deze beglazingskit is een primer niet noodzakelijk. Bekijk hier onze beglazingskit zwart. Voor het Speciaal voor afdichting van voegen en scheuren in structuurpleisterwerk kunt u het beste kiezen voor acrylaatkit. Bekijk hier ons assortiment acrylaatkit.

Aanbrengen van beglazingskt

Als je gaat aftikken is het goed om te weten hoe je het moet aanbrengen. Allereerst dienen de ondergronden schoon, droog, draagkrachtig en vetvrij te zijn. Daarnaast raden wij altijd aan om een hechtproef te gebruiken. Als laatste die je de kit af te werken met Zwaluw Finisher/Mixed Finisher.

Is beglazingskit overschilderbaar?

Niet alle beglazingskitten zijn overschilderbaar. Dus let altijd goed op en kijk bij de specificatie van het product. PontMeyer heeft zowel overschilderbare als niet overschilderbare kit. Wij hebben kit van het merk zwaluw hybriseal.

 

Benodigdheden voor afkitten met beglazingskit

De ondergrond dient droog, schoon, stof en vetvrij te zijn. Voor een strakke afwerking kunt u de randen van de voeg afplakken met afplaktape. De beglazingskit brengt u gemakkelijk aan met een kitspuit. Het gladstrijken van de kitrand is mogelijk met behulp van een kitspatel. Door gebruik te maken van diverse tuitjes of knietjes, kunt u moeilijk bereikbare plekken gemakkelijk kitten. Zorg na het aanbrengen van de kit dat u direct de tape verwijderd voordat het uitharden van de kit begint.

Wat zijn de alternatieven voor beglazingskit?

Afdichten kan op allerlei manier en dus oom met verschillende soorten kit. Voor het afkitten van uw glas op uw kozijn, kunt u gebruik maken van een acrylaatkit. Acryllaat kit heeft het voordeel dat u deze kit kunt overschilderen. Daarnaast is acrylaatkit zeer elastisch, waardoor deze niet scheurt. Als u aansluitvoegen en naden brandwerend gaat afdichten heeft u hittebestendige kit nodig. Bekijk ons assortiment hittebestendige kit. Voor vochtige en schimmelgevoelige ruimtes gebruikt u siliconenkit. Heeft u per ongeluk kit geknoeid op uw handen, deze verwijderd u gemakkelijk met een handcleaner of met wips. Bekijk hier ons assortiment schoonmaakmiddelen. Eglazingskit kopen kunt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.