text.skipToContent text.skipToNavigation

Acrylaatkit

5 producten gevonden

Acrylaatkit kopen?

Kit is een productgroep bestaande uit dik vloeibare materialen, dat te gebruiken is voor het verlijming of als afdichting. Kit wordt verkocht in kokers met daaraan een kitspuit. Acryllaatkit is een plasto-elastische kit. Onder druk vervormt kit, vervolgens ontspant het. Acryllaatkit is overschilderbaar. Deze eigenschap heeft siliconenkit helaas niet. Bij het overschilderen van kit kan craquelé en/of verkleuring (bloeden of migratie) van de verf voorkomen. Craquelé is de vorming van kleine scheurtjes en barsten in het verf. Dit probleem is niet gemakkelijk op te lossen. Acrylaatkit voorkomt craquelé. Het gebruiken van acrylaatkit voorkomt vertraging in de afwerking en bespaart extra (repareer) kosten. Verkleuring van de verf of te wel het bloeden van het verfoppervlak wordt zichtbaar door donkere vlekken rondom het schilderwerk. Dit probleem kan voorkomen bij gebruik van acrylaatkit. Zwaluw Acryl Anti-Crack is speciaal hiervoor ontwikkeld om migratie tussen verf en kit te voorkomen.

Soorten acrylaatkit

Bij PontMeyer vindt u acrylaatkit-w wit koker, acrylaatkit-w grijs koker, stuc-o-seal wit, acryl exterieur wit koker en zwaluw acryl anti-crack wit koker.

ACRYL-W is een kit dat te verdunnen is met water, anders gezegd het is watergedragen. Na het aanbrengen verandert de kit in plasto-elastisch rubber door de vervlieging van water uit de kit. Zwaluw Acryl-W is gemaakt voor het dicht maken van afsluitvoegen tussen metalen en houten kozijnen, beton en metselwerk. Ook kan het gebruikt worden bij verbindingsvoegen tussen muur en trappen, tussen wand en plafond, plinten en vensterbanken. Acryl W is verkrijgbaar in de kleuren wit en grijs.

STUC-O-SEAL lijkt erg op acryl-w kit. Het is ook te verdunnen met water en verandert in rubber door de vervlieging van vocht uit het product. Alleen bevat stuc-o-seal korrelstructuur. Hierdoor is stuc-o-seal uitermate geschikt voor het vullen van naden, kieren en aansluitvoegen in stuc- en pleisterwerk. Ook kan stuc-o-seal gebruikt worden voor kieren, schroef- en spijkergaten, scheuren en oneffenheden op ondergronden als multiplex, beton, gips, hard en zachtboard. STUC-O-SEAL is verkrijgbaar in de kleur wit.

ACRYL EXTERIOR+ is een acrylaatkit dat voor zowel voor binnen als buiten te gebruiken is. Het is namelijk snel regenbestendig na het aanbrengen van de kit, hierdoor zijn er minder beperkingen in verband met weersomstandigheden. ACRYL EXTERIOR+ is verkrijgbaar in de kleur wit.

ACRYL ANTI-CRACK is een acrylaatkit dat de kans op craquelé en verkleuring van de verflaag zo klein mogelijk maakt. Acryl anti-crack kan voor dezelfde toepassingen worden gebruikt als acryl-w. ACRYL ANTI-CRACK is wit.